Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (Cinemart)

(více)

Recenze (1 300)

jirik81 

všechny recenze uživatele

Tvůrci neměli nelehkou situaci,co se týče vizuální efektů klobouk dolů.Po filmové stránce ***** toť vše, Samostatný příběh byl bez jiskry ..sem tam nějaká akce kde už,už se začínáte adaptovat s dějem vystřídá nudné pasáže bez jakého koliv vysvětlení, zdlouhavou přípravou na boj mezi lidmi a Orky. Nejbizarnější situace byla kolem Khadgara. Jen pár bojových scén,nějaký křik,náhlá smrt.Což mě zarazilo. Suma summarum děj byl moc uspěchanej. 2D tit. ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Menší fanouškovský orgasmus. Očekával jsem fantasy klišé, špatné obsazení nebo předigitalizovaný mišmaš. No, nějaké to klišé jsem skousl ale herci hráli přesvědčivě a ten vizuál, ten byl labužnickej. Shrnuto, podtrženo, zaokrouhleno (nahoru): Dostáváme povedenou adaptaci světa, který se každým coulem snaží co nejvíce přiblížit předloze. Z čirého optimismu a hmatatelného, roztomilouškého Azerotu, mám z jedničky, coby nakopávače budoucí trilogie, docela dobrý pocit. Na druhou stranu, očekávání od dalšího pokračování nebezpečně stoupají. PS: Raději bych se vyvaroval jakémukoli srovnávání s Hobitem, protože Ian McKellen je jen jeden. Sorry. ()

Foofie 

všechny recenze uživatele

Z kina jsem vylezl s otevřenou hubou a ještě dlouho po cestě k autu a v autě o tom se synem diskutoval. Pitomci, kteří nikdy nehráli hru by měli dostat ban a vůbec tady nekomentovat, resp. ty svoje sračkovité komentáře si strčit do řiti a jít si za dveře lištit po čuni. Za mě plný počet a doufám, že dvojka bude co nevidět. ()

linus04 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Jako fanoušek hry a knižních předloh jsem neměl nejmenší problém se v ději zorientovat, a že se tam toho děje opravdu hodně. Ve filmu jsou některé události jinak, ale rozhodně to není na škodu. Herecké obsazení se mi taky líbilo, hlavně Khadgar překvapil. V některých případech zamrzí, že film není delší (např. při výletu do Dalaranu) ale budu doufat v prodlouženou verzi :) Orcové se taky hodně povedli, jak jejich provedení tak přiblížení jejich kultury a zvyků. Za mě 95% a už se tešim na další film. P.S. Murloc!! ()

Ryorka 

všechny recenze uživatele

audiovizuální orgie. teda podotýkám, že WoW ani Warcraft jsem nehrála. svým časem jsem plýtvala (ne, neplýtvala) na Lineage ale ono je to vlastně fuk v jakém světě bojujete. srdce hráče zůstane. a i když jsem si ted řekla, že je čas se zklidnit, přestat pařit a začít se chovat jako dáma, tak jako po návratu z kina jdu nalogovat sorcku a něco zesmahnout pořádným vortexem. ()

WazzapKal 

všechny recenze uživatele

Takže dnes jsem dal Warcraft. Super podívaná film měl spád ani chvilku jsem se nenudil. Herci trošku slabší občas hrozně umělé dialogy, ale jinak super. U her jsem strávil dost velkou část tehdy puberty takže jde i o srdcovku. Paula Patton jako Garrona no na to že má 40 jí to fakt seklo asi trošku divný ale jako půl ork fakt kost :D . Kostým pecka CGI klasickej Blizzard. Ale 5 dám film mě chytil a nepustil. ()

Piettro666 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani top fanda warcraftu, ani top fanda Fantasy, ani top fanda filmu.. napsal jsem asi 2 komentaře za těch x let co tu hazim rating... ale tohle.. so sorry.. každy kdo ví, že z Ironforge do Stormwindu vede metro se !!!NUTNĚ!!! musí na film podívat.. Celou dobu jsem měl absolutně přehled, kde se film odehrava jen díky tomu, že jsem před 8lety zapařil chvili wow. každičký detail jsem citil jako by to byla ma součást a jelikož jsem byl tak trochu horda, bylo to uplně super.. nehledě k tomu, že tam je tak neskutečný potencial, že s toho budu mit husí kůži jěště pár let :D ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

FENOMENÁLNE! Čakal som dlhých 6 rokov a oplatilo sa! Všetko o čom som sníval, že by som rád videl na veľkom plátne tu bolo a to v podobe akú kinematografia nikdy predtým nevidela. Postavy,herci, príbeh skrátka všetko tak ako má byť a ja ako fanúšik som bol po celý čas v nemom úžase. Neveril som, že vidím to čo vidím a stále nemôžem uveriť, že sa to podarilo. Nečakajte od Warcraftu, že sa bude chcieť podobať na niečo lebo to nepotrebuje. Ide si vlastnou cestou s postavami aké predtým vo filme nikdy neboli a vizuálnou stránkou, ktorej môže konkurovať len Avatar. Aj keď bol film značne rýchli aspoň som sa nemal šancu nudiť a už teraz sa teším na pokračovanie, pretože je nad slnko jasné, že sa týmto filmom otvorili brány do sveta, ktorý môže ponúknuť viac príbehu než ktorékoľvek fantasy predtým. Plných 100%. PS: Kúzelníci vo filme nemajú konkurenciu a ostatné značky môžu len tíško závidieť v kúte, že takéto niečo nepriniesli do svojich filmov dávno. ()

GOTFAN 

všechny recenze uživatele

Dá se. Jde to jde to . Nehral jsem hru nikdy a nebudu. Efektivní hezké , ale příběh ... Jde to jde to. Vládne tam JEESE CUSTER poboku s TULIP. :D ()

Bullsye 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem cekal opravdu dlouho. Jelikoz jsem fanousek Warcraftu a za mlada jsem prosedel u normalni hry i za wowkem spoustu hodin,tak nemuzu byt objektivní. Ale blizzard si nemohl dovolit propadak a myslim si ze se tak nestalo. Osobne jsem z filmu nadseny a uz ted nemuzu dospat az bude pokracovani. Jen se bojim jine veci. Vetsinou kdyz je u filmu pokracovani tak jasne vede prvni dil a pokracovani nestoji za nic. Snad se povede natocit stejne tak kvalitní druhy dil. Pro me nejlepsi film roku 2016 ()

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl o tom, že se chystá filmové zpracování dnes již velmi oldschool strategie, na kterou už nejspíš všichni zapomněli a vědí jen o existenci té ohavnosti World of Warcraft, tak jsem byl ohledně toho skeptický. Měl jsem pochybnosti, zda-li bude tento film poctou legendární hře, nebo spíše její zprznění. Pár hodin zpět jsem se vrátil z kina musím říct, že jsem velmi mile překvapen. Efekty chvályhodné, vyobrazení orků perfektní, převedení příběhu do filmového scénáře skvěle provedeno. Kromě pár přidaných filmových klišé pomalu ani není filmu co vytknout, dokonce i se všemi hereckými výkony jsem byl nadmíru spokojen, akorát bych možná na místo Medivha vybral nějakého jiného herce, ale tím však nechci říct, že by Tom Foster svou roli nezvládl, naopak ji zvládl dobře, jen zkrátka by dle mých představ Medivh měl vypadat trochu jinak. Velkolepá bitva mezi lidmi a orky byla vskutku velkolepá. Těším se na filmová zpracování dalších dílů, pokud jsou zvěsti pravdivé a vskutku se budou konat. (80%) ()

lord_zail 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost, má očekávání byla splněna a až na délku filmu (mohl být přece jen o půl hodiny delší) a herecké podání postavy Lothara,tomu nemám co dalšího vytknout. ()

