Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na tento horor jsem se docela těšil, ale dočkal jsem se filmu, který se mi celkově moc nelíbil. Atmosféra je občas dobrá, napívaných scén je dost, ale film na mě celkově nezapůsobil. Takový brutál jsem ve filmu zažil jen málokrát a opravdu nedoporučuji u toho večeřet. U trhání zubů radím aspoň vypnout zvuk. A taková scéna jak vyřídí ty dva chlapy a ženský upálí palici je na jednu stranu hodně dobrá a pouštěl jsem si ji asi 5x, ale nadruhou stranu to je něco tak extrémně zvráceného, že by se tomu měl člověk, který nezvládá takové SAW, raději velkým obloukem vyhnout, protože SAW je jen slabý odvar této řezničiny. Celý ten masakr by mi snad ani tak nevadil, i když byl hnaný do megaextrému, ale je velká škoda toho doslova (jak to říct slušně) dementního konce. To finále poslalo celý film do sraček. Někomu se pointa bude líbit, ale mě rozhodně ne. Ve filmu je taky pár divných nereálných momentů, které by se normálně v reálném životě nestaly. Náhody. Vinnie je teda vychytaný zabiják, ale jak ho znáte z jiných filmů, tak vám až tak megadobrý nepříjde. 45% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem jen tichý zedník na věčném božím CSFD-staveništi, jeden zásadní problém Půlnočního vlaku bych zmínil: Hlavní hrdina a divák zakouší v průběhu dění diametrálně odlišnou zkušenost – divákovi je sice slibován horor, respektive obskurní urban legenda, ovšem hrdina svým konáním ustavičně překlápí film do detektivky. Nesnaží se vyhnout nebezpečí, jak je u postav v hororech zvykem, ale směřuje k němu; snaží se dopátrat pravého stavu věcí. Vede to k tomu, že není hrůznými událostmi tak natěsno obemknut, protože z nich střídavě a navíc libovolně, jak se mu zachce, vypadává (když chce řešit vztah s přítelkyní, řeší vztah s přítelkyní, když chce pátrat po vrahovi, pátrá po vrahovi), a film proto nedrží kontinuitu v napětí, v níž tak vynikaly kupř. Hory mají oči nebo Blair Witch. To by až tak nevadilo, jenže film staví především na podle mě nevhodně zvoleném Vinnie Joneseovi (roztomilá perzifláž herecké šarže, tj. ještě o stupínek přepálená reminiscence na ostrého hocha z ritchieovských gangsterek). Vinnieho hodili producenti i na poster, aby jim zajistil rentabilitu snímku, a ještě před natáčením jistě sepsal čestné dobrozdání, jako se v Hollywoodu sluší. Divákovi je tedy pravý stav věcí zřejmý víceméně od začátku, zatímco hlavní hrdina se k němu musí dopátrávat, protože film mu řadu informací odpírá, na rozdíl od diváka, jemuž poskytuje vodítek až moc; zřejmě proto, aby se mohl v klidu opájet brutálními intermezzy. Samozřejmě, spousty filmů kombinuje horor, detektivku a gore scény (dva nejslavnější za všechny: Mlčení jehňátek a Sedm), ale tenhle to dělá dost pokoutním, totiž ne zcela funkčním způsobem. P.S. Jestliže by se podoba mezi hlavním hrdinou a Clivem Barkerem dala přičíst náhodě, jak vysvětlit jejich totožné, pouze prohozené iniciály? ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jakou absurdní zápletku to mělo, jsem se docela solidně bavil. Ono se to totiž nebere zas tak vážně a Vinnie Jones tady s tou svojí kamenou držkou prostě válí. A Bradley Cooper je taky simpaťák, který nic nezkazí. Jenom ta krev byla na můj vkus místy až moc digitální, ale jinak brutalita i film docela solidní. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kurevskej mega namrd. Film sice neni ciste horor, ale spis hororovej thriller, takze tu jsou bohuzel i sceny mimo metro, ktery misty trochu nudi, i presto, ze je pribeh celkem zajimavej, ale jakmile se dej odehrava v metru, tak je to fakt brutalni rezba. Krev caka na vsechny strany, par paradnich gore a libova smrt Teda Raimiho. No a navic tu radi hyper dokonalej Vinnie Jones s kladivem, kterej behem filmu rekne jedno slovo a celou dobu se tvari desne nasrane. No a konec je taky hodne zajimavej, skoro az tak, ze by si zaslouzil nejakej prequel, na druhou stranu sem se nemoh ubranit pocitu, ze jsem to zaverecny odhaleni uz nekde videl, ale je mozny, ze sem to pouze cet v Barkerovo povidce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No vida, jak to Vinnie umí s kladivem a to během kariéry ani nehrál za West Ham United.. Digitální metro-jatka utopená v nenápadité kriminální linii. Jinými slovy, okázalé kamerové průlety soupravou a krvavé lázně jen stěží dokážou zakrýt chatrně odvyprávěný příběh se zcela se nehodícím, přesto ryze barkerovským, vyvrcholením. Koneckonců, ani Jones s pokyny: „Mrač se, stejně nic jiného neumíš a opovaž se říct víc než v Gone in Sixty Seconds..“, do své role příliš nezapadl. Přemýšlel jsem, jak by film asi vypadal, kdyby se točil v Česku. Fotografa by hrál Ondra Vetchý, protože má ty kluky s Bleskem zkrátka rád a sadistického vraha, co shání potravu pro bezdomovce nad stanicí, by mohla ztvárnit známa sparťanská ikona, co stejně jako Vinnie často končila ve sprchách předčasně. Distribuční název: "Blikanec mezi Florencí a Hlavním nádrážím" ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Pokud je všem zasvěceným vytrhnut jazyk, neměl by Mahogany (Vinnie Jones) v závěru pronést větu. (ČSFD)
  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)

Reklama

Reklama