Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (790)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná akční blbinka, která ve vás silnou stopu asi nezanechá, za to se na ni dá dívat mimořádně dobře. Zásluhu na tom mají nejenom hezké úhly pohledu z první části, ale hlavně strhující moc pěkně natočený a sestříhaný závěr, který byste asi po první pohodové půlhodince (dá se nazvat atentát na prezidenta pohodou?) nečekali. Inspirace Dvacetčtyřkou je tu cítit poměrně hodně a Dennisu Quaidovi role alá Jack Bauer poměrně sluší. Oproti zmiňovanému seriálu tu chybí jen taková ta chvíle zvolnění, kdy se dostaví frustrace, zajímavější postavičky a propracovanější závěr. Čtyři hvězdičky jsou asi moc, uznávám. Ale taky cítím, že je potřeba ocenit filmaře, který dokáže dát akčnímu filmu spád bez zbytečných pseudocool keců a morálního poselství. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Svižně natočený thriller, který dokáže velmi dobře vtáhnout do děje. 90 minutová stopáž uteče jako voda a nudu u tohoto snímku určitě nepoznáte. Trochu mě překvapuje výsledné hodnocení 70%, které je podle mě hodně podhodnocené. Pete Travis si dal se snímkem opravdu záležet a pro mě je Úhel pohledu velkým překvapením. 90% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správná adrealinová akční pecka, která tady na začátku roku chyběla. Film má spád od první minuty,člověk se u něj ani na chvilku nenudí a celé to hodně rychle uteče. Scénář přitom není zas tak objevný a některé postavy se mohly klidně vynechat. Pohled Sigourney Weaver byl aspoň dobrým úvodem a měl spád, postava Whitakera tam ale vůbec mít nemusela (a to se nezmiňuji o té malé holčičce). To ale ve výsledku vůbec nevadí, protože ostatní postavy to všechno plně vynahrazují a člověk se při smrtícím tempu nemá ani čas těmito chybami zabývat. A když už to člověku začne vrtat hlavou, tak se režisér vytasí s ultimátní automobilovou honičkou. Prostě příjemné akční překvapení. Akorát nevím, jestli to bude fungovat i napodruhé. P.S.: Dennis Quaid by mohl z fleku nahradit Sutherlanda ve 24 hodinách. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky dávám z několika málo důvodů - evropské prostředí, zajímavá forma filmu a ideální stopáž. Jinak se mi potvrdilo mé osobní pravidlo, že filmy, v nichž vystupuje postava amerického (ale i jakéhokoliv jiného) prezidenta, bývají to vesměs snímky patřičně hloupé. Úhel pohledu není přímo hloupý, ale rozhodně nejde o počin, který bych si pustil víckrát. Závěrečná naháněčka byla sice výborně zpracovaná, ale v jinak poměrně realisticky pojatém dramatu dosti ujetá. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale musím dát plný počet. Už dlouho se mi nestalo, abych u filmu zapomněl na čas a ležel v posteli nehnutě jak přikovanej. Relativně krátká stopáž utekla jako voda a myslím si, že je to akorát. Delší stopáž by filmu uškodila. Vyprávět příběh z různých úhlů pohledu sice není originální nápad, ale v tomhle případě zabral. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Premiéra filmu byla plánovaná na říjen 2007, ale byla z neznámých důvodů odložena na únor 2008. (don corleone)
  • Původně se měl film natáčet celý ve městě Salamanca ve Španělsku, ale úřady odmítnuly uzavřít okolí hlavního náměstí Plaza Mayor na téměř 3 měsíce. Proto se většina filmu natáčela v Mexiku ve městech Cuernavaca a Puebla. Jediné scény, které vznikly v Salamance jsou letecké záběry náměstí. (don corleone)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama