Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (294)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Scénář není úplně dokonalý, ale díry v něm plně vynahrazují herci, kteří svojí práci odvádějí na výbornou - všichni, takže nemá cenu někoho vyzdvihovat. Navíc i přes scénáristickou nedokonalost se mi všechny čtyři příběhy strašně líbily a vlastně ani nedokážu říci, který z nich nejvíc - každý měl zkrátka něco do sebe. Dokonce jsem se i dvakrát rozesmál (Whitaker vs. schody a útok Mexičanky na Emila Hirsche), což jsem u podobného filmu nečekal. Leželo mi to doma dlouho, protože jsem čekal na to správné rozpoložení, v kterém jsem sice před začátkem nebyl, ale Lee mě do něj rychle dostal. 90% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si vybral tenhle film? Kvůli Sarah Michelle Gellar (od Cruel Intentions čekám na něco kvalitnějšího s její účastí). ●● Co se mi líbilo? Konec. Díky bohu za něj! Celý film je dost netradiční, jakoby složený z několika lehce provázaných příběhů, které nejsou až tak zajímavé, ale právě na konci do sebe vše zapadne, pochopíte, proč tam byla ta která (jakoby původně zbytečná) scéna a máte pocit zadostiučinění, že to celé o něčem bylo. Nebýt konce, dám jen 1*. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době zase vidím film, který dokáže zaujmout jednotlivými příběhy, který se na konci vesměs dokonale protnou a vznikne z toho jedna velká náhoda. To, co dýchám to v sobě má a vyzní to naprosto neuvěřitelně, každopádně takovýdle filmy o šílenosti a neuvěřitelnosti přesně jsou a nejhorší na tom všem je, že to je klidně všecko možné. Naprosto úžasný debut, kde je naplno využito úplně všecko. Například herci, takových hereckých hvězd v jednom filmu jen tak neuvidíte. O to drsnější je, když si každou roli zvlášť perfektně zapamatujete. Ten film jim prostě sednul naprosto perfektně a nejvíc překvapil Brendan Fraser. Další věc je atmosféra nebo i hudba, která onu atmosféru perfektně vystihla. Horší už to bylo se samotným protnutím a faktem, že ne každý měl stejně drsně navazující příběh jako ten předchozíí. Přesto jsem ale nestihl zírat nad tím, co občas člověk v hlavě vymyslí. Zkurvenej pátek, 21 gramů, Crash....teď i To, co dýchám. Uvidíme, co příjde příště. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Štěstí, radost, smutek, láska. Co čekat od nováčka na režisérské židličce, určitě něco co jsme tu už měly. ANO! To, co dýchám je docela sloučenina všech (ne chemických) filmových klišé, co tu už byla. Herecké obsazení je velmi pěkné a dá se říci, že to celé povyšuje na nějakou slušnou úroveň (Brendan Fraser se na ty lotry strašně hodí). Také jsem tento film porovnával s mnou nedávno viděným snímkem Úhel pohledu, který má lepší spád a nabízí i akci. Kdežto tento snímek je spíše scénáristicky zajímavý, jinak nemá čím zaujmout. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Jieho Leea podle japonského přísloví s naprostým respektem. Do svého nenápadného filmu povolal spustu solidních herců a zmákl to na jedničku. Je pravda, že filmů s podobným námětem (propletení osudů lidí) je už celá řádka, a i přesto, že se často opakují v určitých sekvencím, tak mám tyhle film opravdu rád pro svoji zajímavost a právě tu propletenost. Tenhle je určitě povedený! Možná hlavně obsazením herců. Brendan Fraser v roli drsného vymahače je suprový a po tom, co ho znám z komedií je to velice příjemná změna. S. M. Gellar jsem od Buffy viděl snad v prvním filmu (kromě VNZ) a taky palec nahoru za její výkon, navíc jí to pořád nehorázně sekne :) Další herce jako Whitaker nemusím zmiňovat:) Pro mě výborná celkem citová záležitost.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama