Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 3
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 531)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší a kompaktnější, než první díl. Howard konečně pochopil, že roztomilou Tautou a kostrbatými akčními scénami příběh lepší neudělá a začal se spolehat na jiné věci. Například mrštný scénář, který poměrně zábavným a dynamickým scénářem kupí na sebe jednu hádanku za druhou. Fantastický (opět) Hans Zimmer dodává celému dílu nekompromisní říz. Sice už asi po osmnácté složil to stejné, ale stále se to krásně poslouchá. Zní to až neuvěřitelně, ale i v těch několika miniaturních akčních pasážích se Howard neuvěřitelně pochlapil. Pořád je to sice přizdisráč, posera a nekonfliktní vlezdoprdelka Hollywoodu, ale tohle se alespoň dalo vydržet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $133,375,846Tržby Celosvetovo $485,930,816Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,932,009 //počet predaných kusov 687,241Tržby za predaj DVD v USA $35,325,563 //počet predaných kusov 1,823,474 ║ Neosvedčené tvorcovské zoskupenie zlyhalo aj po druhý krát... Howardová a Hanksová cesta do zatratenia! k tomu im rázne dopomohla aj scenáristická dvojica Goldman a Koepp, toto nešťastné zoskupenie spravilo z celkom dobrej knižnej predlohy Anjeli a démoni(80%, hlavne záver knihy je silné vyvrcholenie) do slova nevýrazní vícuc, kde len veľmi málo momentiek poteší a veľa vecí nechá človeka chladným. Jednoducho príbeh v podanej forme nedokáže diváka vtiahnuť do deja tak aby dostatočne prežíval vypäté situácie. Príbeh je spracovaní čo najjednoduchšie oproti knihe a aj tak nedokáže svojím prelínaním ponúknuť nejakí zaujímavý sled udalostí, čo by mali výpovednú hodnotu a rovnako tak hĺbku. Napríklad také porovnanie s úrovňou filmu Honba za pokladom: Kniha tajomstiev nebude ďaleko. Po kedysi výbornom hercovi ako bol Hanks už nie je ani závan, to čo predvádza je len nezáživná prechádzka po pľaci, Ewan McGregor a Ayelet Zurer majú len minimum priestoru na to aby vôbec niečo predviedli, Skarsgard je ako veliteľ ostrahy neviditeľní, najväčší sympaťák sa stane na koniec vo filme "zabiják" Hassasín v podaní Nikolaja Lie Kaasa, .... nuž keď to zhrniem tak neprišiel žiadny pokrok oproti priemernému Da Vinciho Kódu. Tých vecí čo potešia je strašne málo, asi najviac tu zarezonuje hudba od Hansa Zimmera, aj keď nejakým tým hudobným motívom z filmov ako Kingdom of Heaven či TDK sa nevyhol. Potešil aj výbuch antihmoty čo bolo po technickej stránke slušne zvládnuté a to bolo v konečnom výsledku asi najhodnejšie na celom závere kde mal dej FANTASTICKY vygradovať, z gradácie samozrejme neostalo nič ako po odpálenej antihmote. /videl v kine: 45%/ __Poznámka: Pre tých čo čítali knihu Anjeli a démoni bude tento film asi dosť veľkým sklamaným, takže pripravte sa na to, aby ujma nebola moc veľká. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Brownovy knihy jsou nenáročnou, intelektuálně chabou, ale zatraceně dobře odsýpající četbou, která je jako stvořená k odpočinkovému čtení někde v létě u vody. S filmy už je to horší, protože se celkem vlečou, jsou ukecané až běda a nelogičnosti, které se v psané podobě schovají mezi řádky (respektive je dost prostoru pokusit se je vysvětlit tak, aby nelogicky nepůsobily), vyplouvají ve hrané verzi na povrch a jsou takřka nepřehlédnutelné. Angels and Demons trpí v podstatě stejnými neduhy jako The Da Vinci Code, možná jsou jen o trochu napínavější. Ale stejně je to ve výsledku nepříliš přitažlivý thriller, který někoho možná překvapí pár drsnějšími scénami a mnohé bude nudit svou cudnou bezpohlavností a korektností. 6/10 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrý film mého oblíbence Rona Howarda. Jistě, je to velkofilm pro masy, ale je to film, u kterého se více než dvě hodiny rozhodně nenudíte. Dostanete se dokonalými záběry kamery do zákulisí Vatikánu a katolické církve v období konkláve, řešíte s Tomem Hanksem coby profesorem Langdonem význam tajemných symbolů společensví ILUMINATI, budete sledovat Ewana McGregora na herecké cestě od Velké ryby k Velkému Rybáři:), podíváte se do historických chrámů Věčného Města Říma, k tomu jako bonus exkurze světem mikročástic a antihmoty ve švýcarském CERNu,... Napětí se dá krájet jako ve správném thrilleru (mimochodem: víc než předchozí Howardovu Šifru mistra Leonarda mi to připomnělo slavný Fincherův thriller Sedm) a závěr - ten Vás rozhodně překvapí. A hudba - báječný Hans Zimmer: http://www.youtube.com/watch?v=XntNDh4VwWY . ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel nějakej "dobrák" v sále pojal název filmu až moc prestižně a hned na začátku vypustil svýho démona a můj nosánek měl tak o zábavu na nějakej čas postaráno. Jinak první části filmu jsem vůbec nerozuměl. Samý "tam je hrobka, protože v roce 1,2,3 napsal pan X tohle , ne vlastně je hrobka tam, protože k tomu co napsal pan X, dopsal pan Y jinej blábol, ááá nééé, tak hrobka je nakonec uplně v jiným kostele, což nenapsal ani pan X, ani pan Y, to prostě řekl Tom Hanks, aby vypadal, že tomu všemu rozumí" Do toho ještě ten Vatikán a náboženská hapmaťilka, která mě nezajímala a unavovala. Navíc moje znalosti křesťanství nebo čeho všeho jsou na bodě nula. Já ani nevím, že papeže hlídá švýcarská garda a doteď nechápu jak se zrovna Švýcaři přimotali k papežovi, ale to je jedno, hlavně že ho nehlídá česká policie, protože to by byl papež asi nejrizikovější povolání. Zkrátka první půlka na hovno a druhá půlka vlastně jen dotahovala to co první rozjela, jen ubylo Hanksovo intelektuální machrování a to vytáhlo film alespoň na slabší průměr. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Symbologie, kterou Robert Langdon (Tom Hanks) přednáší, je neexistující obor. (artcha)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama