Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (295)

teutates 

všechny recenze uživatele

Jieho Lee mal jediné šťastie - herci... Herecký "koncert" to v skutku je, avšak príbeh mi nedoprial ani pôžitok ani žiaľ a ani lásku. Priemerný snímok, ktorý pôsobí zmätene, chaoticky a stojí pevne iba na známych tvárach hollywoodu. Andy Garcia a Brendan Fraser ťahajú tento snímok z "brindy", ale aj týmto sa dostáva málo priestoru na uskutočnenie zázraku. Snímkov ako je tento vzniklo za posledných pár rokov veľa a retrospektíva deja tomu určite nepomôže Jieho Lee. 6/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Filmy o emocích a podobenství s nutnou dávkou fantazie jsou moje krevní skupina, tenhle je jeden z nich. Jak někde psali, že budeme spokojeni s herci a skládáním mozaiky, nemůžu než souhlasit. Neřeším nelogičnosti děje, protože je plně zakrývá perfektní režie, nápaditý scénář, propracovanost charakterů a vynikající výkony herců. Začalo to vystrašeným Forestem, pak přišel zlatý hřeb v podobě Brandona, který mi učaroval (proč proboha nedostal už dávno akční roli?) stejně jako kouzelná Sarah.Trio doplnil opět v roli kliďase neméně skvělý Kevin Bacon a Andy v roli tvrdšího Kmotra vše uzavřel. Celek plný nečekaných zvratů pěkně šlapal bez jediného okamžiku nudy a závěr v podobě naděje a nového začátku, mi připomněl jak velkým darem v životě člověka je "obyčejný" smích. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Silně nedotažený spletenec, který by byl rád další Magnolií nebo Crashem, kdy výsledek připomíná pizzu se všemi možnými ingrediencemi. Emoce tu nefungují, jak by měly (s přiblblým úsměvem na tváři vzpomínám na mnou milovaných - nedávných Seven Pounds), chybí lehkost vyprávění, neujasněné motivy a ambice a k postavám ani nemáme možnost získat bližší sympatie, protože záhy zmizí, aby se ukázaly ve chvíli, kdy to „nejméně“ očekáváme!! Násilnou konstrukci pak pohřbívá o to hlouběji průměrný scénář i snaživá režie!! Neobjevné, nejednou nefunkční.. slabé ***. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Docela se divím nepříznivému brblání ze zámoří. "Iňárittovské" puzzle drama debutanta Leeho splňuje veškeré požadavky oscarových černých koní. Herecky spolehlivé obsazení (Garcia, Whitaker), i známé tváře urputně dokazující, že umí hrát (Fraser, Gellar) plus dostatečně jímavý a tragický příběh. Technicky není také co vytknout, atmosféra funguje. Jediný moment, kdy se film trochu přidusí je to krkolomné a chvílemi nelogické provázání příběhů. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu jsem zažívala podobný pocity, jaký má rezignovanej gambler, když mu najednou začnou naskakovat citróny. Osudový kolo, kde jeden hodí tašku a ta na konci - vlastně začátku - spadne jinýmu na hlavu. Moc hezký to bylo a že je to zas JAKO ... jasně, ale už si zvykněte - "efekt Magnolie" tu prostě je, bude a zůstane a kéž vždycky funguje jako tady ... i s tim krásně tesknym flórem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film je inspirovaný starým čínským příslovím, které dělí život na čtyři základní emoční kameny: štěstí, požitek, žal a lásku. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama