Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

topi 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar oproti jedničce, který nezachrání ani pár skvělých maskérských efektů, ani trošku té krve. Příběh je dost nudnej a nijak zvláš´t nešlape, až ke konci se to docela rozjede. Právě ke konci jsem myslel, že se objeví cenobité z Hellraisera, tak mě některé hudební motivy Christophera Younga Pekelníka hodně připomněli. Hudba je spolu s efekty nejlepší na celém filmu. Herecké výkony jsou dost podprůměrné, když jsem viděl Daphne Zunigau, tak jsem myslel, že se objeví někdo z Merlose place, ona ani jinak hrát snad neumí. Takže vcelku nuda a zbytečné pokračování. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší pokračování natočil Chris Walas, který se podílel na speciálních efektech a maskách Cronenbergovy Mouchy. Snímek začíná bizarním porodem kukly, z níž se vyloupne lidské dítě. Chlapec Martin má část genů po otci, a tak roste raketovou rychlostí. V pěti letech je dospělý, proto začíná druhá fáze jeho vývoje - mutace v hmyz podobný mouše. Pokud ale byl otec jen jakousi nepovedenou zrůdou, pak Martin se promění v dokonalý okřídlený obří hmyz vybavený kyselinou a velkou silou. Jeho cílem se stává Anton Bartok, šéf vědeckého ústavu, jenž má s Martinem své plány. Martinovi pomáhá mladá pracovnice Beth, s níž se v ústavu seznámil. Divák se dočká nejen mutací a zrození z obří kukly, ale také efektního rozleptání obličeje, rozdrcení hlavy a samozřejmě odporné zrůdy, co si svůj osud zasloužila. V kině jsem byl kdysi spokojenější, přesto hodnocení ponechám hlavně kvůli efektům a závěru. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné pokračování kultovní The Fly. Film má dlouhý rozjezd, hodně to pak ale zachraňuje druhá polovina filmu, zejména pak poslední půl hodinka, podpořena sérií solidně krvavých scén a celkově slušných efektů. Nečekal jsem moc, o to víc jsem byl překvapený. Moc nechápu zdejší, slabší, hodnocení, podle mě se druhý díl nemá za co stydět. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Presný príklad toho, ako by nemalo vyzerať pokračovanie úspešného filmu, akým bol prvý diel. Niežeby sa jednalo o zlý film, ktorý by samostatne aj fungoval ako solídné akčné béčko, ale Cronenbergová Mucha bola úplne o niečom inom. Porovnávať akčný horor režírovaný neskúseným mladíčkom s existencionálnou sci-fi drámou skúseného režiséra je obrovská trúfalosť a tak len skonštatujem, že tu došlo k neodpustiteľnému omylu a poškodeniu dobrého mena jednej potenciálnej klasiky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce, která pro mě znamená jeden z nejoblíbenějších hororů, se dostávám k druhému dílu "ságy" o rodině Brundleových. Druhý díl se nerozjíždí špatně, dokonce jsem se přistihl že při scéně se znetvořeným psem mi nebylo opravdu veselo a lítost byla na místě. Přece jen němá tvář je němá tvář. Psychologie a postupná přeměna Cronenbergovy první mouchu jsou ve druhém díle pošlapány a značně zrychleny, prakticky se transformace uskuteční za 1 den. Takže žádné odpadávání orgánů se nekoná. Závěrečné akční finále ubírá filmu další bodík. Přece jen pobíhání chlápků s plastovými bouchačkami si tvůrci odpustit mohli. 30% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama