Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to viac ako originál z roku 1968, jeden z málo príkladov, kde prerábka predčí pôvodnú verziu. Predovšetkým sa odstránil naivný herecký prejav a hlúposť chovania sa postáv (mám na mysli hlavne záležitosť s TV), divák si preto môže lepšie vychutnať čistý zombie survive a akciu, kde napätie ani na chvíľu nevychladne. Taktiež verzia konca sa mi páčila viac. Ja som spokojný, ako zombie chuťovka snímok poteší. 70/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si vzal na přetřes první pořádný novodobý černobílý (mimochodem existuje i obarvená verze) zombie horor, který jsem zkouknul i s jeho o 21let mladším a barevným bratříčkem. Rozhodně nepopírám, že ve své době to byl průlomový a kultovní film, který svou dobře vybudovanou atmosférou dokázal parádně postrašit milióny lidí. Ale po skoro 50letech působí poněkud omšele, a to nemyslím ani triky či masky - ty jsou dostatečně dobré. Spíš některé scénky a dialogy působí dnes víc úsměvně než bylo zamýšleno. Taky je utahanější a působí minimalisticky, ale příběhu to vůbec neškodí. Remake je dějově hodně podobný, i když v něm samozřejmě změny jsou a podle mě spíš k horšímu. Kvůli nim nebudí takový dojem autentičnosti a zapadá mezi běžný béčkový průměr. Tady si naopak dali práci s pořádnými maskami. Liší se taky závěrem - oba mají něco do sebe, ale přece jen originál nepřekoná a musí se spokojit s druhým místem - víc než 2 hvězdy nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Skôr neveľmi vydarený remake Romerovej "klasiky". Problém vidím predovšetkým v tom, že i keď má mierne odlyšný koniec, v zásade nič nové neprináša a mnoho scén je vyslovene otrocky skopírovaných. Ani obaja hlavný predstavitelia to nijak oslnivo nezahrali, na Patriciu Tallman sa dokonca miestami ani nedá pozerať. Zombíci sú síce pôsobivejší, u takto relatívne ,,nového" filmu by som však očakával viacej krvi, brutality, nejaké tie črevá a mozgy, nehovoriac o prepracovanejšej hudbe, ktorou nedisponoval ani originál. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi HODNĚ líbilo. Spousta napětí, skvělých zombie, vystrašených (atypických) hrdinů a zvratů v ději. A s výborným Tonym Toddem v hlavní roli. Jen ta pravá strašidelná, temná a beznadějná atmosféra, která by mě lákala si film znovu pustit i po desátém zhlédnutí, tu chybí. Ovšem i přes tuto výtku se stále jedná o nadprůměrně zdařilý zombie horor. 80 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych ráda podotkla, že v době, kdy jsem tuto Noc oživlých mrtvol viděla, mě hororové filmy s tématikou zombíků příliš nelákaly a tudíž jsem je ani nevyhledávala. Ale pak jsem si řekla, že bych měla vidět alespoň nějakou klasiku. Jako první jsem zhlédla tento remake, který se mi hodně zalíbil. Úvodní sekvence přijíždějícího vozu je velmi zdařilá, stejně tak jako vtipné dialogy v ní pronášené. Nemrtví občané jsou velmi věrohodně a docela i "vkusně" zpracováni a celý snímek se nese v napínavém duchu, aniž by se v něm objevilo větší množství brutality a hnusu, jak je tomu u spousty současných zombie filmů. A jako třešnička na dortu je zde Tony Todd. Ten se snad pro role v hororových filmech narodil. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • V scéne, kde sa Ben (Tony Todd) snaží vyhodiť zombie z domu zadnými dverami, je možné v skle dverí vidieť odraz kamery a kameramana. (ash99)
  • Bill 'Chilly Billy' Cardille hrál reportéra v původní verzi z roku 1968 i tomto remaku. (Chatterer)

Reklama

Reklama