Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (294)

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film jsem se chtěl podívat nejen kvůli tomu že tam hraje Kevin Bacon, ale také proto že jsem někde támhle slyšel, že to nějak do sebe "dobře zapadá". Po shlédnutí filmu, jsem rád že jsem ho viděl. Má to skvělý scénář, a vážně celý příběh všech lidí do sebe zapadá správně, ikdyž jsem ale čekal, že hlavních navazujících událostí zde bude více. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Pro svůj celovečerní debut získal Jieho Lee do svých řad vytříbenou hereckou smetánku a je to znát, především Forest Whitaker a jeho Štěstí mi padlo nejvíce do oka a trochu mě mrzelo, že jeho postava nedostala o kousek více prostoru. Poslední kapitola příběhu s Kevinem Baconem trochu zaostává za ostatními, ale jako celek velmi působivé s dokonale padnoucím hudebním doprovodem. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Další variace na mozaiku lidských osudů prolínajících se v jeden celek. Tentokrát v podání debutujícího režiséra, který divákům předkládá velmi povedenou ukázku v provedení, které už většina zná z filmů jako Magnólia, Crash, Babel či 21 gramů. Na debut rozhodně vyzrálé, ale pořád jde vidět, že pan režisér tvořil film jakoby opatrně a důsledně, s jistou nezkušeností. Myslím však, že s filmařským zráním by jednou svým dílům mohl propůjčit punc dokonalosti. V jednotlivých příbězích pro mě ještě nedokázal vyjádřit potřebné množství "síly", která by zajistila vyšší hodnocení. Půl hvězdičky přidávám za excelentní poslední příběh s Kevinem Baconem a Sarah Michelle Gellar. Ten je pro mě tou nejsilnější částí a zároveň dokonalým završením filmu. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neznámy režisér Jieho Lee nám ukázal ako sa 4 príbehy a 4 základné ľudské emócie nečakane dramatickým spôsobom pretli na križovatke osudu... Výber hercov bol na jednotku, stopáž na jednotku a ešte to aj popri všetkom obsahovalo štipku humoru (ktorý nikdy nie je na škodu), takže sa pri tom divák určite nudiť nebude ... 4**** ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Nějak jsem nepochytil celkové sdělení. Tedy pokud tam nějaké vůbec bylo. Plno emotivních momentů a zároveň několik logických děr a míst, které jsou zcela zbytečná. Všichni hlavní představitelé předvádějí opravdu kvalitní výkony a i na režisérovi Jieho Leem je vidět, že má bezesporu talent, avšak na mne celý snímek zapůsobil tak nějak polovičatě. V mých očích mu chybí celistvost. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama