Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Vážený pane režisére. Dovolte mi Vás hned zkraje informovat, že Vaši práci neuznávám. Nicméně se ke mně donesly zkazky, že prý jste se v poslední době zlepšil. Jistě uznáte, že daná informace nemohla zůstat bez hlubšího prozkoumání. A tak jsem se podruhé vydal do temného zákoutí Vaší filmové tvorby. Tentokrát se obětními beránky mého řádění staly Rampage a právě Tunnel Rats. První zmiňovaný byl vyloženě béčko (ale zábavné), druhý už považuju za ambiciózní komorní snímek, kterému jenom chyběly peníze. To ovšem nic nemění na tom, že se ve Vaší filmografii skví jako blyštivý diamant, který by Vám mohl konečně vynést tolik vytoužený status „uznávaný režisér“. Pro příště byste si měl dávat větší pozor na (ne)logické uvažování Vašich postav, co naopak musím pochválit už teď, je práce kamery. Jakkoliv jsem býval dosud k Vaší práci skeptický, k Vašim dalším počinům již budu přistupovat s větším respektem. Tak si to nepokažte! P.S. Skutečně oceňuji snahu zfilmovat jedny z nejnudnějších pasáží z Vietcongu. Že vy jste se ho nemálo napařil? S pozdravem Váš (snad už nepošklebující se) pozorovatel. (google translator -> němčina -> Wermelskirchen) 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ain´t Boll hell? Naturalismus se marně snaží překrýt režijní chaos, neexistence scénáře není viditelná jen v tunelech (protože je v nich tma) a posledních pět minut zoufalého kopání subjektivně trvá hodinu. Paré si celkem úspěšně hraje na Berengera, ale ten film je stejně dobrý, jako nápad postavit vojenský tábor uprostřed vietnamské džungle. Filmový kritik Jeffrey M.Anderson napsal, že kdyby Boll natočil tenhle film v 86‘, možná by vyhrál Oscara a stal se dalším Oliverem Stonem. Chápu třeba vojáky, že berou drogy, aby potlačili strach nebo zmírnili stres, ale žurnalisté by neměli.. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Člověk člověku vlkem, krysou i potkanem. Ve žluté díře už navěky zůstanem." Brrr... To i v rakvi, ve svém vlastním hrobu, má člověk kolem sebe víc místa než v těch zasraných rákosnických tunelech. Animální, krvavé, klaustrofobické, bezútěšné. Úvod filmu klame tělem, očekával jsem pak tuny patosu o statečných a správňáckých amerických chlapcích. Velký omyl. Nasoukání se do první díry v zemi a pak už jen tíseň a smrtelná úzkost. Jediná cesta vede přes mrtvolu rákosníka, která ucpala díru? Rozřezat tělo na části a ty kusy masa přesunout za sebe, aby ses mohl plazit dál... dokud nezhasne i poslední plamínek naděje. A pak už jen tma, zaživa pohřbeni... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další do sbírky bollovin, jejíž stupidita je zákeřně maskovaná atmosférou džungle i stísněných podzemních tunelů. Filmu velice pomáhá fakt, že Boll konečně jednou nenatáčel podle hry a nechoval se jako retardovaný generátor prapodivných scén všeho druhu. Všeobecnou debilitu ovšem nelze přehlížet jen proto, že je celek vyjímečně drobátko lepší. Dialogy vytahají uši až na zem; charaktery i jejich citové pohnutky jsou buď na nule či vystřelují v náhlých záchvatech do nahodilých a nevěrohodných ždímaček; akce, choreografie a kamera nestojí skoro za nic. Obsah - neexistuje a pokud jde o vykreslení hnusu vietnamské války, má film smůlu, že stojí na poli, kde už léta existuje příliš silná konkurence. Boll může zvolit libovolnou látku a je mu to k ničemu, jelikož postrádá talent i na té nejelementárnější úrovni. Tunelové krysy povylezly výše pouze díky atmosféře, kterou nicméně obstarává prostředí de facto samo; zbytek je dobrý jen do té míry, do jaké jeho tvůrce dokáže držet kormidlo v rovině filmařské rutiny. Jakkoliv budou nad touhle záležitostí tradiční hateři i všichni ostatní mhouřit oči, nikdy nemůžou popřít fakt, že viděli bezvýznamné válečné béčko. Co na tom, že v rámci filmografie Uwe Bolla tvoří bezmála Ben Hura. (: ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepriznaná adaptácia Vietcongu. Uwe Boll sa film od filmu réžijne zlepšuje a po tejto stránke je Tunnel Rats jeho najlepší počin. Mám s nim však jeden zásadný problém - akonáhle sa Boll snaží hrať na vážnu notu, nie je vôbec zábavný. Miesto klaustrofobického vojnového zážitku servíruje druhoradý vojnový horor, kde je úplne jedno, ktorá postava umrie skôr, nakoľko sú všetky rovnako ploché. Ani akcia nevybočuje z priemeru a scény v tuneloch iritujú tým, že v nich väčšinou nie je nič vidieť. Občasný náznak atmosféry a kopírovanie réžijného štýlu skúsenejšich tvorcov k dobrému výsledku naozaj nestačí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll prozradil, že během natáčení neměl scénář a improvizoval podle herců. (Terva)
  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)
  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama