Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (701)

freddy 

všechny recenze uživatele

Filmy z novinářského prostředí umí být hodně zajímavé a atraktivní, o tom už jsem se stihl několikrát přesvědčit, a tento film velice rád zařadím mezi ty kvalitnější. Přemýšlím, v čem tkví to kouzlo, díky kterému mě film dokázal zaujmout a učarovat, zřejmě za to ale mohl hlavní hrdina, který v nové práci pro prestižní časopis šlape jako slon v porcelánu a spíše se zesměšňuje než aby se blížil k nějakému povýšení. Tato postava je zde ztvárněna opravdu hodně perfektně a zrovna když jsem si několikrát během filmu říkal, že větší blbost už snad udělat nemůže, tak on to přesto dokázal a ztrapňoval se stále víc. Ovšem v mých očích to nebyl jen nějaký obyčejný ňouma, pro mě to byl normální člověk, který prostě jen občas šlápne vedle, ale vlastně je to dobrosrdečný chlapík, který má své nepopiratelné kouzlo. A těžko by se pro tuto roli asi našel někdo vhodnější než Simon Pegg, kterého já osobně příliš nemusím, ale tahle role mu dokonale sedla a byl v ní jako ryba ve vodě. Ovšem i ostatní herci dokázali udělat dojem a celkově herecké výkony jsou hodně silnou součástí filmu, díky které se film přiblížil téměř dokonalosti. Ovšem na pět hvězd to bohužel nevidím, k tomu mi něco málo scházelo, ale čtyři hvězdy jsou myslím si odpovídajícím hodnocením pro tuto perfektně vyladěnou a docela vtipnou komedii, s níž jsem svůj čas strávil opravdu velice rád. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Poznám aj predlohu (ktorej ak si pamätám, chýba tá gýčovitá milostná zápletka) a Simon Pegg zahral výborne, komických situácií bolo dosť i slušne zvládnutých, Jeff Bridges nezabudnuteľný (a Cuba tiež!:-).... napriek tomu sa neviem rozhodnúť, či si táto komédia 4 hviezdičky zaslúži... asi zostanem viac pri zemi a zatiaľ nechám len 3 = dobrý priemer. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sympatických 70%. Čekal jsem o něco víc humoru (camea posádky IT Crowdu zůstala trestuhodně nevyužita!) a závěr je i pro milovníky romantických komedií příliš přímočarý, ale sympaticky švihlý Pegg, unyle roztomilá Dunst, ďábelsky sexy a zároveň tupoučká Fox, šarmantně slizký Huston, impozantní Bridges a snad ještě víc než dřív krásná Anderson se postarají o solidní zábavu. Není to nic extra, ale fajn zábava rozhodně ano. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg mi to k mému překvapení dává neskutečným způsobem a Kirsten Dunst tady není tak otravná jako ve Spider-manovi. Obsazení parádní, je to zábavné, ač místy zdlouhavé to funguje jako parádní neotřelá jednohubka, kterou by mohl snadno kdekdo přehlédnout...70% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Je to zábava s pestrým obsazením (Pegg na jistotu, ale občas mě z něj bolí hlava. Fox je vážně HOT! Bridges sympaťák. Anderson potěší a Huston je slizký prase) a vtipnými scénami, ale ten konec je těžce přepálený a spadá do stereotypních vod, kde se utopil, a já s ním! Nevím, Pegg je sice vychovalován všude a za všechno, ale já mu to nežeru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)
  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Megan Fox byla do filmu obsazena ještě před uvedením trháku Transformers (2007), díky kterému se z ní stala velká hvězda a sexsymbol. Režisér Robert B. Weide prohlásil, že byl zklamaný, že to nemohl být on, kdo ji pro filmový svět objeví. (don corleone)

Reklama

Reklama