Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Flego 

všechny recenze uživatele

Určitým spôsobom sa jedná o výnimočný film. Vojnový konflikt tu nie je nosnou témou, je len spúšťačom udalostí. Vykreslenie útrap či už fyzických alebo psychických je rovnomerne rozdelené a hoci tušíme okolnosti a súvislosti, príbeh chytá za srdce. Colin Farrell s prehľadom ťahá celý film, hoci aj ostatní odvádzajú to svoje. Kamera je umelecky pekná, niekedy surová. Hudba ( Lucio Godoy ) sa dostáva pod kožu a znásobuje zážitok. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Danis Tanovič má "vojenskú psychológiu" určite v krvi. Myslím si, že jeho filmy (ktoré sú vždy založené na nejakej tragickej udalosti) sú tak trochu projekciou vlastných prežitých tráum z vojnového konfliktu z čias bývalej Juhoslávie. Triage dokáže strhnúť od začiatku až po posledný trefný a pekný (alebo smutno-pravdivý) Platónov výrok, ktorý vlastne definuje a zhrňuje v jednej vete celý príbeh. Colin Farrell je nesmierne variabilný a presvedčivý herec a táto rola mu opäť maximálne sadla. Triage nie je možno tak pamätný ako No Man´s Land, ale jedná sa nesporne a silný psychologický film, s backroundom vhodným na zamyslenie sa... ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Teď trošku vážně - víte, co je největší průser? Že povolání válečnýho fotografa vymírá. Ne z toho důvodu, že ti frajeři během svý cesty za pravdou chcípnou. To fakt ne. Důvod je ten, že ač vyfotěj sebehrůznější, děsivější a opravdu hodně citlivou fotku, tak když jí časopisy nebo noviny dají na titulní stranu spolu se zprávnou dne, titul se neprodá... Naopak, když se na hlavní straně objeví dvě nejjednodušší "věci" na jaký lze na tomhle světě narazit - Paris Hilton s Agátou Hanychovou a budou se vzájmně držet za prďky, tak hádejte co? Náklad se prodá několinásobně, co obvykle.... A to je smutný ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Neexistují žádná pravidla, kdo ve válce přežije a kdo zemře. Ve válce lidé umírají… a tečka! Žádné jiné vysvětlení není.... Válka Kurdů s Irákem, eutanazie v jejich podání, ale hlavně C. Farrell jako namachrovanej válečnej fotograf, řídící se pravidlem ,,hraj si cokoliv, hlavně u toho dobře vypadej“. A ještě ke všemu trpí psychosomatickou komplikací či posttraumatickou stresovou poruchou – (což je pro děj filmu podstatnější). Na zjištění, že svět je složité místo nepotřebuji Kurdy, Farrella ani tento film. Je nudnej i přesto, že pojednává o nenudných věcech. Takovýchto příběhů jsou tucty. Za zmínku stojí snad jen postava Ch.Lee, který spolu se dvěma okamžiky během 88 minut stojí za zaznamenání. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Film vznikl podle knihy Scotta Andersona? Bohužel se mi o něm nepodařilo mnoho zjistit. Je dobře utajenej! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak, jak píše Malarkey. V dnešní době všechny zajímají pouze sračky ze šoubyznisu, kde kdo koho nasral nebo zmlátil, nebo fotka nějaké celebrity, které se podařilo vyfotit kozy. Toto je ale příběh o úplně jiných fotkách. Na těchto fotografiích je zobrazeno pouze utrpení a bolest. Je to příběh fotografa, který je součástí války v Kurdistánu na konci osmdesátých let, který přežije jen tak tak. Jeho utrpení ale začíná, až když se vrátí domů. Tyto lidi jen obdivuji, protože oni, stejně jako vojáci, musí žít s tím, když příjdou o svého kamaráda, až do smrti. Osobně jsem čekal, že se bude děj odehrávat převážně v Kurdistánu. Nakonec většina se odehrávala doma, o to ale byla působivější. Kolikrát mi až zamrazilo u některých scén, třeba u té, kdy Colin hledal lebky pro přeživší příbuznou. Ta mě opravdu dostala. Když už jsem se zmínil o Colinovi, ten mě příjemně překvapil. Jeho výkon byl velmi emotivní. Celkově je to tedy velmi působivý pohled na povolání válečného fotografa, který přesně vystihuje, co dokáže udělat válka z člověkem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)
  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)

Reklama

Reklama