Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Céčko 

všechny recenze uživatele

Režisér absolutně postrádá soudnost. Herecké „výkony” představitelů bijí do očí, stejně jako tragické dialogy, které jim lezou z pusy, do toho naprosto zmatený a nelogický scénář, který se snažil napodobit Vřískot a nepřináší absolutně nic nového. Vymlouvat na nízký rozpočet se nemůže, protože i s tím by většina lidí zvládla natočit lepší film. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Zas tak strašlivě to nevidím, protože podobně nepříliš vyvedených hororů je dost. Možná tam u nich vidíme lepší triky, protože tady se vše děje jakoby mimo oči kamery, ale příběhově nic horšího, než je v tomto žánrů běžné... Přesto dávám hvězdu jen jednu, protože by to nebylo fér vůči filmům, kterým jsem dal hvězdy dvě ;-) ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za mejdžra zímena v málem prozrazeném utajení. Vsadím se, že byl celou dobu krvelačnému skeletonovi na stopě, ovšem když viděl lidský bobosapiens, který si vybral ke krájení.....celé to nechal být svému osudu. Jediný herecký výkon skutečně znamenalo několikasekundové cameo barda české kriminalistiky. 10% ()

TonySad odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy se ohromně bavím nad českými horory. Nepřekvapilo mě, že nejde nic vidět, ani kvalita zvukových efektů při bodání nebo lámáni vazů, ale co mě překvapilo byla naprostá genialita vraha. Jak se vždy přesně schoval tam, kam měli ostatní namířeno. Jeho smysl pro překvapení byl naprosto nadlidský. To jak věděl, kde se kdo nachází, zatímco ostatní puberťáci neměli ponětí, kde najedou toho či toho. Opravdu vrah génius s tupým nožem a zarovnanou špičkou. Ještě aby se někomu něco stalo... ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba po třiceti minutách jsem Čepel smrti milosrdně diskvalifikoval. Ne, tohle vážně nejde brát jako platný pokus natočit film. Kameraman nezvládá prostý posun obrazu a nutí diváka myslet si, že předtím držel kameru nejspíše jen jednou - na místě, kde si ji půjčil/koupil. Obzvláště extrémním kouskem jsou potom dialogy a chování všech postav. Šablonovité větičky nepodporují děj, ony vlastně dost často nekorespondují ani mezi sebou navzájem a přispívají tím do bohaté pokladnice zdejších blitků. Veškeré lidské entity se vyznačují zajímavými rysy - při útěku před vrahem se zásadně nedívají za sebe, zato se pokoušejí otevřít veškeré myslitelné i nemyslitelné dveře kolem a ještě vše umocňovat "dramatickým" unikáním na poslední chvíli. Vrah se courá jak důchodce po šesté mrtvici a ačkoliv oběti nechává neustále unikat, vždy se najednou objeví někomu za zády a pozoruhodně ozvučeným způsobem ho píchne kudlou. No to teda..! Neustále jsem přemýšlel, zda se umí teleportovat, či zda jsou všechny postavy natolik velicí pitomci, že hodinu běhají dokolečka a nechají se do jednoho pochytat. Osmdesátiminutová stopáž je nafouklá zcela nepochopitelně bezúčelnými scénami, jakými jsou například neuvěřitelně protahovaná chvíle s vraždou ředitele nebo WC momentka před závěrem. Korunu všemu nasadí konec, kdy vrah utírá z pistole otisky prstů, zatímco jí drží DRUHOU RUKOU!! FAIL!!! Nekoukejte na to! Vážně ne! Mimochodem, všimli jste si, že se ve filmu donekonečna opakuje stejné schémátko? Popsal bych ho následovně: "Je tu vrah, všechny zabil!" "No to je hrozné, pojď, musíme pryč!" Když tyhle dvě věty v drobných obměnách slyšíte za film asi pětsetkrát, začíná to smrdět. Strašidelný průser. Úroveň profesionality se rovná YouTube videím šestnáctiletých puberťáků. Bez přehánění. A to ani nebudu zmiňovat, že ti puberťáci aspoň občas nějaký ten nápad přinesou... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)

Reklama

Reklama