Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přes hodinu to jen tak ploše bzučí, všechno lepidlo z tři roky staré opravdu fyzické mucholapky je dávno vyschlé, Zuniga pojímá svou postavu stylem mouchy, snězte si mě a klišé jsou otravnější než obtížný hmyz. Walas především v závěru, kdy se leptá a pukají lebky, prokáže svoje dovednosti v oboru maskérství, nicméně v tom režisérském se na jeho práci najdou mouchy. Hejno much. Cronenbergova pozice jejich Pána nebyla vůbec dotčena.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vlastně celkem odůvodnitelné pokračování – geniální synek hrdinů z jedničky abnormálně rychle roste, v 5 letech už je dospělý a (nevědomky jako laboratorní moucha, ehm, totiž krysa :)) navazuje na otcův výzkum teleportace. Tady dává scénář celkem smysl a jeho seznamování s mladou kolegyní příjemně poklidně plyne. Než se u něj ovšem začnou projevovat genetické predispozice, on zmutuje do hnusné příšery a film do nudné, hloupé, čistě béčkové monster vyvražďovačky v laboratoři (neuměle vykrádající Vetřelce, mj. hudbou). ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další ze zbytečných pokračování úspěšných snímků. V prvním díle Cronenberg zúročil svou oblibu v tělesných proměnách a natočil úspěšný a hlavně povedený horor o vědci, který se po chybném experimentu, mění v otravný, okřídlený hmyz, zmíněný v názvu. Druhý díl si hraje s myšlenkou, která byla načrtnuta už v původním filmu a to je narození potomka. Bohužel to co bylo pouhým snem, se za 3 roky stalo skutečností a nakousnutý nápad se uskutečnil. Co bylo a fungovalo v prvním díle, zde není, popřípadě nefunguje a "Moucha 2", tak je jedním z nejhorších pokračování úspěšných filmů, které jsem kdy viděl. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale i když děj tohoto pokračování je docela nudný, zdlouhavý a trochu nelogický a herecké výkony Daphne Zuniga naprosto příšerné, tak to nebylo nejhorší. Na jedničku to pochopitelně nemá, byla perfektní a téměř bez chyby, ale efekty ve dvojce stály za to. Když už jsem se začala pomalu kousat nudou, tak monstra byly velice zdařilé a docela důvěryhodné. Dávám tomu malinko horší trojku, ale opravdu díky vizuální stránce, která se povedla. Zbytek stál za houby. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po relativně zajímavé jedničce přišla sterilní dvojka, ve které se sonda do rodu blanokřídlých s ničím moc novátorským nepředvedla. Nejvíce filmu chybí originální sevření, jakého dosáhl poprvé režisér Cronenberg. Jeho nástupce Walas s ničím podobným už nepřišel, ani s žádnou režijní stylovostí a jen se pachtí od jedné nevzrušivé scény ke druhé. V podstatě většinou děj jen nešikovně opakoval, respektive nanicovatě převyprávěl. Vše to měl asi stmelit Eric Stoltz, ale to je taky tragéd, který nenabídne z hereckého hlediska nic navíc. Jeff Goldblum byl úplně jiná herecká liga. Ani scénář dvou hororových matadorů Garrise & Darabonta nepřinesl žádné oživení. A tak by si divák měl dojít pro plácačku a tuhle mouchu jedním máchnutím sprovodit ze světa. Pokud jste neviděli jedničku, pak jste možná ve výhodě. Výsledkem je horor ze slabé televizní produkce. 40% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama