Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bollův vietnam je možná v technických jednotlivostech či reáliích nedotažený a nepřesný, ale je to zároveň i nekompromisní peklo, které sežere všechny bez rozdílu. Navíc není prvoplánový-nejde jen o slepou akci, či jednoduchou obžalobu války-Absurdita vietnamského konfliktu v celé své nahotě.. Lidskost se nevytrácí úplně, ale je zcela bezbranná proti nesmyslnému kolotoči smrti ve kterém není nic černé nebo bílé"Tady je jen šeď.." ...Označovat Uweho i nadále za jednoho z nejhorších filmařů historie je holý nesmysl a zaslepenost. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pověst Uwe Bolla jakožto režiséra hrdě kráčejícího ve stopách Eda Wooda mi není vůbec neznámá, proto jsem byl zaujat, že nějaký jeho film tu má poměrně vysoké hodnocení (64%) a říkal jsem si tedy, že do toho zkusím jít._____ Dočkal jsem průměrné, úplně obyčejně blbé žánrovky - tedy snůšky otřepaných keců o válce a smrti, které padají z úst vojáků v první půlhodince a nepříliš zajímavého bojování (umírání) v těsných vietcongských tunelech vyplňujícího zbytek stopáže. Je to suché a prázdné, ale nesmrdí v tom žádná do očí bijící stupidita, Uweho scénář i režie se dají přežít a ani ti herci v rámci žánru neurazí. Tunnel Rats nejsou něčím, co bych nazval dobrým a kvalitním filmem, ale na dno filmové žumpy rozhodně nepatří - je to takový ten kal, co plave na povrchu a teprve hluboko pod ním si tiše hnijí "skvosty" jako je Máj , Trhala fialky dynamitem a tak dále a tak dále....50% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Oblast Cu Chi, Vietnam. ,,Seržante můžu se vás na něco zeptat? Dá se odsud dostat?“…. Tvorbou Uwe Bolla nedotčen, tedy bez předsudků a dokonce s nadějí a dobrovolně jsem vstoupil do béčkových vod, protože válka ve Vietnamu je vděčné téma. Čekal jsem akci a takové ty žánrové serepetičky. Nechápu, proč mě někdo nutí poslouchat půl hodiny ,,céčkový“ keci! Že v tunelu je tma ví i mé děti. Ale že v tý tmě je i za světla baterky hovno vidět, by měl vědět hlavně Boll! Taky kamera je slušně napsáno – nepřesvědčivá! A tak jsem zjistil, že s tunelu se nemá vystrkovat hlava, že M. Paré (taky) stárne a U.Boll u mě skončil. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Ve snaze mít co nejmenší náklady, se připravuje akce ,,Černoch v nočním tunelu“. O ději se moc neví, snad jen, že se to bude odehrávat za husté mlhy, ale bez rasového podtextu. Alespoň tak! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První film Uwe Bolla, který by se dal doporučit. Tunnel rats jsou totiž opravdu zvláštním dítkem tohoto podivného "ne/režiséra". Pekelně dobře vystižená a zobrazená atmosféra nekonečně dlouhých a tmavých podzemních tunelů ve spojení s neotesaným a chvílemi i brutálním režisérským stylem Bolla. Některým scénám jeho "ne/schopnost" dává jiný rozměr, jiné přesouvá skoro až do roviny komedie. Výsledek je však více než zajímavý a dobrý. Popravdě si nepamatuji lepší film o tématice tunelů během války ve Vietnamu. Je však jasné, že film někomu nesedne. Možná to je chvilkovou brutalitou, která snímku v pár momentech nesedí, nebo závěrem, který je opravdu otázkou vkusu. Přesto Uwe stvořil film, za který se nemusí stydět a naopak dokazuje, že něco málo opravdu umí. Jinak silně nedoporučuji klaustrofobikům, zatvrzelým odpůrcům Bolla, kteří dávají odpad ještě než film vyjde, hledačům drobných nelogických okamžiků (tábor, rozhodování...) a v neposlední řadě vietnamským spoluobčanům. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další do sbírky bollovin, jejíž stupidita je zákeřně maskovaná atmosférou džungle i stísněných podzemních tunelů. Filmu velice pomáhá fakt, že Boll konečně jednou nenatáčel podle hry a nechoval se jako retardovaný generátor prapodivných scén všeho druhu. Všeobecnou debilitu ovšem nelze přehlížet jen proto, že je celek vyjímečně drobátko lepší. Dialogy vytahají uši až na zem; charaktery i jejich citové pohnutky jsou buď na nule či vystřelují v náhlých záchvatech do nahodilých a nevěrohodných ždímaček; akce, choreografie a kamera nestojí skoro za nic. Obsah - neexistuje a pokud jde o vykreslení hnusu vietnamské války, má film smůlu, že stojí na poli, kde už léta existuje příliš silná konkurence. Boll může zvolit libovolnou látku a je mu to k ničemu, jelikož postrádá talent i na té nejelementárnější úrovni. Tunelové krysy povylezly výše pouze díky atmosféře, kterou nicméně obstarává prostředí de facto samo; zbytek je dobrý jen do té míry, do jaké jeho tvůrce dokáže držet kormidlo v rovině filmařské rutiny. Jakkoliv budou nad touhle záležitostí tradiční hateři i všichni ostatní mhouřit oči, nikdy nemůžou popřít fakt, že viděli bezvýznamné válečné béčko. Co na tom, že v rámci filmografie Uwe Bolla tvoří bezmála Ben Hura. (: ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)
  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)
  • Zobrazený malý americký základní tábor se nachází v těžkém terénu džungle, aniž by bylo možné vidět jeho hranice. To by bylo v pořádku, kdyby se to odehrávalo za druhé světové války v Tichomoří, aby se ukryl před japonskými letadly. Ale ve Vietnamu by byla džungle vyčištěna a pro obránce tábora by byly vytvořeny „zóny smrti“. Vnější a vnitřní několikanásobné ploty z ostnatého drátu by byly po obvodu tábora. Tato obranná stavební strategie by zabránila takovému překvapivému invaznímu útoku, jaký je zobrazen ve filmu. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama