Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (804)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani ako fanúšika béčkových hororov a obdivovateľa Ajovho remaku Hory majú oči ma jeho Piraňa príliš nenadchla. Aja má totiž skutočný filmársky talent, ktorým v Piraňe plýtva. Spracováva v nej obsah, ktorý by iba o kúsok horšie zvládol i packal (režisér) Eli Roth. Jeho Piraňa síce JE ako-tak zábavná, nahé čučoriedky v nej potešia a miera krvavej brutality dosahuje úrovne najšťavnatejších splatter masakrov žánru (čo je v dnešnej dobe v kine jav nevídaný), ale film ako celok pôsobí lacne až nesympaticky. Väčšina jeho postáv vám skôr lezie na nervy, než že by ste sa o ne mali báť, pretože sú špatne napísané a občas i zle obsadené. Aspoň že ten potapačský výlet do podzemnej jaskyne disponuje tak príjemným fantasy rozmerom. O českom dabingu pomlčím, o jeho úrovni vypovedá hneď úvodná scéna, kedy Richard Dreyfuss vydáva pod vodou rovnaké zvuky stonania ako nad vodou (WTF?!). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mám asi slabost pro Aju, protože nijak jinak si nedovedu představit, že se mi to tak líbilo. Jenže Aja má ten dar podat jednoduchou a mírně slaboduchou zápletku tak zábavně, jako nikdo jiný. Krví nešetřil ani tentokrát a rozhodně tak předčil Hory mají oči. Pravidlem je dokonale padnoucí hudba. Příjemně mě překvapila celá sekvence dvou nahotinek dovádejících pod vodou za doprovodu Flower Duetu, která má skutečné poetično, ač jde paradoxně o natáčení porna. Místy je to vskutku značně znechucující a ten moment s neslavným skonem O'Connella tomu dodal korunu. U Aji je ale vidět, že všechno bere tak trochu s nadsázkou, což je mu jen k dobru. Rozhodně na jeho filmy vždycky dlouho čekám, potom jásám a potom zase dlouho čekám na další. Aja nezklamal ani tentokrát. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, jak to čtete. Na jednu stranu můžete Aju velebit za částečnou nekompromisnost, nepřiposranost, kvanta koz a krvavý finále, na druhou tohle všechno můžete stejně rychle zamést pod koberec. Co na tom, že někdo umí pracovat se stereotypy, nacpe si do svý žánrový omalovánky kvanta chicksen a ještě se navíc všem rozhodne vytřít zrak kulervoucím gore festem. Na vše ostatní, jako je budování napětí, špetka mytologie a zábavná postava, které nepřejte krutou smrt v bolestech, se tady rezignuje pod taktovkou blití do kamery a dalších zbytečných 3D eskapád. Aja musí pod nuceným nánosem technologií trpět ještě více, než jeho filmové oběti. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nijak špatné ale na druhou stranu nijak nevybočující z klasického holywoodského průměru. Na vnadné krásky se zatraceně dobře kouká a první půlka je opravdu velmi zábavná. Ke konci už to ale bohužel ztrácí trochu dech a té krve a všelijakých rádoby vtipných záběrů je přece jenom trochu moc a film spíše nudí. I tak to ale stojí za zkouknutí. 65% P.S. Kelly Brook je dokonalost a jsem hrdý za svojí biografii na CSFD :D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak dobře je tady až neúměrný množství trapný a užvaněný teanegerský omáčky okolo... To jo, ale ten masakr... kurva ten masakr. Když se to pořádně rozjede dostaneme ten nejmíň korektní masakr za pořádně dlouhou dobu jakej tu opravdu hezky dlouho nebyl. Jde o to přežít jenom tu ultra špatnou a nudnou půlhodinu za kterou bych správně kdybych byl do píče objektivní měl srazit jednu hvězdici, ale já naštěstí objektivní nejsem a tak se vám všem za vaše vylhaný hodnocení můžu pěkně vysmát, protože to co se rozjede někdy od 35 minuty nemá v rámci gore a pořádných explicitních nářezů konkurenci. Aja a jeho dravý rybky to pěkně rozbalili, fantazii se meze nekladou a tak se do sytosti můžeme pobavit touhle totálně brakovou, ale neodolatelnou náloží krve, černýho humoru a pořádných brutalitek. A ano já se popravdě sám za sebe za to hodnocení trochu stydím, páč on je to opravdu neskutečně blbej film, ale žádnej nářez podobnýho ražení už jsem si dlouho takhle neužil.95% ()

Galerie (131)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu bylo použito přes 1100 lodí. (KucC)
  • Film sa natáčal na jazere Havasu, ktoré leží v rezervácii medzi Arizonou a Kaliforniou. Toto jazero je skutočne obľúbeným a vyhľadávaným jarným miestom pre oddych a zábavu. Producenti najprv chceli použiť skutočný názov, ale nakoniec sa rozhodli pre fiktívny - Lake Victoria. (MikaelSVK)
  • Tvůrci filmu odhadují, že bylo denně použito necelých 300 000 litrů falešné krve. (KucC)

Reklama

Reklama