Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hodnotím asi najlepším možným spôsobom a to tak, že najprv som si pozrel Americký zločin inšpirovaný skutočnými udalosťami v Indiane v roku 1965 a až po ňom túto adaptáciu čerpajúcu z tohto nepochopiteľného zločinu. Kým Americký zločin má oveľa lepších hercov, najmä v úlohe hlavnej predstaviteľky v tomto prípade je rozprávačom príbehu mladý David, chlapec zo susedstva ktorý sa výkonu Elliot Page rozhodne nevyrovnal a ani predstaviteľka Meg nebola tak dobrá avšak film tieto nedostatky a slabšie dialógy vykompenzoval trochu brutálnejšími a lepšie natočenými zábermi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Meg prichádza pri tragickej autonehode o svojim rodičov. Jediná osoba, ktorá spolu s ňou zrážku prežila je sestra Suzan. Tá bohužiaľ nemala toľko šťastia a utrpela niekoľko vážnych zranení nôh. Nakoľko sa obe sestry nemali kam podieť, prichýli ich vzdialená rodina Chandlerových. Spočiatku obyčajné dni sa časom menia v peklo. Všetko začína odopieraním pravidelnej stravy. Kam až zájde krutosť pani domácej a jej detí? Príbeh podľa skutočnosti o sirotách s ktorými sa osud, veľmi kruto zahral. Miestami drsná psycho dráma zobrazujúca teror, šikanu či trýznenie nevinných detí. Smutný, priam ne-uveriteľný film. Ako je toto vôbec v "civilizovanom" svete možné? - 65%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Obyčejná holka od vedle, která se vinou tragické autonehody dostala i s částečně nepohyblivou sestrou do rodiny tety Ruth. Ta sama vychovává tři úlisné fracky, kteří milerádi přihlížejí bezcitnému chování matky. Ta zdaleka není tou milou paní navenek, svou pozornost zaměří velmi rychle na Meg, kterou dává jako exemplární případ pro své synky. Jenže Meg za prvé nic neprovedla a za druhé útoky nekončí jen fackami. Na zkaženost jedné rodiny navíc přihlíží i děti ze sousedství (dle mého by se to provalilo dřív, ale berme jako fakt, že se tvůrci inspirovali skutečným případem). Zoufalství, bezmoc, lítost, nenávist. Znepokojující vyprávění, kterému by nicméně slušela jistější režie. Generační výpověď zabalenou do potyček dvou znesvářených gangů nám naservíroval Francis Ford Coppola (Ztracenci), milá atmosféra klukovského dobrodružství přišla zase v podání Roba Reinera (Stůj při mně), o pohřbeném dětství i poraněné dospělosti vyprávěl Barry Levinson (Spáči). Látky různými způsoby mapující zaoceánské dospívání minulých dekád. Girl next door se nicméně nejvíc přibližuje American Crime, který rovněž po docela standardním začátku nabízí konfrontaci s bezhlavým násilím. Také jde o umně vygradovaný snímek, který absentuje v zobrazování násilných činů. Explicitní útoky nezaznamenáváme ani tady, stačí však mrazivý pocit z toho, že bezbranné dívce někdo skutečně právě popálil genitálie. Herecky téměř bez chyb!! ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, čo zostane v mojej hlave ako malá poistka svinstva, niekde pod Requiem for a Dream, kam to aj patrí. Je to humus aj bez toho, aby ste vedeli, že je to manéžované podľa skutočnosti. A teraz, keď vidím, že existuje ešte jedna, zjavne o niečo lepšia verzia, zostávam v rozpakoch, či na to vôbec mám. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela silný příběh, inspirovaný skutečnou událostí. Šikana mladé dívky přesahující všechny meze, vedená její vlastní tetou (zakomplexovanou, opuštěnou starou píčou), která navíc do psychologického týrání až později regulérního mučení (věšení za ruce ve sklepě, řezání, mlácení, znásilnění, vypálení genitálií) bez ostychu vtahuje své tři syny a další děti z okolí. Vše sledujeme z pohledu jednoho a toho 'kladného' z chlapců, který dnes po desítkách let na onu událost vzpomíná. Nevím, místy mi to přišlo až nereálný, ale všechno se přeci jen mohlo odehrát a navíc tak rychle, že se to provalilo až moc pozdě - ať už v té údajné skutečnosti, nebo jen této konkrétní fikci. Snímek návíc působivě rámuje i jakési životní ponaučení. Asi z toho šla udělat působivější a lepší podívaná, ale já jsem spokojený. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama