Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (624)

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídna akčná klasika. Pre terajšieho diváka možno podpriemer, no pre moju generáciu, vyrastajúcou na podobnom type hrdinu z polovice 80tych a začiatku 90tych rokov je to proste povinnosť pozrieť si to aj desaťkrát. Steven je tu ešte macher so zabijáckym výrazom, plný sily a energie, rozdáva krásne rany, a keď prižmúrite očkom na scenár je to proste cool. 80%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi jeden z posledních v celku kvalitních snímků ve kterých hraje Steven Seagal, tady ještě nezachraňuje indiány nebo nějakou přírodu, ale bojuje jén sám za sebe a bujuje dobře, většina soubojů je nadprůměrně kvalitní a dokonce i zápletku to má slušnou a prakticky to nemá moc nudících scén a stupidních dialogů, vždycky se jde rovnou na věc a když už byste se přece jenom začínali nudit tak to všechno zachraňuje Tommy Lee Jones, takže pokud jste Stevena zavrhli kvůli posledním snímkům( posledních 10 let), tak se určitě koukněte na tohle nebo filmy co točil předtim a určitě si u vás trošku spraví reputaci. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Seagal stále v dobré formě jako hláškující kuchař s mnoha specialitkami, který se bojí jehel. Seagal je v tomhle filmu hodně dobrej, jenže film samotný mi zase až tak extra dobrej nepřipadá, rozhodně to není jeho nejlepší film. Připadá mi, že rozdíl mezi tímto filmem a některými jeho současnými, jejichž letopočet již začíná dvojkou, je jen v tom, že tady hrajou známí herci a měl docela velkej rozpočet. Což znamená, že je buď tenhle film přeceňovanej, nebo jeho současnější filmy podceňovány. Ale jako akční střílečka to není špatný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Historický okamžik, který by se měl zapsat do filmových análů; poprvé v životě jsem dokoukal až do konce dílo s „fenomenálním“ Stevenem Seagalem, a aby toho nebylo málo, neměl jsem akutní potřebu se během či po jeho skončení vyzvracet. Víc než naštvanost z debility scén či dialogů se u mě povětšinu projekce dral na povrch smích, tedy ve skrze pozitivní emoce. „Nejlepší kuchař na světě“ sice ukázal i nějakou tu WTF scénu, ale bylo jich až nebývale pomálu (jedna za všechny ta s nožem). Velmi úsměvná byla také proměna z ustrašeného a prsatého „překvapení“ na odvážnou a schopnou vojandu. B-čkové kvality v sobě Přepadení v Pacifiku sice nezapře (o jeho zařazení do „A“ kategorie mě opravdu nikdo nepřesvědčí), přesto rozhodně nejde o takový průser, jaký jsem čekal, takže dávám slabší 3*, a to téměř z přesvědčení. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejambicióznější Steven, taky jako jediný v červeném. Musím ovšem přiznat, že nebýt skvělého rozjezdu, nenašel bych tady po letech zase až tolik prostoru pro chválu. Zatímco první polovina se rozjíždí přesně podle šablony Smrtonosné pasti, druhá polovina je béčko jako kráva. Konec už vyloženě zrychlený, takže se odvolává letectvo, oslavuje Casey Kurva Ryback. A za tři roky vznikne druhý díl. Plus Přepadení v Pacifiku jednoznačně spočívá v tom že Steven se konečně oprostil z policejní role a dodal nám malinko jinačí druh hrdiny. Jinak tímto 5. filmem uzavřel své první a zároveň nejkvalitnější herecké období. 70% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Keď granát vyhodí dvere do vzduchu, môžeme jasne vidieť, že ľudia sú len figuríny. (ShortyIC)
  • Natáčení ve skutečnosti neprobíhalo na lodi USS Missouri, nýbrž na fregatě USS Alabama. (Lateef)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama