Reklama

Reklama

Andělé slunce

  • Česko Sluneční andělé (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Život dospělých začal pro negramotnou, chudou brazilskou venkovanku Marii až příliš brzy. Ve dvanácti letech ji vlastní otec prodal kupci „bílého masa“ Tadeuovi s tím, že se musí porvat o lepší existenci coby služebná. Jenže představa spokojené budoucnosti se rozplynula poté, co se dívka dostala k farmáři, který ji nejprve zbavil poctivosti a poté poníženou a zneuctěnou Marii „přenechal“ svému synovi, aby s ní nabyl prvních sexuálních zkušeností. Tím ale pro Marii noční můra teprve začíná. Následuje cesta do zapadlého, špinavého bordelu v Amazonii pro kopáče na zlatých polích, jemuž vládne tyranský a brutální pasák Saraiva. Nikoho zde nezajímá, že Marie je vlastně ještě dítě, lidská bytost, která má svoje city. Stává se z ní otrok sloužící upoceným tělům bez nejmenší naděje na lásku a lepší zítřky. Ta svitne až poté, co se dívce podaří utéct do Ria de Janeira. Jenže některé osudy už prostě nelze změnit. To říká režisér Rudi Langemann a zvedá zaťatou pěst žalující na neutěšenou realitu dětské prostituce v současné Brazílii. Za syrové a smutkem prosycené drama, náležející k nejlepším brazilským filmům roku 2006, obdržel hned šest cen na filmovém festivalu Gramado. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tísnivý obsah, trýznivá forma... °-/ . . . Tak silné téma a tak slabý film. Chování dospělých postav místy působí až nevěrohodně panoptikálně a šablonovitě - a přitom holky jsou typově skvělé, ve svých rolích prostince bezprostřední, až obdivuhodně hrající jako na nic si nehrající... Ano, smutný a bezvýchodný příběh, ale ke své škodě po tvůrčí stránce příliš amatérsky působící - a víc se mi to ani nechce pitvat. Nakonec - krokodýlí slzy pro film jako takový tady ronit nebudu, byť vím a věřím, že tvůrci ten >apel< mysleli poctivě a v nejlepším možném smyslu slova dobře... Škoda. - - - - - (Poprvé viděno 15.10.2011 na >andělském prostoru< /v původním znění s českými titulky/, hodnocení 399., komentář zde mírně zklamaný jako třiačtyřicátý - 16.10.2011) ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tento film mi jen kazil český dabing. Nevím proč, ale tentokrát mi fakt nesedlo obsazení hlasů s výjimkou Jitky Ježkové. Na druhou stranu je skvělé, že se vůbec dostal na TV obrazovky. Není sice tak výbušný jako jiné brazilské drama spjaté s dětmi Město bohů, přesto je svým tématem stejně naléhavý a zpracováním poutavý. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Svět není zdaleka tak idylický, jakým se zdá být. A zvlášť země jako je Brazílie jsou místem, kde se život snadno může stát peklem. Už od začátku se film s hlavní hrdinkou nemazlí. Maria, sotva dvanáctiletá dívenka s naprosto odzbrojujícím smutným výrazem v krásných tmavých očích, je vystavena krutosti, sexuálnímu týrání a různým formám ponižování. A přesto z této postavy vyzařuje neuvěřitelná čistota i nevinnost. Mám-li srovnávat s tématicky podobným filmem Lilja 4-Ever, docházím k závěru, že zde na mě díky oné nezničitelné nevinnosti působil osud mladé prostitky mnohem tragičtěji, neřku-li dojemněji, a tím pádem na mě příběh více zapůsobil. Celková dynamika děje mi taky vyhovovala, stejně jako herecké obsazení. Nezbývá než říci, že jako film na téma dětské prostituce to zkrátka funguje dobře a moje očekávání byla zcela naplněna. Rozhodně doporučuji. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa svojim motívom dostane úplne pod kožu. Obchod s bielym mäsom. Tažko pochopiť, že sa takéto veci naozaj odohrávajú :( Starí hnusní chlípnici, čo sa ukájajú na mladučkých(!) dievčatách, bijú ich(alebo rovno zabijú..) a ponižujú, neskôr ich postrčia ďalej... ničia im životy... Otrasné! Film s reálnymi a drsnými prvkami, z ktorých sa mi dvíhal žalúdok. A koľko hnevu vo mne vrelo... A ako kontrast - krásne scenérie južnej Ameriky. Dej mal veľmi dobrý spád a aj kamera sa mi páčila. Filmík, ktorý určite stojí za pozretie. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný a bezútěšný snímek, kde nejde o typickou zápletku, ale o prozření lidí, kteří mají moc zasáhnout do života zneužívaných dětí, kterým tato moc byla odebrána. Je až šokující v jakých podmínkách musí lidé v Jižní Americe žít, ale bohužel tady nejde jen o film, na což nás upozorňují statistická čísla v závěru. V neposlední řadě výkony dětských herců jsou víc než přesvědčivé. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní protagonistce bylo v době natáčení filmu teprve 11 let. (Pesosek)

Reklama

Reklama