Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

klerik 

všechny recenze uživatele

To čo sa nepodarilo KATE A LEOPOLD, tu vyšlo na sto percent. Skvelé skĺbenie romatiky a rozprávky. Podobnú roztomilosť mal aj VEČNÝ PRÍBEH, ale keďže toto je dokonale funkčný mix animovaného a hraného filmu, pôsobí originálne. Herci si to zjavne užívajú (Susan Sarandon). Jeden z mála filmov, ktorý som schopný pozerať viac krát... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení od Disneyho, kterému nechybí humor, originalita, úžasné kostýmy a především skvělé písničky. Byl to vskutku zajímavý nápad, vzít námět na Sněhurku, začít film asi desetiminutovou animovanou pohádkou, a pak navázat hranou sekvencí a přesunout děj do současného New Yorku, kde se objevila hlavní hrdinka, princezna z pohádky. Toto téma doslova volalo po humorném až skoro parodickém pojetí, a zřejmě to došlo i tvůrcům, protože to jako určitou parodii na všechny rodinné filmy a pohádky skutečně pojali, a v první řadě si Disney dělá legraci především sám ze sebe, což je velmi příjemné zjištění. Celý film je tedy velmi vydařený, kouzelné je pozorovat, jak se pohádková princezna ve svých výrazných šatech adaptuje v lidském světě (pasáž s bezdomovcem, kterého považuje za kouzelného dědečka, je výborná), ale úžasné je i sledovat prince, kterak se snaží zabít autobus a na kouzelnosti tomuto filmu dodává i úžasná veverka, která taktéž přišla z pohádky. Jediná postava, která je pojatá trochu seriózněji, je princův poskok Nathaniel, který se ve světě lidí skvěle zadaptoval, a kterého úžasně ztvárnil Timothy Spall, který mi konečně dokázal, že se hodí i do komediálního rodinného filmu, ne jen do thrillerů a dramat. Takže celkovým pojetím filmu jsem příjemně překvapen a rozhodně si tenhle film budu hodně dlouho pamatovat. Chvíli jsem dokonce uvažoval i o pěti hvězdičkách, ale nakonec zůstávám na čtyřech hvězdách. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Už z kresleného úvodu je jasné, že tentokrát nepôjde tak celkom o klasickú disneyovku. Dokonca som mal pocit, že sa na začiatku film disneyho divákom vysmieva, akoby hovoril: "vidíš aké trápne klišé sa ti páči na našich filmoch?" Skutočná zábava ale prichádza v momente, keď sa dej prenesie do nášho sveta a začne sa prelínať naivita rozprávok s cynickou realitou. Tu hrozilo, že sa postavičky z rozprávkového sveta stanú len komickými bábkami a prinesú vtipy okopírované z Návštevníkov, lenže to by nemohla hrať hlavnú úlohu Amy Adams, vďaka ktorej tá naivita nie je na smiech a má svoje kúzlo, ktoré si vás chytí pri každej piesni. Keď sa ale tvorcovia pozerali s nadhľadom na rozprávkové klišé, úplne zabudli na to druhé- klišé romantických komédií a tak ide všetko po scéne kde princ nájde princeznú do hája. Tu už sa film vezie po roky starej ceste a nezachráni ho ani akčný koniec, ktorý tam IMHO ani nemal čo robiť. Blažený úsmev sa teda dostavil už v polovici filmu, na konci ale zmizol a ani mega-happyend ho nevrátil späť. Ale celkovo je to ten najkrajší gýč aký som kedy videl. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Tenhle film je sofistikovanější, než se na první pohled zdá. Už v úvodu uvidíte, s jakou láskou a zároveň vtipem tvůrci přistupují ke klasickým disneyovkám se všemi jejich mluvícími zvířátky, roztomilými pějícími dívčinami i chrabrými princi kolícími trolly mezi vyjížďkami na bílém oři. To nejlepší ale přichází až v hrané části, kde se naplno ukáže, s jakou nadsázkou Kouzelná romance pracuje. Chvíli to vypadá jako konfrontace pohádky s reálným světem, ale pak úžasně přiblblá princezna Amy začne zpívat a s ní si celý Central Park vystřihne parádní taneční číslo. A vám je jasné, že vlastně sledujete stejnou pohádku jako na začátku, jen s živými herci. Amy Adams a James Marsden jsou největšími trumfy filmu, jejich projev (hlas, mimika i pohyby) je skvěle odkoukané od původních disneyovských princezniček a princů - a vy se při pohledu na ně můžete jen pitomě usmívat. Škoda toho přestřeleného konce, draci už vyšli z módy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi zůstávalo záhadou, který že klenot se to uhnízdil v rozšiřující se tiché fanouškovské základně a po úvodní dvacetiminutovce jsem měl pocit, že jsem se ztratil. Těch libých tónů, vlasových kudrlinek, šatových volánků a životních pravd se začalo valit nějak moc a já se před nimi začal schovávat. Jenže jakmile téhle romanci pootevřete senzory alespoň napůl, navalí se k vám tak razantně, že už ji nepustíte zpátky. Amy Adams je totiž sladká, že by si ji člověk vzal okamžitě domů, zpíval s ní a třeba taková taneční vsuvka z bálu je romantika tak silná, až se mi slzné kanálky otřásaly v základech. Tohle byl od začátku film přesně pro mě. Jenom mi to došlo o trochu později. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Když Amy Adams drhne ve filmu podlahu, objeví se uprostřed mýdlové bubliny, stejně jako kdysi kreslená Popelka. (Pumiiix)
  • Giselle měla být původně blondýna. (HellFire)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama