Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

Trailer

Obsahy(1)

Každý zlý sen má začátek, tenhle ale nechce skončit. Michael Caine v sugestivním americkém dramatu o psychopatickém vrahovi. Žijící klasik americké kinematografie Brian De Palma během své kariéry natočil řadu filmů, které svým kontroverzním námětem způsobily jistý rozruch, zároveň však vynikaly brilantním a do detailu promyšleným filmovým zpracováním. Nejinak je tomu i v případě snímku Oblečen na zabíjení, v němž De Palma v hitchcockovském stylu rozehrává nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi atraktivních žen. O jeho identitě by mohl něco vědět psychiatr Robert Elliott, k němuž v souvislosti s problémy v manželství pravidelně dochází Kate Millerová. Její osud se zase protne s příběhem protřelé Liz, které v té chvíli začne jít doslova o život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak jestli to v té sprše byla opravdu Angie Dickinson, tak vzhledem k věku respekt k jejímu tělu a Robocopova parťačka taky nebyla k zahození. Jenže tím pozitiva končí. De Palma odhalil karty snad po pětadvaceti minutách a to člověk ani nemusí být nijak zvlášť bystrý. V té chvíli pro mě film vlastně skončil, ale i když bylo předem jasné jak a kdy, pořád jsem si říkal, že by mě De Palma mohl něčím překvapit. Nepřekvapil. Kdyby člověk neznal Hitchcocka, byla by to jiná, i když i tak to bylo průhledné, ale takhle to působí jako nepovedený remake. 30% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Hm, zaujímavá gradácia. Prvá polhodina bola ako soft-porno s nelogickým chovaním postáv a teda hodnotil by som asi 3/10. Následne sa objavil prostoreký a celkom vtipný detektív v podaní Dennisa Franza, postava syna (Keith Gordon) začala tiež svoju agendu a rozohrala sa obstojná detektívka. Tá sa však ku koncu, keď sa objasnilo rozuzlenie, premenila na poriadny Horor/Thriller a naťahovaním už z časti jasného záveru, sa celá napätá atmosféra pretavila takmer do dokonalosti. Bola to fakt zábava. Dokonca som sa dozvedel, že transvestiti môžu byť vlastne schizofrenici, ale také niečo som už vlastne videl v jednom o 20 rokov staršom filme... ;) ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Psycho triler, v ktorom sa musia všetky postavy správať akosi zvláštne a museli byť v určitej spojitosti či v predmete záujmu v istej veci. V tejto atmosfére zvláštnosti najviac poteší erotický labyrint v múzeu. Ale tam siaha režisérsky strop tohoto filmu. Samotné dávkovanie napätia dobré, psychologické načasovanie miestami narušené a miestami v rámci možností, ale už samotný akt násilia je snímaný kostrbatým spôsobom, hlboko narušujúcim pôvodnú schému výkladu. A samotné odhalenie vraha - na smiech. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Krimi-thriller takmer Giallovského razenia. ústredný príbeh s maniakálnym vrahom ktorý sa prezlieka za ženu a vraždí s výhradne britvou. pekné dámy ma bavil. Michael Caine ako psychiater, ktorý príde na to že vrahom je jeden z jeho pacientov, na mňa pôsobil vierohodne. Jeho kultivované vystúpenie a rozhovory tvorili dôležitú časť tejto snímky. a vlastne pripravovali diváka na nie až tak nečakaný koniec celého príbehu. Chvíľku trvá kým sa človek v tejto snímke nájde pretože do prvej vraždy akoby išlo o úplne iný film, je to také.... nevyvážené. Brian De Palma nepatrí k mojim favoritom. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Čím více jste z De Palmovy "hitchcockovské" tvorby viděli, tím méně se budete pravděpodobně bavit. Pokud je to vaše první setkání, mohla by to být láska na první pohled ( nebo taky zhnusení - u De Palmy člověk nikdy neví ). Fanoušci dostanou to, co očekávají. Pino Donaggio složil jeden ze svých nejhezčích hudebních motivů. A asi nikdy jsem neviděl takhle esteticky nasnímanou břitvu. -- Pro mě osobně ale zůstává nejzábavnější depalmovkou 80. let Dvojník... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Angie Dickinson označila tento film za svůj vůbec nejoblíbenější. (MrCreosote)
  • Režisér si vysloužil kritiku za napodobování tzv. slasher movie. (Zetwenka)
  • Snímku původně hrozil rating X. Poté, co režisér film sestříhal, obdržel rating R. (Zetwenka)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama