Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

larelay 

všechny recenze uživatele

Humor a vlastne celu pointu tohto filmu pochopi kazdy az pri epilogu. Dufam, ze som reziserov zamer pochopila spravne a preto tento film beriem presne tak ako bol mysleny. Ako sonda do svedomia kompetentych, ktori maju na svedomi vojny, vojnove zlociny a najma vojnovych zlocincov. Anyway, bolo to vtipne, svizne a aj ked to nebolo realisticke, bolo to pre bezneho divaka naozaj vyborne stravených 100 minut. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Geniálně skloubené drama s komedií. I přesto, že je to příběh ve své podstatě depresivní a velmi vážný, dokázali ho tvůrci skvěle odlehčit jak dialogy, tak i některými postavami. Takový charakter pracovníka OSN, Borise, museli obšlehnout z MASHe, to jinak prostě není možné! Plukovník Flagg jak vyšitý, hahaha. Paranoidní, tajuplný Boris maskující se černými brýlemi, který si nenechá nic vysvětlit a je zcela přesvědčen o svém bludu. Boris, jenž měl fakt z pekla štěstí, že ho v Africe nesežrala jedna veverka! Já se picnu ... Nakonec se postupně dopracováváte k pochopení základní myšlenky celého filmu, která vás musí zákonitě vyděsit. Vše je totiž pravdivé. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kolik z toho opravdu bylo pravdivého, ale jestli většina, tak to je pravda to, že všichni hledaní zločinci jsou celosvětové veřejné tajemství. Gerea moc nemusím, ale byl docela dobrej a nějak tak si představuju šílenýho válečnýho novináře z terénu. Terrence Howard opět v dobrém světle svého umu. ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a přitom lákavé dobrodružství z válečné scény. Je zajimavé sledovat pozici reportéra v ohrožení života a i když zde jsou občasné nesmysly ve formě hrdinství, musím pochválit jak se celý film drží v hezké reálné lajně, což dodává na přirozenosti. Nejvíc mě dostalo gradující napětí, které je ve finále parádně zúročeno a nenechá vydechnout do závěrečných titulek. Ovšem z celkového pohledu vidím tento film jako lehce nadprůměrný, ničím vybočující ze standartu. [62%] ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V daleké Bosně žije, slivovici pije, zlý záporný Lišák-Bogdanovič-Karadžič. Podobný chytré horákyni, hledaný-nehledaný. V zemi Bosna země další, Republika Srpska. V ní se na vás lidé srpí, máte-li chuť Lišáka chytit. A všichni pijí slivovici. Jsou to totiž démoni. Srbové jsou démoni. Všickni jsou tam strašně drsní, tajemní a pořád vás špiclují a pak to nesou Lišákovi, po kterém jde/nejde CIA. Zapíjejí to slivovicí... Ach jo, zase jeden film, který zásadně nerozumí prostředí, v němž se odehrává. Z celého snímku čiší jediná myšlenka, která zní: "Jaktože jste ještě nechytili toho arciďábla Karadžiče?" Třeba ukázat, že Lišák je oním ďáblem (A) a že vlastně není tak těžké jej najít (B). Nakydáme do filmu pár válečných zvěrstev, hlavního hrdinu připravíme rukou Lišákových nohsledů o samičku, ať je to osobní. Bod A splněn. Nyní bod B - SPOILERY. Pojeďme na místo 1, potkejme tam osobu X, která nám řekne o místě, kde je osoba Y, jež ví o místě 3, kde je osoba L. Jedmě na místo 3, kde není nic. Znovu navštivme osoby X a Y, potkejme osobu Z a vykoumejme místo 4, kde je L, kterému zatím o naší návštěvě řekl X, Y nebo Z. Zajme nás, ale CIA nás osvobodí, L uprchne (CIA všechno věděla, ale sere na to, hrůza!!!). S pomocí X, Y nebo Z jej opět najdeme a symbolicky odpravíme... Brrr. KONEC SPOILERŮ. Tupější schéma si lze představit jen stěží. Přemýšlení nad problémem je nijaké. Oficiální místa nic nechtějí dělat, tedy chytat válečné zločince, ačkoliv je to vlastně sranda. Toť sdělení hodné hospodského tlachala. Žádné tušení toho, že to možná tak snadné není, žádné přemýšlení nad následky odpravení milovaného vůdce, žádné vnímání toho, že volič možná uvítá chyceného Karadžiče, ale mnohem radši bude, když má malé daně, svůj důchod a fáro, v kterém se valí po silnici bez děr. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)

Reklama

Reklama