Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se točí kolem japonské legendy o samurajovi, který se postavil bratrům – démonům hromu a blesku, aby ochránil život své milované. Démony porazil a jejich moc se přenesla do “meče bouřek”. V soudobém Japonsku je profesor Sakai po otevření starodávného svitku posednut démony, kteří chtějí získat mocný meč a nabýt zpět hmotné podoby. Jenže dotyčný artefakt se řízením osudu dostane do rukou Hellboyovi, kterému nezbývá, než se vydat na strastiplnou cestu tajemnou, nebezpečnou krajinou plnou duchů, démonů a monster, aby zachránil náš svět před blížící se hrozbou…

První animovaný snímek o démonovi s uřezanými rohy a kamennou pravačkou producentsky podpořil režisér Guillermo del Toro a k tvorbě přizval i původní herce, s kterými natočil film HELLBOY. Na příběhu se také podílel Mike Mignola, autor komiksové předlohy. (Yojimbo)

(více)

Recenze (52)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je skvělé, že se i pro dva animované filmy (a jeden kraťas) podařilo splašit herce z filmové verze a ti propůjčili hlasy svým postavám. Na druhou stranu, díky jiné animaci, než je klasická Mignolova kresba, vyznívá tenhle film celkem obyčejně. Snímek postrádá tu správnou tajemnou atmosféru a stává se skutečně celkem průměrným. ano, jsou tady mystéria, jsou tu prvky, které jsou pro Hellboye typické - legendy a historky z různých mytologií - ale najednou to vyznívá podivně, když člověk nemá ten Hellboyův vesmír zažitý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No hranej film (oba dily) jsou o moc lepsi. Nejdriv sem si musel zvyknout na animaci, ta je sice povedena, ale nektery postavy si nejsou moc podobny a Hellboyovo nohy jsou fakt naprosto sileny, ale jelikoz to dabujou stejny herci, tak sem si zvyk za chvily. Pribeh je taky docela fajn a hlavne dava prostor pro veliky mnozstvi souboju, obzvlast ke konci, kdy Hellboy jde lesem a potkava ruzny soupere. Jenze je tu jeden zasadni problem, i pres 75 minut se celej animak dost vlece, neni kdovijak zabavnej ani napinavej a proste sem se moc nebavil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak moment, prozraďte mi - proč všechny tolik štvou Hellboyovy nohy? A jo, už vím - vy asi neznáte původní komiks a s "Rudochem" jste se poprvé setkali v Del Torově pecce. Pche, tak to se potom neošklíbejte. Coby velký Hellboyův fanda musím říct, že tenhle animák se po čertech povedl. Je v něm (kromě cigár a nějaké té krve) všechno, co znám z knih a sešitů. Jednodušší animace se k Hellboyovi hodí perfektně, líbivá je i hudba, ale největší výhra je stejně příběh, ze kterého starý známý Mignola srší všemi směry. Kouzelné pasáže jako hlavy (ty dokonce v jednom komiksu jsou, což potěšilo), pavouci, vodní příšera nebo závěrečný souboj proti démonům a jejich pohůnkům, tu pravou atmosféru rozhodně mají. Plusem je samozřejmě i dabing postav a pak vlastně celé to kouzelně barevné prostředí - Japonsko Hellboyovi svědčí. Dávám mu tedy pět poctivých hvězd a jsem moc, moc spokojený. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak dokáže působit japonská mytologie v animovaném, neanime filmu a ještě k tomu s Hellboyem, jenže, co naplat, právě tenhle rohatec by si rozhodně zasloužil lepší stylizaci, které by bylo věrnější práci páně Mingolda. Jinak je děj poměrně hluchý a konec z těch nudnějších ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto animáku není úplně špatný, je vlastně vhodný právě pro takto udělaný film. Na hraný „feature movie“ by ale potřeboval veliký zásah zkušených scénáristů, protože ve stávajícím tvaru je hodně skečovitý, nepropracovaný a nedospělý. Defakto je to jen sled akcí navlečených na jakýsi příběh a postavy také nemají moc prostoru budit sympatie. Nosné nápady tu ale jsou. Co je ale vysloveně špatné je zpracování. Kresba postav mi přijde vysloveně šeredná a ne hodná fenoménu filmového Hellboye. