Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubař Doug, nešika Dudley, podpantoflák Bobby a právník Woody, který přišel o veškeré peníze, prožívají krizi středního věku. Jsou obklopeni ženami, které je nechápou nebo rovnou opouštějí, dětmi, které je nerespektují, a pracemi, které je neuspokojují. Tito čtyři muži nacházejí jediný oddech v pravidelné jízdě na motorkách do místního baru a zpět. Woody ale nutně potřebuje změnu a navrhne, že by si mohli opepřit svůj nudný život na předměstí a vydat se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Ani jeden z nich nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že dojde k odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

kingik 

všechny recenze uživatele

Říkají si Divočáci, jsou to čtyři nerozluční přátelé a právě se rozhodli drandit si to na svých mašinách napříč státy za vytouženou "svobodou". Celá věc se má trochu jinak a oni tak trochu utíkají si odpočinout od stereotypu rodinného života v naději nalézt lepší zítřek. A běda tomu, kdo jim zhatí jejich plány. Zvláště pak, pokud jim cestu zkříží nepřátelský gang skutečných motorkářů vedených pološíleným Rayem Liottou. Úsměvnou komedii spolehlivě drží Travolta, Allen, Lawrence a Macy. O něco zajímavěji však vyznívají vedlejší herecké party, které si na starost vzala půvabná Marisa Tomei, veterán Peter Fonda nebo třeba teploušský policista Johna C.McGinleyoho. Scenáristicky se jedná o celkem přímočarou "road movie", která je poskládána mozaikovitě ve sled komických situací, které díky zkušeným hercům nevyznívají až tak trapně. Dějově je to tedy poměrně slabé, ale i tak jsem se pobavil. A nakonec to všechno i přes všechny peripetie zdárně režisér Walt Becker dovedl do celkem uspokojivého, ale nijak převratného konce. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu mi dkysi říkal spolužák, který tvrdil že je to fajn film. Takže když jsem měl hororů dost tak jsem šel do tohohle. I když jsem nic nečekal, tak jsem se skvěle bavil. Jedinou divízu vůči filmu bych měl k Allenovy kterej mě tam moc nebral, a přišel mi děsně nevýraznej. Ale zato mi to vynahradil skvělej Travolta, nikdy jsem ho nijak nežral ale tadyta role mu naprosto sedla. Příběh sice nic nenabídne ale dokáže zaplnit nenáročnou zábavu, navíc to není nikterak úchylné ani mi vtipy nepřišly vynucené, prostě taková oddechovka, která mě zatraceně dobře pobavila. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná komedie, která sází především na sympatické obsazení a dobrodružnou atmosféru. Scénář nepatří k něčemu, co by stálo za zmínku, humoru je spíše poskrovnu (jediné, co mě upřímně rozesmálo byl John C. McGinley v roli teplého policajta) a klišovité je to jak blázen, ale proč ne. Nenáročných komedií není nikdy dost. Třetí hvězdu za skvělou titulkovou scénu. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Příjemná odpočinková komedie, která vcelku pobaví a potěší.:) Dobrý námět a příběh, z kterého se v žádné minutě filmu neujíždí. Příběh už je sice několikrát ohraný, takže je to krapet klišé, ale tak dá se to přehlédnout. Myslím si, že obsazení je dobré. Obsadit stárnoucí filmové "star" byl dobrý tah a určitě se díky tomuto obsazení film dostal o úroveň výše. John Travolta vypadal asi nejvíc jako drsný motorkář ze všech těch ostatních pamotkářů. Potěšila mě tam i přítomnost Raye Liotty, který zahrál skvěle pošahanýho motorkáře.:) No, do kina bych na to asi nešel, tohle se hodí akorát do televize nebo DVD. Pobavilo, potěšilo, neurazilo, takže hodnotím 4* - 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každý raz za čas potrebuje vypnúť, preto stotožniť sa s hlavnými hrdinami nebol problém. Je to v prvom rade komédia a užijete si ju podľa toho, ako vám sadne použitý humor. Pár krát som smiechom vybuchol a niekoľkokrát zasmial či pousmial. Príbeh uveriteľný a pozerateľný, obsadenie až príliš dobré, no nič prevratného z toho nakoniec nevzišlo. Jedna z mnohých nenáročných komédií, kde sa pár scén naozaj podarilo, mnohé naopak nie, humor vám chvíľu sedí a o chvíľu na to sa vám zdá trošku trápny. Magor William H. Maci bol asi najvtipnejší. A bol to on, kvôli ktorému som zvažoval aj vyššie hodnotenie. Nakoniec predsa len 60%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu si také střihli krátké camea Paul Teutul Sr. a Paul Teutul Jr., známí výrobci chopperů, kteří se proslavili na kanálu Discovery s pořadem Americký chopper (od r. 2003), v němž sledujeme výroby motorek jejich firmou Orange County Choppers. (CliffLee)
  • Když Blade (Peter Fonda) říká Divočákům, aby zahodili hodinky, odkazuje tak na svůj film Bezstarostná jízda z roku 1969, kde jeho postava na začátku filmu zahodí hodinky a vydá se na cestu. (CliffLee)

Související novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (více)

Reklama

Reklama