Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Člověk by očekával, že film, kolem kterýho se strhla neřízená vlna kontroverzí, bude mít alespoň koule odprezentovat všechnu tu zrůdnost s náležitou grácií, hloubkou, dynamikou, se schopností vybudit v divákovi silný deprese z toho, v jak pomatenym světe žijeme. Jenomže ono to působí, jakoby se uražená církev – po všech těch nařčeních ze zneužívání nezletilých – jenom snažila strhnout na chvíli pozornost i jiným směrem, aniž aby se reálně pokoušela sdělit něco novýho nějakou zajímavou optikou, výsledkem čehož je (z hlediska filmařiny) Životní zkouška pro děti. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl jsem připaven nechat se snímkem Sound of Dezolé urazit jakožto agresivně hloupou QAnon propagandou, byl jsem připraven vzít jej na milost jakožto solidně odsýpající thriller, ale nebyl jsem připraven na to, že to bude tak ukrutná nuda. Absolutně nevzrušivé ve všech ohledech, "thriller pro důchodce". Dění okolo řádově zajímavější. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silné téma, které je zbytečně shazováno sterilním zpracováním, žvatláním o Bohu a herectvím Jima Caviezela. Já ho mám celkem rád a tady měl nejspíš působit zničeně ze všech těch hrůz které vyšetřoval, ale místo toho působil jako když se mu celé dobu chce na velkou a nejde mu to. Celá ta (celkem zbytečná) kontroverze kolem je tak bohužel zajímavější než samotný film. Celkem si dovedu představit kousek, který takhle závažné téma zpracuje tak, že z něj divák nebude tři dny spát. Tenhle to ale bohužel není...60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TADY JE PÁNOVÉ MŮJ JARNÍ VZORNÍK…“  To se takhle sešlo několik podnikavejch hlav - a nebyla to náhoda, že zrovna v Latinský Americe… Ale tady nejde ani tak o ně. Hlavní je postava Tima Ballarda, kterej po nich jde! Hele… herci nic moc. (Teda až na ty děti. Kurva, fakt to jen hráli, jo?) Ale z nenápadnýho filmu se se vyklubal sympatickej a alarmující příběh o statečnosti - co na tom, že to přesně takhle nebylo! Film byl natočenej s nějakým cílem a ten byl splněnej, takže jestli znáte nějakýho pedáče… Trochu mě mrzí, že konec je tak jako by nic. To si fakt jako myslíte, že ty děti… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přestože film nezmiňuje žádné konspirační teorie hnutí QAnon, někteří kritici obvinili tvůrce, že ho skrytě propagují. Toto hnutí prosazuje myšlenku, že elity, které vládnou světu, uctívají Ďábla a zneužívají děti. Více se můžete dozvědět v dokumentech „Q: V oku bouře“ nebo „QAnon: The Search for Q“. 2.) V USA u filmu funguje služba „Pay It Forward“. Jde o to, že každý může předplatit vstupenku jinýmu, třeba cizímu člověku. Cílem studia jsou 2 miliony takto předplacených vstupenek, protože právě tolik dětí je každý rok předmětem obchodování. 3.) Thx za titule „djbeton1“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že James Caviezel ještě hereckou flintu do žita nehodil, protože jeho nesmírné nadání by mu mohl leckdo z branže závidět. Sound of Freedom se zabývá težkým tématem, o kterém se ve společnosti nemluví, a to o únosech a prodeji dětí. Opravdu vám během sledování nebude příjemně, místy z toho jde vysloveně až mráz po zádech. Ale jaké film nabídne kvality sám o sobě? Je na první dobrou zřejmé, že se nejedná o úplnou nízkorozpočtovou podívanou. Peníze na finálním výsledku vidíte, to bezesporu. Herecky též extratřída, kromě Caviezela (který místy hraje o život...neskutečný výkon) musím ocenit i výkony hlavních dvou unesených děcek. Neměli to vůbec jednoduché, přecejen se jedná o těžkou roli, ale zvádli to na jedničku. Při závěrečném útěku z kolumbijské džungle jsem ani nedýchal. Jo, reálný agent Ballard je hrdina. Jinak to říct nejde....Doporučuji vidět všem. Tohle je totiž něco, o čem by se ve společenských kuloárech mělo nahlas mluvit. Za mě dávám 7,5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že USA je jedničkou v počtu objednávek lidí a lidských orgánů na světě. Uvedl též, že místy je USA na 1. místě i v produkci a vývozu dětí za učelem obchodu ven ze země. Záznam za rok 2022 čítal 85 000 evidovaných ztracených dětí v USA, z toho tisíce z nich bylo pod 5 let, které dodnes nikdo neviděl a které mohou a dle statistik nejspíše jsou oběťmi těchto zločinů. Uvedl také, že nejdůvěryhodnější statistika čítá až na 2 miliony dětí ročně, které jsou nuceny k sexuálním činnostem po celém světě. (Cooller)
  • Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit. (Cooller)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým v Kolumbii a USA. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama