Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady je to jak na pouťových houpačkách. Podívejte, já mám jasno. Nebudu přeci vyčítat filmu, natočenému podle skutečných událostí, že se v něm událo to nebo tohle. Nebudu cupovat Američany, že strčili svůj hrdinský čumák do srbské džungle, což je asi pro mnohé nestravitelné sousto, když ho tam vážně strčili a navíc pomohli dobré věci. Jasně, některé situace mi také přišly přehnané, nemožné nebo zvláštní. Asi podobně zvláštní, jako to, že hlídka Titanicu si té plovoucí Antarktidy nevšimla dřív. No a co jako? Kostra je přece zřejmá, myšlenka také, čili zvedám palec za poselství, oslovující atmosféru a překvapivě hrajícího Ríšu. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dost naivně zpracované, ale potenciální téma na dobrý film to je jako hrom. Bohužel jsem měla jen verzi s českým dabingem, tak nevím jak si v originále poradili s jazykovou bariérou v Srbsku. Pokud se ovšem domlouvali např. v zapadlé horské vesnici anglicky... Richard Gere jako novinář - alkoholik naprosto přesvědčivý. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Putting your life in danger is actual living - the rest is television..“ Výkvět americké žurnalistiky, ozbrojený humorem a osobními zájmy, se vydává na lov bývalou Jugoslávií, jen aby světu dokázal, že když se chce, tak to jde. Jenže, jak by šel poupravit citát Henryho Kissingera, velcí hráči ve světě nemají trvalé přátele, nebo nepřátelé, jen zájmy.. Škoda, že tohle mezi několika žánry oscilující absurdní divadlo neskončilo záchrannou akcí a odletem ze země, nicméně je potřeba ocenit, že po Hunting Party (či chcete-li Nesrbském filmu) se odpovědné osoby rozhýbaly a závěrečný dovětek učinily v tuto chvíli neaktuálním. Skutečnost, že ti nejhorší váleční zločinci nenosí uniformy, je už ale jiná kapitola.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Gere dostal na hraní docela zajímavou postavu, která se snaží dokázat, že svět je hnusné místo, protože i skvělí reportéři mohou jít do kopru. Ten úvod je takový... Já nevím, je rychlý a skoro by se mi líbilo, kdyby právě ten úvod byl rozpracován do filmu a nebyl jen základem pro události následující. Některé scény jsou zde zbytečné, jen proto, aby zde byly nějaké emoce. Nesedí to. Finále je celkem podprůměrné, ani neví, co jsem vlastně čekat. Odplata není až tak zajímavá, ale mělo vlastně smysl to, že šlo celou dobu o reportéry? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film absolutně netuší (resp. jeho tvůrci) čím chce být. Příliš komický není (zastřelená těhotná žena) i když několik scén je značně k pousmání. Akční rovněž není a válečná tématika je tam popsána tak aby se to tvůrcům co možná nejvíce hodilo do krámu. Diane Kruger jako velitelka skupiny odpadlíku je opravdu vrchol cele tragédie (řekl bych že úmyslný tah). Gere v nezvyklé roli (emoce mu nevěřím) loosera a vnitřně poněkud roztěkaného novináře nebyl úplně nejhorší, nicméně jako idola žen, či akčního klaďase si ho dokážu představit mnohem lépe. Celkově fungují tak dvě tři scény, tak deset dvacet vyloženě nefunguje a skoro všechny mne nudily. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)

Reklama

Reklama