Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (624)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Jsem jenom kuchař, jenom malej bezvýznamnej kuchař." "Bože my tady zemřeme!" Pátá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Vrchol Stevenovy tvorby. Steven Seagal udělal pro svou kariéru to nejlepší, co snad v té době šlo. Chytnul se ještě dostatečně žhavého a atraktivního Die Hardovséko tématu "teroristů na uzavřeném prostoru", originálně ho přenesl na dopravní prostředek a očividně se mu taky podařilo sehnat tučnější rozpočet, takže si mohl dovolit hodně slušné prostředí a taky hodně slušné herce. Tým teroristů v čele s charismatickou trojkou Tommy Lee, Gary Busey a Colm Meaney je opravdu hodně luxusní a druhá nejlepší seagagirl Erika Eleniak v době své největší slávy jakbysmet. Oproti klasické Willisově McClaneovské otloukací pozici sice zůstal Steven i nadále ve svém "módu nezranitelnosti", takže ho neškrábne žádná kluka, zatímco on vyhladí fregatu bez mrknutí oka, na druhou stranu ale nezůstává jen u pistolí a vesele vyhazuje do vzduchu mikrovlnky, trhá ohryzky, probodává lidi traverzama nebo je rovnou řeže na cirkulárce. Za pozornost taky rozhodně stojí závěrčný souboj Steven vs. Tommy Lee na Halloweeňácké nože, kdy Steven Tommymu promáčkne oko, probodne nožem mozek a ještě ho pro jistotu prohodí radarem. Když se na Přepadení podíváte s odstupem, není zas až tak o moc jiné než ostatní Stevovy filmy, při detailnějším pohledu jsou z toho ty prachy ale hodně znát a Steven snad ještě nikdy nezabíjel lidi s takovou "elegancí". "Když nastanou problémy, svedeme to na kuchaře!" ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodnotím až po několika letech po svém druhém zhlédnutí. Přepadení v Pacifiku zcela jednoznačně dosahuje vyšších kvalit než většina dalších Seagalových filmů. Osobně jsem se však více bavil u Přepadení 2. To však nic nemění na tom, že tato akční klasika je skvostem svého žánru. Steven Seagal je tu jako vždy jedna velká mlátička. Vyskytují se tu i perfektní hlášky a Tommy Lee Jones je zaporňák jak se sluší a patří! Je to právě on, kdo dokáže v tomto snímku zaujmout svým herectvím. Další věc, kterou oceňuji, je, že pozdější akce ve filmu už nejsou vyloženě one man show - Casey Ryback, ale má zde pomocníky. Jako fanda klasických akčních snímků nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. Drobná chybička: Při souboji se Stranixem utrží Casey šrám nad okem. Po chvilce mu v jednom záběrů zmizí, dál jej opět má. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Indoš Seagal, jehož charisma i bojová technika svádí k domněnkám, že je blízkým přítelem či příbuzným jiného kopáče Cucka Ňourise, si v tomto prudce napínavém psycho kousku švihnul roličku combat kuchaře. Milé:-) Věrohodnější, než jiné čut čut shity, zajímavější než celá Cuckova i Stývnova filmografie dohromady, ale přesto nic moc. Zábavné je to asi jako Receptář, vtipné jako Petr Rychlý, imitující Luďka Sobotu a akční jako reklama na Geriavit. Pořád je to nejlepší Pištův film, už jen proto, že občas mluví, občas normálně kouká a nečumí jako bluma a nekope kolem sebe jako pako:-))) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jsem jenom kuchař...bože mi tady zemřeme. Naprostý paradox, Seagalův naprosto nejvýdělečnější film, všeobecně kritiky i diváky hodnocený nejlépe já považuji za nejslabší z celého jeho zlatého období. Když se na to opakovaně koukám, slyším naprosto debilní dialogy, mdlou akci, stupidní scény a příšerný nelogičnosti. Ten film doslova křičí "jsem hloupý béčko". 50%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Historický okamžik, který by se měl zapsat do filmových análů; poprvé v životě jsem dokoukal až do konce dílo s „fenomenálním“ Stevenem Seagalem, a aby toho nebylo málo, neměl jsem akutní potřebu se během či po jeho skončení vyzvracet. Víc než naštvanost z debility scén či dialogů se u mě povětšinu projekce dral na povrch smích, tedy ve skrze pozitivní emoce. „Nejlepší kuchař na světě“ sice ukázal i nějakou tu WTF scénu, ale bylo jich až nebývale pomálu (jedna za všechny ta s nožem). Velmi úsměvná byla také proměna z ustrašeného a prsatého „překvapení“ na odvážnou a schopnou vojandu. B-čkové kvality v sobě Přepadení v Pacifiku sice nezapře (o jeho zařazení do „A“ kategorie mě opravdu nikdo nepřesvědčí), přesto rozhodně nejde o takový průser, jaký jsem čekal, takže dávám slabší 3*, a to téměř z přesvědčení. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Na konci filmu má Jordan Tate (Erika Eleniak) na sebe vojenskú uniformu, no civilisti nie sú oprávnení nosiť túto uniformu. (ShortyIC)
  • Červencové vydání časopisu Playboy z roku 1989, na jehož obálce je televizní hlasatelka Shelly Jamison, se objevilo už dřív ve filmu Sám doma (1990). (Karlos80)
  • V momentě, kdy nad lodí přelétá letoun, říká operátor radaru, že se jedná o F-16. Tyto letouny však součástí námořnictva nejsou a nemají žádnou základnu na Havaji. Typ stíhaček, který je v záběru, je námořní palubní letoun typu F-18C Hornet, vyzbrojený dvěma protilodními střelami Harpoon. (nowizz)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama