Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu neví, čím chce být a tím pádem je to dost špatně koukatelný paskvil. Nemá smysl komentovat tradičně stupidní americký náhled na Evropu a na tu postkomunistickou obzvlášť, ale dějově je to také velmi hloupé, byť řada náznaků ve snímku měla velký potenciál, především kritika OSN či případný náhled na více stran občanské války v Jugoslávii. Místo toho je ve filmu zdánlivě vše a zároveň vůbec nic. Je to škoda, protože protagonosté měli potenciál a byly vybrané výborné lokace, které byly schopné navodit atmosféru BiH či Republiky Sbrské. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve všem průměrné. Tak jde zkrátit pocit z Lovců stínů, dobře obsazeného, prvoplánově vymyšleného, ale slušně natočeného, snímku. Novinářská cesta do nejtemnějšího lesa plného zlých lidí kvůli nalezení největšího padoucha historie je fajn příběh, z kterého však mělo být vymačkáno mnohem více a závěrečné pointě chybí překvapení a cokoliv navíc. Naneštěstí nejmenovaná česká televize chytře zvolila pozdní vysílací čas a tak má očekávání nebyla vysoká. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady je to jak na pouťových houpačkách. Podívejte, já mám jasno. Nebudu přeci vyčítat filmu, natočenému podle skutečných událostí, že se v něm událo to nebo tohle. Nebudu cupovat Američany, že strčili svůj hrdinský čumák do srbské džungle, což je asi pro mnohé nestravitelné sousto, když ho tam vážně strčili a navíc pomohli dobré věci. Jasně, některé situace mi také přišly přehnané, nemožné nebo zvláštní. Asi podobně zvláštní, jako to, že hlídka Titanicu si té plovoucí Antarktidy nevšimla dřív. No a co jako? Kostra je přece zřejmá, myšlenka také, čili zvedám palec za poselství, oslovující atmosféru a překvapivě hrajícího Ríšu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Když poprvé pijete slivovici, v rohu místnosti sedí ďábel a směje se“. Simon (R.Gere) a Duck (T.Howard), jeden z nejlepších válečných zpravodajů a jeho kameraman, který s ním prošel vše. Když se po pracovní stránce rozejdou, změní se i jejich dosavadní životy. Zatím co cenami ověnčený Duck dostává dobou práci v teplíčku studia, Simon klesá na dno a střídá televizní stanice jako ponožky. Jejich cesty se opět protnou při pátrání po jednom z nejhledanějších válečných zločinců s přezdívkou liška na, kterého je vypsána odměna 5 miliónů dolarů. Žánrová neujasněnost, při které se neustále potácíte mezi válečným filmem, novinářským dramatem, politickým thrillerem a dobrodružnou komedií. Přidejme k tomu autentičnost poválečné Bosny, černý humor, neškodnou naivitu, dynamičnost děje nebo třetího vzadu v podání Jesseho Eisenberga a dostaneme nejlepšího Gera za posledních deset let. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Přes velmi pomalý a nevýrazný rozjezd, nabírá příběh postupně na síle a smyslu. Lehce černohumorné podání, je mnohdy nutné, protože jinak by některé absurdity (válka, OSN, celý svět apod.) ani vyjádřit nešly. Možná by pomohlo to tak o deset minut prostříhat a být citlivější při výběru hudby. Jinak velká pochvala za politicky nekorektní konec... ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama