Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre filmy z bývalej Juhoslávie a Srbska i Bosny zvlášť, mám slabosť. O filmároch a fotografoch, ktorí v bývalej Juhoslávii nasadzovali krky, vzniklo pár dobrých filmov. Tento za nimi trošku zaostáva a to hlavne preto, že režisér sa asi do poslednej chvíle nevedel rozhodnúť, či chce točiť drsnú realitu alebo thriller pre puberťákov. Výsledok je nakoniec kompromisom. Prestrihy na pekné baby v plavkách mi tam vôbec nesedeli a už vôbec nie na Chuck Norrisa...??? To, čo režisér za 20-30 minút vybuduje, o chvíľu automaticky zhodí prestrihom na nejakú blbosť. Srandovné kecy v závere mi tiež neprišli vhodné, ale našťastie je tu viac pozitívneho ako negatívneho. Napríklad krátka scéna z krčmy, kde sa R. Gere prihovorí srbsky je presne to, čo mi chýbalo. Trochu dusnej atmosféry, trochu krajiny, trochu Srbska...Často sa striedajú dobré scény so slabšími, niektoré v sebe spájajú humor i napätie, ako keď Gere tajne zhrabne peniaze za pitie a následne sa nechajú ostreľovať brokovnicou. Ako film podľa skutočnej udalosti ??( ťažko uveriť) potrebuje nadhľad a aj preto som celý čas váhal medzi troma a štyroma hviezdami. Nakoniec zvíťazili moje sympatie k všetkému, čo sa Srbska týka. Slabšie štyri. 70%. ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zabíjí nedotažený scénář, nekompaktní děj, multižánrovost, řemeslná nevyzrálost a místy i trocha té pravé nefalšované nudy. Škoda přeškoda, že si tuhle "Srbskou road movie" nevzal do parády někdo talentovanější. Nezbývá než dodat, že Richard Gere se už poměrně dlouho úspěšně zazdívá v podobných běčkárnách; film si zcela nepokrytě utahuje z Chucka Norrise, ale být Richardem, sakra bych se bál, jestli se moje kariéra neřítí podobným směrem. ()

Reklama

Jeržik 

všechny recenze uživatele

WTF Chuck Norris?! Od první do poslední minuty všudypřítomná(s jedninou vyjímkou) komediální a těžce nadnesená atmosféra, úplně brání prožitku jakkékoliv dramatické scény. Shepard svým dobrosrdečným přístupem sice hned neřekne, že "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a všichni bodu žít šťastně až navěky" ale každému to díky jeho přístupu bude ihned jasné(proto to není spoiler). Nechápu záměr režiséra, proč něco takového točí, není to bláznivá komedie ani drama z poválečné bosny. Je to nesourodý mix dobrých herců, slušných forů a zbytečně vážně braného zbytku filmu. 7*/10* a po závěrečných titulcích to vyznělo, že režisér skutečně zamýšlel jen tu komedii. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Scénář je děravější než zdi bosenských baráků, ale přesto na mě tenhle film působil zvláštně sympatickým dojmem. Je to tak na tři a půl hvězdy, ale díky pěkné kameře a množství vtipu zaokrouhluji na čtyři. btw: proč je Diane Kruger napsaná v hercích na prvním místě, když ve filmu hraje všehovšudy dvě minuty? :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film, který se však nedokáže rozhodnout, který žánr bude zastupovat. Ze začátku se tváří jako drama z válečného prostředí proložené černým humorem, avšak později se z toho začne stávat thriller a vůbec se tu střídají všechny možné žánry. To by rozhodně nevadilo, ale největší problém je v tom, že film začne poměrně brzy ztrácet dech a nezachrání to ani sympaťák Gere. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)

Reklama

Reklama