Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Toto by nezavadilo o Boormanovo Deliverance ani kdyby došlo k análnímu zneužití Filipa Blažka rumunským domorodcem.. Dokonale mě iritovalo to mezinárodně srozumitelné slovanské nářečí, pitomě napsané i pronášené dialogy a snad ze všeho nejvíc ten zpomalený závěr s vodopádem, co ne a ne skončit. At Your Own Risk bohužel nepomůžou ani krásné přírodní scenérie, či odhalení 4 ňader v rychlém sledu za sebou a já ho musím zařadit na úroveň Janákových báječných nadrženců na nafukovacích člunech.. Alespoň že tam byl Miroslav Krobot. Fascinující postavička, která s neměnnou dikcí a gesty představuje pořád stejnou osobu, proplouvající zcela nerušeně českými filmy napříč spektrem žánrů. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Na vlastní nebezpečí je název více než výstižný, pokud ho pochopíme jako varování pro diváka. Přesnější definici pojmu "neuvěřiteně debilní" by člověk pohledal. Pokud z nějakých milosrdných důvodů tvůrcům odpustíme, že titulní postavy jsou buď prázdné šablony, nebo naprosto vylízaní mamlasové (snaha o komickou vložku v podobě pana profesora je křeč galaktických rozměrů), zůstane nám prazvláštní story o ještě prazvláštnějším týmu raftařů, kteří divné situace řeší divnými způsoby. Jedinou mikroskopickou předností zůstává několik atmosférických záběrů kamery z přídě raftu, které občas v té změti nijaké hudby a rutinnérských obrázků dokážou rozptýlit. A to je vše. Vražedně nepromyšlený scénář dokope nesmyslná "OldBoy" pointa, která nijak neospravedlní předchozí dění, ani mu nedá jakýkoliv smysl. Renč se možná snaží svou tvorbou ozvláštnit stereotypní českou produkci, kvalitativně však hrubě nestíhá. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Bereš si tepláky?" Od prvních minut pro nápadnou blbost scénáře vyčnívající český příspěvek do žánru… Do nějakého žánru, což je samo o sobě velmi potěšující. V tom, jestli je tím žánrem akce, komedie, nebo thriller, zjevně neměli jasno ani tvůrci. Renč jakoby zaměřením na opojně bezdějové pasáže (jež mě nasytily poměrně záhy) dával najevo, že mu na vyprávění nějakého příběhu vůbec nezáleží, že chce jenom bavit těmi nejlacinějšími prostředky. Oprostíme-li se od české kotliny, laciné je zde všecko. Od humoru (kdy první kontakt profesora s alkoholem skončí „srandovní“ opicí), přes pár rádoby akčních momentů (šplouchání s mačetou), až k závěrečné pointě (která nepřekvapí, natož aby objasnila, nač to všechno). Samostatný rozbor by zasloužilo znásilňování všech možných i nemožných balkánských dialektů (na což vtipně poukázal Jaromír Blažejovský v Cinepuru), umocněné plynulým přecházením řeči domorodců od relativně srozumitelné češtiny ke zrůdné hatmatilce, budící podezření z mozkové mrtvice. Zamýšlenou retardaci (což, obávám se, není tento případ) bych byl ochoten akceptovat, pokud by byla vykoupena již zmíněnou zábavností. Není. 40% Zajímavé komentáře: Lateef, choze, KarelR, Mr.Hawkeye, Pisoarec, Mr.Shock ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pokus o akční rafťáky dopadl přesně tak, jak musel... blbě. Renčovi sice neschází talent a má i slušně nakoukáno od západních tvůrců (obzvlášť Michael Bay by z jeho obletů měl jistě velkou radost), ale naprosto mu chybí cit pro vybírání scénářů. U Rebelů se dala plochost a primitivnost ospravedlnit žánrem a pojetím, u Románu už to těžce skřípalo a Na vlastní nebezpečí je při nejlepší vůli k smíchu. Krobot hláškuje jakoby byl ve filmu omylem, Langmajer přemýšlí nad tím, jestli má jít do další sezóny Ordinace v Růžové zahradě, dívky se zmohou jen na to, aby se postupně svlékly a vyprázdněný scénář létá někde okolo. Akční scény a namakaný Blažek jsou fajn, to je ale trochu málo. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Na druhý pokus se značným časovým odstupem musím oznámit, že jsem to svého času s jednou hvězdičkou přehnal. Tenhle paskvil si ji v žádném případě nezaslouží. Já tedy nevím, co přesně zažil Filip Renč na vodě v Černé Hoře, ale muselo to být něco příšerného, když mě následně ztrestal touto záležitostí. Nevím, čím to je, ale když se naši tvůrci rozhodnou pro akční žánr, dopadne to většinou neslavně. V tomto případě se film pohyboval ve dvou rovinách- nudné (přesun po klidné hladině a s ním spojené rozhovory) a hloupé (akčnější děj). Kolega Big Bear pěkně rozebral jazykovou stránku (to byl opravdu zážitek) a já jen přemýšlím, na jakých halucinogenech to tehdy Filip Renč ujížděl. No, netuším, co chtěl tímto snímkem sdělit, ale vím naprosto jistě, že po tom nehodlám pátrat. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Herec Jiří Langmajer si při natáčení v Rumunsku poranil páteř, musel být operován a kvůli zranění musel na poslední chvíli odmítnout i původně domluvenou roli v novém filmu Dušana Kleina Svatba na bitevním poli. (hippyman)
  • Jiří Langmajer a Filip Blažek absolvovali před natáčením raftový výcvik na kanálu v Českých Budějovicích. (Cherish)
  • Námět na film vznikl při jednom raftingovém výletu v Černé hoře. Režisér Renč a scénarista filmu Josef Urban tam, dle svých slov, zažili obdobný příběh, který potká hrdiny snímku. (DaViD´82)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama