Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

tron 

všechny recenze uživatele

Keby aj tento režijný počin obstojného scenáristu Davida Koeppa [JURSKÝ PARK, HADIE OČI, MISSION: IMPOSSIBLE] nevznikol v roku 1999, vinil by som ho z kopírovania THE SIXTH SENSE. Fanúšikovia Kevina Bacona [CHVENIE] si primyslia 80%. Plus fantastická scéna hypnózy, zábavne [spomenul som si pri nej na horor DOM] poňatá scéna rozkopávania záhrady a sem-tam sa možno aj zľaknete. Asi kvalita. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ozvěny mrtvých nejsou žádným hororem. Jedná se o takové milé mysteriózní drámko. Od hororu tento film odlišuje především fakt, že zdejší duch je hodný. A komupak by hodný dušík naháněl strach. Že film nemá sebemenší snahu někoho děsit poznáte záhy a pokud se rychle přeorientujete, tak nebudete po skončení usínat úplně nasraní. Rozhodně nehrozí, že byste ze spaní chrochtali blahem. Až tak působivé to není. Závěr jde postupně do stále větších kytek a než se nadějete, tak máte z filmu kriminálku. Lepší 2*. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Žijete si v klidu svůj život, když se vám najednou švagrová povrtá v mozku a od té chvíle na vás začnou vybafávat různé strašidelné přízraky a duchové. Vidíte je, když je vidět nechcete, a když je vidět chcete, tak se neukážou, ani kdybyste je prosili. Není divu, že to hlavního hrdinu vykolejí a rodinné vztahy tím začínají trpět. Jenomže on se nemůže zbavit přízraku a hlavně posedlého hledání vysvětlení, co po něm chce. Potud slušně rozehrané, se sem tam nějakou lekačkou, napětí by se dalo krájet. Racionální vysvětlení neracionálního jevu taky ujde. Ale ten závěr! Ach, můj bože, to je bída a utrpení. Absolutně se k filmu nehodí a nechtěnou směšností zkazí veškerý předešlý dojem strašidelné historky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

INFORMACE PRO ALERGIKY: Obsahuje lehké stopy SPOILERů. Přestože jsem si představovala něco naprosto odlišeného, tak o zklamání nemůže být ani řeč. Tehdy pohledný Kevin Bacon hrál hlavní roli skvěle, až jsem se divila, jak rychle plyne stopáž filmu. Obvykle nemám u filmů, které si ode mě vyslouží 4 nebo 5 hvězdiček co kritizovat a zde tomu není jinak. Ovšem je velká škoda, že se v průběhu filmu neobjevilo více utrápených duší z okolí, které potřebují pomoc. Případ mladé Samanthy byl ovšem vykreslen barvitě, díky čemuž mu nemám co vytknout. Za pochvalu také určitě stojí konec, když se malý klučina zadívá na čtvrť, ve které žili a pro jistotu si zacpal uši, aby neslyšel nářky duchů. Také se mi moc líbil způsob, jakým byla ukázaná hypnóza hlavního hrdiny. Takový film přímo žádá o pokračování, ale já si raději nebudu kazit veskrz pozitivní dojem na věc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon vidí mrtvé lidi, a ti mrtví od něj něco chtějí. Co? Na to bude muset přijít než se úplně zblázní… Divím se, že mi Ozvěny mrtvých dosud unikaly. Je v nich všechno, co by mělo ve správném hororu být, především ale atmosféra, která nedá vydechnout od první do poslední minuty. Při sledování stále více vyšinutého (kopajícího) Kevina Bacona si nejde nevzpomenout na Richarda Dreyfusse a to, co předváděl v Blízkých setkáních třetího druhu, z milého synka mrazí, scény hypnózy jsou taky dost dobré, a navíc pořád to „něco“, co visí ve vzduchu. Napadá mě srovnání s Téměř dokonalým zločinem, které je proti Ozvěnám jen slabé kafíčko. Davide Koeppe, nechtěl byste zase někdy zfilmovat nějakého Kinga? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)

Reklama

Reklama