Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Recenze (122)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Netradicni kriminalni serial ze 70. let ktery me utvrzuje v dojmu ze britove proste umi. Pribehy skvele kamera jeste lepsi a jemne mystery na pozadi tohle je neco nad cim kazdy aspon trochu serialovy maniak zaplesa. Ma to jedinou nevyhodu a to je onech 16 dilu ale zase na druhou stranu vas ten serial neomrzi od zacatku do konce a proto budete hltat kazdou epizodu s nadsenim 90% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Představte si ten nejlepší seriál z produkce slovutné BíBíSí... a vynásobte ho tak deseti, teprve potom budete moc poznat kvality Life on Mars. Ano, takto chytrý, do posledního detailu vybroušený, napínavý, ale taky hlavně velmi, velmi vtipný (tak, jak to Angláni umí) seriál LoM je. Navíc se může spoléhat na parádní herecké výkony (to je hotový koncert), s ústřední dvojicí John Simm-Philip Glenister v čele. No dost bylo komplimentů, už jsem si tu klávesnici poslintal dost. Každopádně závěrečný díl... no to je jeden z největších dabljůtýef momentů, co jsem v seriálových počinech dodneška viděl- epic. (A zapomenout nemůžu ani na titulní písničku, páč tuhle zatracenou věc sjíždím pořád a pořád dokola...). Vzhůru do let osmdesátých. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Na túto britskú sériu som sa tešil. Bohužiaľ do bodky musím súhlasiť s užívateľom EricNor ("očekával jsem hodně a moc jsem toho nedostal"). Ale úplne najviac ma rozosmiali tie PLKY o tom, že LOM je nenadabovateľný. HA HA Ja si dovolím tvrdiť, že keď sa to dostane trebárs na ČT (podobne ako HUSTLE), tak to bude minimálne o triedu zábavnejšie ako v origináli. Teraz sa chystám na ASHES TO ASHES, tak uvidím čo to bude za zázrak. (29.12.2008) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

K Life on Mars jsem si hledal trochu delší cestu. Úvod mě nalákal, ale posléze to trochu sklouzlo do epizodického case-of-the-week vyprávění, které po stránce scénáře prostě nijak zvlášť neohromí a navíc jsem měl tak trochu pocit, že vzhledem k okolnostem hlavního hrdiny vlastně tyhle případy nemají příliš váhu. V druhé sérii mi partička okolo Gene Hunta přišla o fous sympatičtější a když jsem si na ně konečně zvykl, skončilo to hodně pěkným a atmosférickým finále. Jestli je něco zachyceno fakt dobře, tak je to dobová atmosféra a i přes trochu fádní televizní vizuál se na to dobře dívalo. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 John Simm went far away from his junkie years in Human Traffic....Ooopz, I just luv that british accent and mixture of 4 worlds - makes me feel kind of psycho myself... these copa are nice but after while its just another crime series with sympathetic fellas... Gat it? But anyway worth to watch. Last part should end just afer that jump - what came next ruined previous atmosphere... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • John Simm v jedné z epizod řekne, že si řekl Doktorovi Who o pomoc a ten mu předepsal nějaké léky. V 70. letech byl Doctor Who (1963) velmi populární seriál a John Simm si v nových dílech Doktora (David Tennant) zahrál Mastera, hlavního Doktorova soupeře. (ČSFD)
  • Mars v názvu seriálu odkazuje na odcizenost života několik dekád v minulosti, která téměř připomíná život na jiné planetě a také je to fiktivní zkratka: Metropolitan Accountability and Reconciliation Strategy (8. epizoda 2. série, 23 min. 27 sec.), což měla být operace plánující reorganizaci divize, která by modernizovala stávající CID. (ČSFD)
  • Postava Sama Tylera (John Simm) byla pojmenová podle Rose Tyler (Billie Piper), která byla společnicí desáté reinkarnace Doktora ze seriálu Doctor Who (od r. 1963). V americké verzi je Rose Tyler matkou hlavní postavy. (Shakaar)

Reklama

Reklama