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento prvý diel mi nepríde tak dobrý ako ten druhý. Hellboy, Abe, Liz a ich akcie a hlášky sú fajn, ale celkový príbeh ma zas tak nebral. Animácia je tiež ujde, až na nohy Hellboya. Inak fajn doplnok k filmom. 70% - 3* ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Výborná animovaná holomajzna. Pánové a dámy z Úřadu pro vyšetřování paranormálních jevů se tentokrát vydávají do Japonska pátrat po záhadně zmizelém profesorovi a jejich pátrání lemováno jest dlouhou řadou démonů, nemrtvých a draků, jejíchž osud je zpečetěn ve chvíli, kdy si troufnou na naši partičku vyšetřovatelů. Vyšetřovatelé to ovšem taky nemají snadné a musí použít všechny své schopnosti k zahnání bujícího zla. Pro znalce comicsů Mikea Mignoly bude jistě potěšujícím zjištěním přítomnost epizodky inspirované výborným kraťasem Hlavy. A výtvarná stránka filmu se snaží držet atmosféry Mignolových kreseb. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné animované zpracování Hellboye. Nechybí tomu jak nápad na příběh, tak svižná akce a rychlý spád + ještě hlas Rona Perlmana:) Animace filmu mě vyloženě sedí. Akce je v některých momentech dokonce velmi vtipná, když se snaží hrát baseball s hlavama protivníků. Zbytek akce už se nese v duchu sejmi vše co se hýbe. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Hellboy animated pro mě není žádným pouhým doplňkem del Torova snímku. Příběh je naprosto originální (rozuměj: nerozvádí události z hraného filmu), animace velmi příjemná a hláškující Hellboy je zkrátka pořád kanón (jen ten doutník v puse mi chyběl:). Líbilo se mi, jak se celý tým rozdělil a děj na přeskáčku vyprávěl jejich dobrodružství. Bravo! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já nikdy nepřišel tomuhle pekelnému hromotlukovi na chuť. Ani filmovému ani animovanému. Hold červený rarach se samurajským mečem měl štěstí, že asijská mytologie a hlavně představivost tamním tvůrců nabízí obrovskou škálu nejrůznějších monster, démonů a jiných hybridních stvoření. Díky tomu jsem u toho i vydržel, protože příběh jako takový mne moc neokouzlil. Naštěstí je tu spousta soubojů, které zas tak hrozné nejsou, ale na víc než průměr to bohužel nevidím. 50% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hellboy je zpět v animované formě. Je to krásně udělané. Navíc to dabují stejní herci jako hranou formu a to všichni znamí. ( Ron Perlman - Hellboy, Selma Blair - Liz, ....) Je to fajn a působí to tady skvěle. Grafické zpracování je více než dobré, nicméně Hellboy, zde postrádá takový ten "šmrc", co jsme u Hellboye zvyklí. Příběh je takový, nemastný, neslaný. Zkrátka vám během chvíle výlítne z hlavy. ( 62 procent ) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o celkom slušný animák, ktorý síce postráda temnotu komiksu a aj filmov ale zase na druhú stranu pobaví. Hlavne fanúšikov. Ja osobne mám postavu Hellboya veľmi rád a aj keď tu nebojuje s nacistami, tak si Mignola zvolil ďalšiu zložku hellboyovských príbehov a to folklór. V tomto prípade ten Japonský. Scenár je chytľavý a podobá sa komiksu. Tak isto je tu veľa oblúd s ktorými môže hellboy zvádzať súboje a aj keď to nie je akčnosť ako taká pretože napriek dokonalej kockovanej animácií ktorá pripomína komiks stále je to americký animák a troška