Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1951 a hollywoodský scenárista Peter Appleton dostává předvolání, aby se dostavil k výslechu před Výbor pro vyšetřování neamerické činnosti. Appleton však náhodou havaruje s autem a při nehodě ztratí paměť. Skončí v městečku, kde ho považují za pohřešovaného válečného hrdinu Lukea Trimbleho. Všichni, včetně Lukeho přítelkyně, oslavují jeho návrat, vojákův otec (oscarový vítěz Martin Landau) šťastně vítá svého "syna". Společně opraví a dají do pořádku místní kino The Majestic, ale když Appleton uvidí film, k němuž napsal scénář, paměť se mu vrátí. Nyní stojí před nelehkou volbou - zda se má navrátit k bývalému životu nebo zůstat v tom novém, který si zamiloval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

50. roky, malomestská Amerike, good guys, bad guys, pekné dievča, ON, kino, maják, láska... Pre niekoho patetické klišé, ale ja som sa asi nikdy z klišé netešil tak ako tu - ten bozk na záver, či záverečný prejav - dokonalé! Darabontova réžia je božsky presná, vytvára atmosféru nielen oných rokov, ale aj samotných filmov z toho obdobia. Krásne panoramatické zábery, idealizované postavy (i keď je niekto zlý, zlepší sa), úžasní herci (Jim Carrey!!!) a vrcholom je jeden z mojich najobľúbenejších soundtrackov (boogie!). Ak tu niekto povedal, že tento film je dokonalý, mal pravdu, je to dokonalý film, avšak ide o to, či pristúpite na jeho pravidlá (klišé, 50. roky ...). Ja som pristúpil a som očarený. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jak už tady padlo vícekrát, Jim Carrey je pašák a v roli, psané jakoby pro Jimmyho Stewarta, dělá jemu i všem těm správným, soucitným americkým hrdinům Franka Capry čest. Majestic je film provoněný nostalgií, pokorou a ještě čímsi přesně nespecifikovatelným, jakýmsi sociálním magnetismem, projevujícím se jak stmelováním obyvatel městečka, Američanů jako národa, nás diváků s příběhem Petera Appletona a - bude to znít pateticky - nás lidí jako takových. Humanismus, po masarykovsky člověčenství. Úžasná událost na poli kinematografie, která probublala v kinech bez většího zájmu. Což je i od některých fanoušků Darabontových prvních dvou filmů trochu nevděčné. Franku, jen tak dál. Let´s boogie! 90% ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hezký dojemný a romantický příběh. Je sice delší než obvyklé filmy, ale tady se divák rozhodně nenudí a ani neodpočítává čas do konce. Jim Carey předvedl výborný výkon a skvěle se vžil do své role, Laurie Holden taktéž. Možná by to chtělo trochu více napětí a zvratů, ale i tak je to vynikající podívaná plná emočních situací. Atmosféra, dobové zařazení, kostýmy a doprovodná hudba jsou na jedničku. Rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Soudní drama o hledání identity a sebe sama na pozadí politického, protikomunistického, napětí Ameriky 50. let. Takhle to zní strašně, ale ve skutečnosti je to asi nejdobráčtější film vůbec. Všichni se tam stále usmívaj, poplácavaj se po zádech a hraje k tomu příjemná hudba. Za začátku si říkáte what the fuck? Kde je pointa? Žádná není, prostě vás to buď začne bavit, nebo to vypnete. Já to nevypnul. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Darabont je takovej mistr kýče. I když sice kýčovitý Vykoupení z věznice Shawshank se mi líbilo a ještě kýčovitější Zelená míle taky nebyla úplně špatná, tak tohle už je prostě moc. Majestic je sice asi kvalitně natočenej film se solidníma hereckejma výkonama, ale je to takový násilně líbivý a vlezlý. A navíc to trvá 2,5 hodiny. Jinak to téma honu na údajný komunisty v USA v 50. letech by bylo samo o sobě docela zajímavý, ale ve filmu je to spíš taková vedlejší epizodka. 40% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Bar, kam zašel v průběhu filmu Jim Carrey, se jmenoval Coco Bongo. Noční klub v Masce (1994) se jmenuje také Coco Bongo. (ČSFD)
  • Luke byl ve válce v 101. letecké divizi. Lukův dopis pro Adele čte Matt Damon, který hrál vojáka z té samé jednotky v filmu Zachraňte vojína Ryana. (Elisebah)

Související novinky

Do třetice (opět) všechno dobré

Do třetice (opět) všechno dobré

20.10.2006

Frank Darabont je snaživec, i když to tak na první pohled možná nevypadá. Často se totiž pohybuje ve filmovém zákulisí buď na postu producenta či scénáristy a na objektivu kamery má zatím jen tři… (více)

Reklama

Reklama