Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Miniseries - The Lost Room - 1.díl - The Key and the Clock - 100%. The Lost Room je přesně ten typ seriálu, který vás vtáhne přímo do děje a bude vás bavit každá minuta. Alespoň toto mohu prohlásit po prvním dílu. Ana Millerová, dcera Joea Millera se v tomto díle ztratí. Nebylo to ovšem to nejlepší, co první díl přinesl. Byl to opravdu díl prošpikovaný Sci-fi genialitou a musím říci, že tento Pokoj č. 10 se zatím rozjíždí a tvůrci se ukázali snad nejlépe jak mohli. Výborný nápad. Jen se podívejte. Jeden klíč, který si dělá s ostatními co chce. 2.díl - The Comb and the Box - 95%. Druhý díl byl také velmi přitažlivý a velmi kvalitní, ale o maličko tentokrát zaostával tempem. Jinak zase výborný díl. Dva hlavní předměty druhého dílu : Hodiny a tužka. Konstatuji, že po dvou dílech se to začína docela zamotávat a jsem docela zvědam, jak to vše dopadne. 3.díl - The Eye and the Prime Object - 100%. Joe stále pátrá po své dceři Anně, ale je bohužel chytnut. O pár minutek potom je zase propuštěn. Znovu se do celé aféry zamotává také řád neboli legie, která sbírá předměty. Primární předmět v tomto dílu : Fotky a další předměty Hřeben a Brýle. 4.díl - 100%. 4.5. 1961 - toto si prosím zapamatujte. Je to jen obyčejné datum? Ne, je to datum osudu. Další díl s extrémně vyhroceným koncem. 5.díl - 85%. Tento díl určitě nejslabší ze všech dosavadních pěti dílů. Myslím si, že vše směřuje k závěrečnému boji a k závěrečnému vyřešení několika otazníků v této minisérii. Já osobně moc neuznávám hrdiny ve filmech či v seriálech až na pár vyjímek, ale Joe Miller patří zrovna do těch vyjímek. Nijak mi nevadí, neprojevuje se jako opravdový hrdina a nerhaje si na hrdinu. Chová se naprosto přirozeně a jeho projevy jsou dost na úrovni. 6.díl - 100%. V posledním díle se hledá nájemník a také to hlavní. Malá Anna. No to "oko"... Wau, fakt síla. Ten předmět se mi vryl do paměti. Vše nakonec pro lecjaké lidi dobře dopadlo. Zase velmi emotivní pasáže. Celkově mám z této minisérie velmi dobrý pocit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Epizodu od epizody slabší sci-fi minisérie s geniálně jednoduchým nápadem na začátku a zbytečně překombinovaným universem na konci. Pro jeden celovečerní film (po nezbytném vystříhání nadbytečného) ideální, pro třináctidílný seriál (se schopným scénáristou) ideální, pro 6 x 45 minut nevyhovující. Zajímavé nápady, obvykle pramenící ze zvláštních schopností Předmětů (prosil bych klíč a hřeben), navíc pozbývají smyslu s mnohdy nemálo nelogickou omáčkou okolo. Nemluvě o zoufale klišovitých charakterech. 65% Zajímavé komentáře: Renton, Desperado, Francik ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase výborný tajemný sci-fi seriál. Jen škoda, že má tak málo dílů. Určitě by se jich na tohle téma dalo natočit mnohem víc. Ale jinak i těch málo dílů je famózních. Nemám slov. Vtáhne vás to do děje jako snad ještě žádný seriál ... A nevím jak vy, ale i já bych ráda takový klíč měla. Hodně se mi líbil částečně otevřený konec ... spoustu věcí si člověk mohl domyslet sám. Herecké výkony, hudba, střih, kamera ... to všechno na jedničku. Dávám 95%. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci hodně solidní záležitost. Lost Room má skvělou a hlavně hodně originální mytologii, která by se dala rozvést daleko víc. Člověk si jen představuje, co by se s tímhle námětem dalo všechno vymyslet (třeba nějaké souboje o jednotlivé předměty, něco na styl Heroes). Na druhou stranu je možná dobře, že se to nenatahovalo na nějakou seriálovou záležitost a tak si to drží napětí a spád po celou dobu. Trošku mě zklamal takový uspěchaný a nedotáhlý konec a nevyjasnění toho mystična kolem pokoje, ale jinak kvalitní pokoukání. Teleport sucks, chci klíč. -"There's a price for everything, Joe. This is the price. This is the price to get your daughter back. " ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Potenciál, který v sobě námět obsahuje, je ohromný, proto zamrzí, jak ho autoři totálně pohřbili hluboko pod zem. Od začátku minisérii zaplňují spoustou zajímavých vedlejších linií a postav, aby se místo toho zaměřili na nezajímavou a nudnou postavu policajta, jehož pátrání se pohybuje po klišovité cestě až ke konci, který mě donutil takřka k vzteklému rozbití monitoru, protože tak trapné a zoufalé vyřešení problému, jak ukončit podobný příběh, se jen tak nevidí. A nejhorší na tom je, že všechny ty okolní linie, které autoři rozehráli, prostě najednou opustí a to, že vlastně nic nevysvětlili, je evidentně netrápí. A mě by třeba vážně zajímalo, co se dál stane s postavou Martina Rubera, příběh Kreutzfelda či třeba historie střetů mezi Řádem a Legií, ovšem v rámci této minisérie mám evidentně smůlu a nezbývá mi než čekat na případný pořádný a snad i lepší seriál ( samozřejmě jen pokud bude někdy natočen ). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama