Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší díl celé téhle série! Jason je super postava, ale dementní chování ve stylu supermana (kdy to nejspíš posral scénárista a rejža)??! Jednou je Jason tady, obět utíká jak vzteklá (on si v poklidu našlapuje) a hned je před ní, se mi opravdu nelíbilo!!! A další milník filmu je, že od prvopočátku nám tvůrci servírují Jasona se zdravým okem vlevo a pravým deformovaným, zde tomu je však obráceně!!! Ano, musí se to brát s rezervou, je to jen horor, ale tohle klišé neberu nikde a tvrdě trestám v hodnocení!!! 25% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S novým rokem přišel na svět i další přírůstek do rodiny série Pátku 13. Samozřejmě jak jinak opět pod taktovkou nového režiséra, který se zároveň postaral i o vlastní scénář. Šlo o jeho filmovou premiéru a tak se snažil Rob Hedden samozřejmě vytáhnout. Hodlal tuto sérii pořádně okořenit a změna prostředí tomu mohla výrazně prospět. Což samozřejmě nebyl vůbec špatný nápad, jen kdyby jeho realizace byla mnohem povedenější. Ukázalo se totiž, že pro mnohé diváky se z toho místo parádní podívané stal vůbec jeden z nejhorších dílů této série. S čímž tak docela nesouhlasím, ale tak každý má právo na svůj názor. Já si totiž osobně myslím, že osmička zas až tak zlá nebyla. Je ovšem pravdou, že je zde k vidění pohromadě tolik nesmyslů, až se mi místy protáčely panenky. Již úvodní Jasonovo „probuzení“ bylo hodně zvláštní, ale to jsem ještě netušil, že náš oblíbený zabiják byl po posledním souboji s Tinou zřejmě obdařen teleportací, kterou zde rád a dost často využíval během pronásledování svých obětí. Čímž samozřejmě hodně utrpěla důvěryhodnost některých situací a hlavně vám to za krátký čas začne lézt pěkně na nervy. V lese u kempu se to ještě dalo překousnout, ale když hodinu sledujete jeho procházení lodí (kde si toho dvoumetrového hovada nikdo téměř za celou dobu nevšimne) a pak následně jeho návštěvu Manhattanu – kde rovněž nikoho jeho přítomnost nezajímá (samozřejmě kromě jeho obětí a bandičky pankáčů, kterým zničí rádio), je to už dost na pováženou. Nicméně slova jako logika a reálnost – ty jsou pro celou sérii Pátku 13 naprosto bezpředmětná. Tady šlo stejně vždycky hlavně o co největší počet mrtvých, brutálnost jejich mordů, výkřiky hrůzy a bolesti, no a v tomto ohledu nezklamala ani osmička. Já si prostě nemůžu pomoct, ale i v tomto případě jsem byl prostě spokojený. Jason zabíjel vším, co mu přišlo pod ruky a občas použil třeba jen své pěsti (fight na střeše byl hodně dobrý, zvláště pak finální rána…). Co mě však sralo nejvíc, byla mladá podoba Jasona, která se ve filmu objevila hned několikrát. Zřejmě Rob Hedden nedával moc pozor, nebo ani neviděl první díly, když ani neví, jak Jason jako děcko vypadal. Osmička tak sice není žádná pecka, ale pořád je to pro mě ještě snesitelný průměr. Oproti tomu, co přišlo v následujících dílech. 50% ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Ti diletanti, co měli na starosti Jasonův make-up, těm bych pracky zurážel. Tohle se jim teda vůbec nepovedlo. Gore je v tomhle díle taky nulový, takže po téhle stránce je osmý díl suchařina. Ale jinak se jedná o celkem svižnou, občas vtipnou podívanou, která sem tam zaujme pěknou kamerovou jízdou, nebo fíglem (loďka v hořící kaluži benzínu na silnici) a vysokým bodycountem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To nemôžu myslieť vážne, ešte som preglgol oživenie Jasona bleskom v sedmičke, ale elektrickým prúdom pod hladinou, ešte tak sprostým spôsobom, čo vám už celkom jebe. Mordovačiek bolo veľa a boli prevedené netradičnými nástrojmi, ale aj tak neoslnili, lebo väčšinou boli mimo zaber. Pochopil som, že tvorcovia chcú zapôsobiť na publikum brutalitou, ale vyznelo to, už len silene bez nápadu. Až tak sprosto debilný scenár som nečakal, lebo z predošlých časti mohli vychytať chyby, ale tu ich bolo najviac s 1 až 8. A tie nezmyselnosti pri vraždách ma tiež utvrdili v tom, že tvorcovia idú len po efekte , aby to dobre vyzeralo a logika tým pádom musela ustúpiť, pardon tu ani nebola. Vrážd tu je veľa, ale čo na tom, keď spracovanie i samotný príbeh sú totálne debilne. Ako napr. scénka, kde Jason ťahá policajta do uličky a za dve sekundy už bol pred autom, to bola zdrvujúca kokotina a takých tu bolo ajajáj. Nenašiel som ani jedno pozitívum a tak som sa snažil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 8“ není zásadně dobrým dílem série, spíše se řadí k podprůměru, což je dáno hlavně tím, že není tak nový, jak se na první pohled tváří. Problém vidím i v tom, že gore už je ve srovnání s prvním a druhým dílem skutečně velmi špatná a více méně zde chybí. V tomhle směru zde není v podstatě žádná variabilita a film se utápí ve vraždách, které místy zavánějí originalitou, ale jejich provedení je jednoduše degraduje na obyčejné odškrtávání jmen. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)
  • V závere, keď sa Jason (Kane Hodder) dostane na Manhattan, je možné si všimnúť na jednom z mrakodrapov obrovský plagát k filmu Batman (1989). (Jello Biafra)
  • V původním scénáři měl Jason (Kane Hodder) na začátku filmu nakopnout štěkajícího psa. Hercovi se to ale nezamlouvalo, a tak byla scéna vypuštěna. (Holina)

Reklama

Reklama