mi tam chýba nejaký ten japonský animátor ktorý by s toho spravil anime jak sviňa s poriadnym americkým scénarom. Bola by to síce šupa ale tu sa to nekoná. Preto je akčnosť scén nevyvážená a nemajú čím zaujať aj keď nudné niesú. Každopádne japonský upíry, kappa, pavúčia matka, trojlhlavé sestry - démoni, plus draci a dvaja bratia Hrom a Blesk dopĺňajú Hellboyovský svet a to takým spôsobom ako to očakávame. Hellboy zahláškuje a dá im na frak. Tak isto finálna scéna nieje odfláknutá a všetko je ako má byť. Stopáž je v tomto prípade len výhodou a celkovo je to znesiteľné dielo. Plus poteší že postavy nadabovali herci ktorý si tú istú zostavu odohrali aj na filmovom plátne. Tak máme pocit že sledujeme ďalšie hellboyovské dobrodružstvo a to sa myslím počíta k dobru. Som nadmieru spokojný. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hellboy v tradicionalistickém světě samurajů? Proč ne! Následující Blood and Iron mne možná bavilo ještě o kousek více, ale i tak je Sword of Storms kvalitní animovanou podívanou. Zaujme i rozdělení příběhu na tři dějové linky, v závěru se samozřejmě spojivší. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Hellboyova výprava do tajů japonské mytologie dopadla výborně. Dokonce se ve filmu objevila jedna příhoda přímo z komixu, takže moje fanouškovské srdce jenom zaplesalo. Chci další díly ! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V roce 1944 byl na Zemi svolán Démon, aby začal válku........ Natočeno podle stejnojmenného komiksového příběhu Mike Mignoly. CITÁT - Cítím něco mrtvého, dlouho mrtvého.......... Hellboy, Abe Sapien a Liz na své další výpravě za dobrodružstvím a záchranou, přinejmenším, světa. CITÁT - Svět potřebuje naše schopnosti.......... V příběhu je dvakrát zmíněno hlavní město Čech Praha. Nejdříve v incident u Vladova hrobu a pak Hellboyovo záhadné pražské zmizení. Hororový příběh o osudu jednoho samurajského meče. Nejodpornější scéna je ta s pavouky. CITÁT - Maminka musí nakrmit svoje děťátka........... Toto je příběh dvou démonů Hroma a Bleska, kteří se chtějí dostat na Zem. Hudba nic moc, kreslené je to průměrně, ale má to dobré hororové i krvavé prvky. CITÁT - Teď jsem se nasral........ HellBoye nadaboval Ron Perlman. Original HellBoy Theme Marco Beltrami Movie. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Hellboy mě na animovaném poli lehce zklamal. Ať už tento, nebo Blood and Iron. Chybí mi v tom větší drajv a agresivnější přístup. I když se Hellboy nasere, tak má za minutu hotovo a celé to vyzní moc jednoduše a odlehčeně. Tento díl mě ale bavil o něco víc, než Blood and Iron. Přesto si myslím, že ze samurajského fantasy světa šla vytřískat pompéznější mela. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co říct. Kdo zná komiks (já jsem drtivou většinu četl) bude podle mě potěšen. Je tu menší náraz na povídku Hlavy (Hellboy: Pravá ruka zkázy) a místy připomíná povídku Makoma (Hellboy: Pražský upír a jiné povídky). Podle mě si s tím dali tvůrci dost práce. Film se jim povedl a s klidem můžu říct, že i Mike Mignola (autor Hellboye) by byl potěšen. Za sebe můžu říct, že se mi film hodně líbil. Povedená animace zpracování všech postav (Abe Sapien, Liz Sherman, Hellboy). Děj byl taky smysluplný, takže si myslím, že tu není co víc řešit. 85%. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Mignolův Hellboy vyskočil ze stránek komiksu, vyfasoval parádní dabing a střihnul si tuhle fantastickou japonskou oddechovku. Animace občas trošku hapruje (Liz je vážně zrůdička), ale ten scénář jede jako po másle. A za Hlavy palec nahoru. ()

Reklama

Reklama