Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (554)

paascha 

všechny recenze uživatele

Bral jsem to jako zfilmovaný komiks a bylo to v poho. Pak jsem to zkusil jako film Franka Millera, ano, toho, který udělal Sin City!!!, a byl to průser. Pro optimální zážitek je třeba vytvořit si náladu jako na Burtona (nejlépe Beetlejuice), otevřít všechny dveře vnímání a netrápit se konvencí. Pak to jde. Jinak ne! Fakt!!! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Spirit je prdel. Strašná prdel. Což je jeho jediná klika. A pak je teda taky ještě příjemě naivní, což se týká především hereckých výkonů a to je také nesporné plus. A taky nevypadá úplně zle, i když nasvícení občas nemá logiku (postavy jsou světlé na té straně, která je schovaná ve stínu apod.) A zbytek? Režisérská neschopnost Franka Millera je trestuhodná, takže díky bohu za to, co udělal. Taky se mohl brát naprosto vážně a dopadlo by to ještě hůř. Ale upřímně - prvních cca 15 minut je naprosto VÝBORNEJCH a i v průběhu se objeví několik skvělých momentů... A jak se tvářím na pokračování? Víte co, "It allways gets worst, before it gets better!" ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Takhle by to teda Franku nešlo. Vrať se hezky k barvičkám a papíru, tam ti to jde nejlíp. S barvičkama na plátně to taky nemáš špatné, dokonce lepší než veškerá konkurence, ale jen to k dobrému filmu nestačí (výdělky ti napoví, co diváci chtěji a co rozhodně nechtějí vidět). Potřebuješ hlavně nějaký smysluplný scénář, ne jen nahodile skákat ze scény na scénu a do toho přehnaně voice-overovat a až přehnaně detailně vysvětlovat divákovi děj (divák není blb aby k ději potřeboval komentátora, na to má sportovní přenosy). Herecky ti herci obstáli a i výběr hlavního hrdiny se mi zalíbil, konečně dostal Gabriel Macht pořádnou roli, jen škoda, že jsi mu ji tak zprasil. Eva Mendes i ostatní z ženské poloviny obsazení jsou jen na okrasu a jediným kdo si svou roli užil je opět Samuel L. Jackson. Celý Spirit mi přišel jako tvá (Millerova) sebeparodie, kde to s tím barvením, hláškami a proslovy přeháníš a absencí smysluplného příběhu všemu nasazuješ korunu, o kýčovité hudbě ani nemluvě. Jestli ještě nějaké příště bude, vykašli se na stylizaci a začni točit film. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Frank Miller šliapol do vlastného hovna. Neviem čo Miller čakal, keď vypustil do sveta film, o ktorom sám musel vedieť, že je obrovský nepodarok prakticky po vśetkých stránkach. Stačí ho proste zrovnať so Sin City. Tam kde Rodriguez nádherne previedol na plátno komixový vizuál, tam Miller len lacno filtruje obraz, tam kde Rodriguez šikovne pozliepal viaceré epizódy príbehu do funkčného celku, tam sa Miller lopotí s epizódnym príbehom rozťahaným na celovečernú stopáž...a tam kde excelovali výborný herci vo výborných rolách, tuná sa aj sebelepší herci trápia s postavami ktoré sú len chabým obrazom svojich komixových predloh. Toto by nedopadlo dobre ani keby žiadne Sin City nebolo natočené. (3/10) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

SPIRIT mě docela potěšil, asi o to víc kvůli všem těm negativním ohlasům a tedy mým nulovým očekáváním. Dalo mi chvíli zvyknout si na ten na první pohled nepřesvědčivý, podivný mišmaš a neříkám, že se vše ideálně vyvedlo, nebo že to dokonale funguje, ale jako celek mi to prostě nakonec dobře sedlo. Od půlky už jsem se víceméně jen bavil. A když ne, nahradila mi to ta vizuální paráda (v HD zvlášť), výtečný Samuel L. Jackson a s ním spojená spousta srandy. Takže jako nenáročná zábava proč ne za slabší 4*. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Sólový režijní debut Franka Millera. (Elisebah)
  • Herečka Eva Mendes neuměla v době natáčení plavat, a tak se podvodní scény natáčely na souši. (Dr Lizal)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama