Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni víme z vlastní zkušenosti, že období dospívání dětí přináší rodičům plno starostí, napětí trampot i vzájemného míjení. O tom, jak to bylo v jedné obyčejné, početné rodině, vypráví dnešní televizní inscenace z roku 1978... Mladá dívka, Hanka (S. Sequensová), vyrůstá v harmonické rodině (matka – V. Galatíková, otec – J. Vala, svérázná sestra – S. Stašová a babička – N. Gollová). Přesto přestane těsně před maturitou chodit do školy, protože se zamilovala do Oty (M. Nesvadba). Rodina se ji snaží přimět, aby dokončila školu, ale Hanka má svou hlavu. Je přesvědčena, že má právo na vlastní rozhodnutí. Chce se hned vdát a odejít z rodiny. V hádce dokonce matce vyčte, že se více stará o děti v nemocnici než o vlastní a že má pocit, že do téhle rodinu už ani nepatří… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja si presne pamatuju z detstvi, jak jsem tyhle inscenace a TV hry a filmy nemel rad. Dneska se na to kouka clovek uplne jinak. Galatikova byla skvela herecka a zde ji sekunduji nemene zkuseni a dobri kolegove. Komickou figuru zvlada Stasova a pubertaci jsou proste pubertaci. Za me velmi mile prekvapeni. Film ze zivota. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem zhlédl příběh podobného ražení (Namátková kontrola), dokonce opět s chlapcem hraným "tyčkou" Nesvatbou. Starostlivá matka, chápající otec, rebelující dcera, tentokrát navíc babička a sestra v jedné domácnosti. Obsazení filmu je povedené, jenže příběh občas postrádá logiku a ke konci se sesype, byť je závěr milosrdný. ()

Reklama

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Výborná nadčasová inscenace, kde více září už tehdy výjimečná Simona Stašová, než její televizní sestra Sylva Sequensová, která má hlavní roli. Velký prostor zde dostala také Nataša Gollová v roli babičky. Role chápavého tatínka se skvěle zhostil ale i Jiří Vala a samozřejmě starostlivá maminka Věra Galatíková. Její krásný méně obvyklý účes na plese, to musíte vidět... Překvapila mě také jímavá hudba Petra Mandela. Opravdový archivní skvost, kterých z té doby zase tolik není! ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tam, kde jeden nemá čas pro druhého bývá neveselo. Je vlastně škoda, že tvůrci tento citlivý, závažný problém, tedy vztah mezi dospívající dívkou a zaneprázdněnými rodiči, nechali vyznít do ztracena, s palčivým pocitem frustrace a nejistoty. Není divu, že i zkušení herci odbyli své postavy křikem či starou manýrou, s výjimkou Nataši Gollové v roli laskavé a chápající babičky, která mezi tím vodopádem výčitek proplouvá s grácií a nadhledem. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Je možný, aby se narodilo úplně normálním, docela přijatelným rodičům totálně praštěný dítě?" Vcelku "přijatelná" televizní incenace o trampotách v jedné rodině s dospívající dcerou, jen je to celé na jednu stranu možná až moc rámované jako komedie (včetně vtipné postavy babičky v podání Nataši Gollové), zatímco ten konflikt mezi matkou (Věra Galatíková) a dcerou plný křiku je až moc vypjatý. Co jsem tedy nějak moc nepobrál, je, jak děj této inscenace souvisí s jejím názvem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama