Reklama

Reklama

Láska a jiné pohromy

  • Velká Británie Love and Other Disasters (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emily Jackson (Brittany Murphy) má kouzelný život. Žije a pracuje v Londýně jako asistentka editorky časopisu Vogue. Avšak její rychlý životní styl je v přímém rozporu s její duší toužící po lásce. Tak se vyžívá tím, že dohazuje svým přátelům partnery. Peterovi (Matthew Rhys), jejímu spolubydlícímu a nejčastější oběti svého párování, vyhlédne pohledného asistenta Paola (Santiago Cabrera). Je však natolik zažraná do seznamování druhých, že si ani nevšimne, že o ni taky někdo stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

castor 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na neblonďatou, vykulenou Brittany Murphy tu a tam naskočí husí kůže při pocitu, jaká je téhle mladé herečky škoda!! Jinak tu máme celkem neškodnou žánrovku, v níž všechno funguje víceméně tak, jak divák chce a hlavně očekává. Vybavit si nějaké konkrétní scény (vyjma těch, kdy se hlavní hrdinka předvádí v prádle i bez něj) bude za nějakou dobu asi hodně obtížné, nicméně tvůrci předkládají romantiku místy docela šikovně, takže ta půl druhá hodinka uběhne relativně příjemně!! ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Podle mého inteligentní, chytrá a hravá romantická komedie, která je v mnohá ohledech příjemně svá, svižná s obrovskou dávkou humoru a příjemné atmosféry. Nechápu tak nízké zdejší hodnocení, protože Láska a jiné pohromy se zdařile vyhýbají i některým typickým klišé romantických komedií, jejichž výskyt ve filmu povětšinou způsobuje nízká hodnocení. Pořádně přesvědčivých 80%. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

I ta hodina a půl je na tenhle film příliš. Celé se to nese v úporné snaze o lehkost vtipu, ale zbývá bohužel pouze ta úpornost. Dialogy jsou našroubované, nepřirozené (stejně jako některé postavy, viz. ta hrůzná ženština, kterou hraje Catherine Tate) a zápletka velmi předvídatelná. Jedna hvězdička za zaznění části skladby Macho Man od Village People a vizuální doprovod. Poznámka: při sekvencích typu tančení tanga mám chuť vždy někam zalézt a nehlásit se k lidskému plemeni. Bohužel jsou podobné fraškovitě muzikálové vsuvky dost často součástí filmů - a nemusí jít zrovna o romantické filmy, komedie, nebo "romantické komedie". ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která ale doplácí na dvě věci. Za prvé mě neskutečně štvala Catherine Tate v roli přítelkyně hlavní hrdinky, to je opravdu koncentrovaná trapnost. Druhá věc je fakt, že prvních 30 minut je to opravdu nuda, která mě donutila zauvažovat o tom, že to vypnu. Ještě, že jsem to neudělal, protože po pomalém rozjezdu se Láska a jiné pohromy promění v opravdu zábavnou podívanou (aspoň v rámci žánru). Ani ta otravná Tate mi už tak nevadila (dílem to bylo i díky tomu, že se v druhé polovině filmu prakticky nevyskytuje). Veliká škoda té počáteční rozvleklosti, nebýt jí, mohlo být i o hvězdičku vyšší hodnocení. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Dominantní pocit po shlédnutí - promarněná šance na dobrý film. Místy hodně vtipné dialogy slátané dohromady scénáristovou hrubou nití v rozpačitý a nepřesvědčivý celek. Přemíra gay postav oslabila zábavný efekt konfrontace gay x hetero. Brittany je bezesporu půvabná, o tom žádná, ale jako nenápaditě napsaná Emily mě rozhodně neokouzlila. Daleko víc mě pobavila Catherine Tate v roli pošahané Tallulah, která snad jediná naplnila moji představu břitkého anglického humoru. 60% (s přimhouřením oka). Zajímavý komentář: Cushing ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Santiago Cabrera hraje ve filmu Argentiňana, sám je ovšem původen z Venezuely. Krev v něm ale proudí z poloviny chilská, a to z otcovy strany. (Prochy38)

Reklama

Reklama