Denque 

všechny recenze uživatele

Na začátek by nebylo od věci pořádně představit obě strany před samotným střetem, které proti sobě stojí. Pár nesrovnalostí tam bylo, ale kdo na jednu stranu říká, že je potřeba vše dělat podle knihy? Ačkoli to bylo takový digitální porno, čehož jsem se bál, zvlášť po zkušenosti s Hobitem, tak zde to překvapivě fungovalo a sedlo si to ve velkym. Pro mě jako fanouška jak knih tak her, příjemné překvapení, které na mě fakt zapůsobilo. Takže shrnuto, podtrženo 5/5. ()

J.Trinity 

všechny recenze uživatele

Hru znám, občas si ji i zahraju a proto sem si nemohl tento film nechat ujít na velkém plátně. Není to nejlepší, není to nejhorší, ale to zklamání je tam znát. Dále mi zde naprosto vůbec neseděli některé postavy. S hodnocením sem chtěl jít níže, ale nakonec hodnotím takto, ale je to hodnocení opravdu hraniční. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Leč jsem opravdu velkej fanda Warcraftu a WoW, tak musím říct, že to dopadlo docela dobře. Už od svých patnácti let na tenhle film čekám jak na druhý příchod Krista. Inu .... je to fantasy jako když bičem mrská, ale chvílema mi to přijde tak trochu takový plochý. Jako berte mě s rezervou, tenhle film má všechno co film z Warcraft universa má mít (Všechny možný typy orků, čaroděje, elfy, trpaslíky) ale to rychlý střídání scén je chvílema docela chaotický (naštěstí se v tom dá vyznat ale i tak má člověk co dělat). Člověk, co o svět Warcraft nikdy nezavadil si bude připadat trochu jako Alenka v říši divů (zejména proč je tenhle strážce a jakto, že je tak mocnej atd.) Inu je to film pro skalní fanoušky, kteří se dobře v postavách orientujou. CGI je opravdu povedený. Orkové vypadají jako skuteční a obvzlášť Gul'dan a Blackhand jsou mega oškliví :D Co mě ale tak trochu zklamalo byl čarodějnej souboj. Jelikož mám dost načteno ze světa Warcraftu tak jsem se na tohle těšil jak malej Jarda. Sice hlavní protagonista souboje ve svojí Démonní podobě vypadá fakt přísně, ale jeho poražení je takový DAFUQ :D Co se týče toho lidského obsazení tak nemám výtky a je dobře, že si tvůrci nechali otevřený vrátka pro další díly, neboť věštím zářnou budoucnost i snad potencionální trilogii, quadrologii, sáze atd. atd. Čtyři hvězdy za převrácenej děj naruby, leč se to předlohy jakž takž drží ale v zásadních zvratech se to trochu rozchází a to prostě nevydejchám :D ()

Tycygo 

všechny recenze uživatele

Warcraft je konečně svěží vítr do starých dobrých fantasy plachet. Hobbit a Lotr jsou už vyčerpané, Narnie také a o dalších nemluvě... Stylizace je příjemně jiná od ostatních filmů, kamera se soustředí spíše na postavy, než na okolí, asi aby drahé a kvalitní CGI vyniklo. Jak už jsem řekl, CGI je plno a kvalitní, což by asi ani jinak nešlo, fanoušci tohle očekávali. Pokulhává to na dialozích a snaze to moc nenafouknout. Aby se tam vešel celý příběh a zároveň šťavnaté boje, tak je to osekané až moc. Asi si zkrátna netroufli to udělat pompézní a megalomanské jako Peter Jackson. Zkrátka dobrý film, ale nedosahuje hvězdných kvalit, jak mnozí doufali. Na nového krále v tomto žánru budeme muset ještě stále chvíli čekat. ()

silverscreen odpad!

všechny recenze uživatele

spletenec scén, kdy pokud nevíte o co ve Warcraftu jde, nudí víc než šesti dilný pořad na videokazetách o háčkování, občas máte pocit že se díváte na videohru a to hlavne při záběrech na bitevní pole a na města. to že to má 80 % je proste absurdní... ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama