Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Pamatujete na Deweyho Coxe? To byla ta rocková superhvězda ze 70. let, co uchvátila celý svět. Nebo nebyla? Každopádně určitě mohla být. Ve výborné parodii na populární hudební životopisy se v roli sekáče Coxe objeví známý John C. Reilly.  Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil.
Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

wakeup 

všechny recenze uživatele

Filmovy zazitek, snadno srovnatelny s Forestem Gumpem. Pribeh cloveka, ktery byl soucasti sveta a dost casto ho i zasadne menil, hlavne tedy menil svet hudebni. Pres vsechny hudebni styly (vicemene), sledujeme zivotni pribeh deweyho Coxe, muzikanta. Tvurci zparodovali vsechny dulezite udalosti (nejen) hudebniho prumyslu s nadhledem a vtipem a vysledek je film, ktery musite videt a ktery se vam musi libit, a jestli ne, tak vas preseknu macetou. Skvelej Reilly, ktery pokud ted nebude uctivan jako Hanks po Gumpovi, by mel zmenit agenta. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Scenárista Judd Apatow patří k novým ikonám - jeho filmy 40 let panic a Zbouchnutá patří skutečně k tomu lepšímu ve filmovém žánru.   Tuto parodii na životopisné snímky hudebních hvězd sepsal společně s Jakem Kasdanem, a popravdě řečeno, pár fórků je dobrých, ale celkově z filmu čiší stejná, nebo hodně podobná nuda, jako ze všech těch "oficiálních" životopisných snímků. Těsně před koncertem se promítne zpěvákovi Dewey Coxovi před očima celý život - jak jeho bratr hrál poctivě na klavír, zatímco Dewey patřil mezi rozjívené hochy, jak se protloukal s kytarou, udělal slávu s písní Walk Hard, přes všechna pokušení světa byznysu, kdy okusí všeličné známé i neznámé drogy, postelí mu projde rekordní zástup žen, aby na konci života prozřel... Samotný nápad zparodovat unylé životopisné snímky by byl fajn, jen to zpracování skutečně často postrádá onen nadhled, a to, co chce film kritizovat, sám nabízí. A jak již výše řečeno, ani těch vtípků není tolik (za nejlepší se asi dají pokládat setkání s Elvisem a zvláště s Beatles), a přece jenom, u režisérské verze, která trvá dvě hodiny, ale i u té zkrácené, co je o dvacet minut kratší, se skutečně spíše vkrádá nuda. Film je na disku v anamorfním formátu 2,40:1, se zvuky v DD 5.1 a mnoha titulkovými sadami včetně české a anglické. Bonusy nabízejí komentář herců a tvůrců, trailery na 3 jiné filmy, 6 písní v kompletním provedení (16:25), dvě vystřižené a jednu prodlouženou scénu (7:27), stručný sestřih filmu (6:09), dokument o vzniku hudby pro film (16:38) a fiktivní dokument Skutečný Dewey Cox (14:06, tedy co různé osobnosti o něm pověděly). Všechny bonusy mají jen GB a NL titulky.    Publikováno: 18.09.2008 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku zůstávám zaražen že i na životopis hudební hvězdy se dá udělat parodie. John C. Reillyho moc upřímně nemusím, tady navíc dostal veškerý prostor jen pro sebe. Nakonec ovšem předvedl několik humorných scén, které střídaly trapnější pasáže. Jakési koulo filmu začíná působit až s blížícím se koncem, když už poněkolikáté začne Dewey Cox ničit umyvadlo, anebo když stále a stále nachází svého černého spoluhráče někde v šatně jak bere nové a nové drogy. Zvláštnímu humoru jsem nakonec přišel na chuť. Podobné to mám rovněž s filmy Jacka Blacka, který si zde švihnul roličku Paula McCartneyho. Navíc některé písničky jsou opravdu pěkné. Hlavně Rock Hard. 60% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ono hrát si s pravou mačetou neni dobrý, ostatně ve filmu pochopíte proč. Z toho důvodu jsem se svým bráchou šermoval vždycky jenom meči z umělé hmoty. Plno známejch tváří, několik vtipnejch momentů (nejvíc ale pobaví závěrečnej titulek) a hodně muziky. To jsou největší klady jinak docela nudný a průměrný komedie, která mohla bejt klidně i stokrát lepší. Nakonec to neni ani z daleka tak "Krásná jízda" jak zpívá v závěrečnym songu. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zábavná parodie na všechny možné životopisné filmy o legendárních hudebnících, utahující si jak z jednotlivých snímků, tak z dobových mód, i z toho, že hlavní hrdinové už ve svých 14 letech jsou obsazováni hlavními hvězdami ve středním věku.... Písničky z jednotlivých obdobích Coxovy kariery jsou také nadprůměrné. Ale v téhle kategorii filmů (alespoň pro mne) nic nepřekoná dílo z lidí kolem Monty Python a jejich parodii a karieru The Beatles - THE RUTLES - http://www.csfd.cz/film/10411-the-rutles/ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Keď je vo filme vidieť rebríček najpredávanejších pesničiek, Deweyho fiktívna skladba Walk Hard je na štvrtom mieste. Na prvých troch boli skutočné hity: #1 You, You, You od skupiny The Ames Brothers, #2 No Other Love od speváka Perryho Coma, #3 P.S. I Love You od skupiny The Hilltoppers. (U_S_O)
  • Slavní muzikanti z kterých si Dewey Cox děla legraci: Johnny Cash, Bob Dylan, Ray Charles, David Bowie, Queen, Meatloaf, David Crosby, Jim Morrison, Don McLean, Elvis Presley, The Cars, The Ramones, Nelly, Tim McGraw, Brian Wilson z Beach Boys a Stevie Wonder. (Baffer)
  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)

Reklama

Reklama