Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Fajn thriller, taková oldschoolová jednohubka, která si vybudovala solidní atmosféru a postupně do ní kopala díky primitivně hloupému scénáři. Takovýhle filmy letěly v devadesátých letech, kdy si divák celej film pokládal otázku "kdo je sakra vrah?" a "kolik má kompliců?" ... A ještě takový to jak je divák psychologicky nucen spolupracovat, "panebože vytáhni Kate tu bouchačku, máš ji u pasu" a ona ji stejně nevytáhne. "Kate, je za tebou, dělej, sakra, otoč se" ... :-) ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény sú fakt naivné. Ale celkovo to nepôsobí až tak zle ako by mohlo naznačovať hodnotenie. V prvom rade poviem, že tento film nenudí, ale hneď za druhé chcem poznamenať, že niečo je tu fakt skôr úsmevné ako by mi to malo privodiť nejakú tu zimomriavku. Na peknú tvár Kate sa pozerá dobre a tiež na nehostinné prostredie Antarktídy (raz tam chcem stráviť aspoň 4 mesiace). Takže tak, čakal som trochu viac ale vyslovene sklamaný zas niesom. 65% ()

Reklama

DominikV 

všechny recenze uživatele

Ano, film je solidně natočený a má své klady i zápory. Kate Beckinsale coby ústřední hrdinka hraje docela přesvědčivě, ale co je hlavní, v beranici jí to neobyčejně sluší (do toho ještě nepočítám, když ukáže svou dokonalou postavu ve spodním prádle :-D ). Atmosféra je docela nabroušena a to jí ještě podporují tajemná zákoutí Antarktidy a samozřejmě ledová bílá bouře. Co se ale týče vraždy a vyšetřování, nastává malý zádrhel, nemluvě o ,,šokujícím" odhalení, na ktéré byste si mohli vsadit milion už v půlce filmu. Sečteno pdtrženo: průměr. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmu určitě hodně pomáhá prostředí ve kterým se odehrává, z toho mrazu a vichru na mě šla nepěkná deprese. Na druhou stranu spolehnout se, že veškerý napětí a atmosféru odtáhne digitální sníh a digitální vítr je celkem hodně nepoctivý přístup k divákovi. Přece nejsou lepší podmínky pro krimi, než když se odehrává v uzavřeném kolektivu a ještě ke všemu na takovýmhle místě. Napětí jsem však bohužel pociťoval minimálně. Líbila se mě hlavně úvodní scéna, která nás přesvědčí, že Kate bílé spodní prádlo sluší a zadeček má rozhodně lepší než tenhle film pointu. Jak dobrej pamlsek byla úvodní scéna, tak přepálenej dezert je závěrečná venkovní bitka, byla trapná a nepřehledná jak naše reformy. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Rutinne upatlané trillerové remeslo, ktoré keď nemá oporu v skrz-naskrz podpriemernom scenári (záporáka tušíte od začiatku, už len vyčkať kedy a ako to doťukne postavám), tak sa v tej nepriehľadnej chumelici podopiera o Cate Backinsale v spodnom prádle (je to smutné, ale súhlasím s väčšinou, že vrcholu filmu sa človek dočká po piatich minútach) a digitálnu antarktídu s neustálym požmurkávaním na teplomer. 4/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)
  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)

Reklama

Reklama