Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 299)

novoten 

všechny recenze uživatele

Duncana Jonese šlechtí, že se snaží cílit jak na fanoušky všech druhů předloh, tak i na Warcraftem nedotčené, ale v mém případě zůstal ve výsledku jen na půli cesty, kam ještě spíš doklopýtal. Ve chvíli, kdy se neznámé postavy tváří pár minut po začátku filmu smrtelně vážně a hází v každé větě cizí jméno, název či alespoň tajemné slovo typu "Strážce", nevěřil jsem, že se do děje dokážu dostat. Naštěstí celá mytologie není složitá a všechno do sebe začne zapadat, navíc ještě v kombinaci s dobrodružstvím, kde se pořád něco děje a není chvíle, aby někdo z hlavních charakterů nebojoval, nekouzlil nebo alespoň za bitvou či kouzlením neletěl. Problém je, že za první oponou v podobě pohledné vizuální destrukce nebo emocionálně dobře trefeného soundtracku už nic není. Soubojům, láskám, paktům i válkám chybí zábavnost a celý První střet se odehraje víceméně bez toho, abych začal Lotharovi a spol. fandit. Naopak jediná postava, která mě opravdu zajímala a které jsem držel palce, umírá až trestuhodně rutinním způsobem. Pokračování bych se nebránil, protože při takovéhle šíři bude pořád co rozvíjet, ale tady chyběla duše, pro kterou by mi nově poznaný vesmír mohl být blízký. 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá práce. Bez vytáček a zaváhání táhne na bránu s razancí Hordy, aby chvílemi zapojila nápaditost Aliance. V prvním případě nabízí monumentální a přehlednou řež, v tom druhém zase fajnové osobní momenty, hlášky a dokonce i emocionální vrcholy hrdinského sebeobětování. Jonesův biják by sice zasloužil ještě půl hodiny nášup, aby ten svět představil ještě o chlup podrobněji a divák mohl lépe proniknout do vnitřních nitek každé strany sváru, ale chápu, že studio chtělo spíše vějičku, která zaboduje lépe, pokud diváka budou balamutit trikaři a Djawadiho hřmotné vibrace, aby nám mohlo díky výdělkům naservírovat osobitou trilogii. Za dobré adaptace her stále považuji už Mortal Kombat a Silent hill, ale Warcraft snad ostatním rozrazí žánrová stavidla do quality cinema. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne takový průšvih, jak se čekalo, ale obstojná fantasy. Pro mě jí nejvíc kazila přemíra všech možných "magických vychytávek," člověk z toho rychle otupí - ten umí vrhat modrý blesky, ten zase zelený, žen si je zmrazí na místě apod., což ale třeba zase ocení fandové herní předlohy, tak těžko říct, která cesta je ta lepší - zjednodušování pro neznalé nebo žádné vysvětlování pro zasvěcené? Něco mezi... I jako nezasvěcená jsem si film užila, pořád se tam něco děje a herci se snaží (Travis Fimmel, hm...), někteří překvapí svou srandovně minimální účastí (Glenn Close) a filmu se daří, co tady od Shreka nebylo - vytvořit sympatického zlobra. Takže celkově se dá říct, že se to povedlo. Duncan Jones to ukočíroval se ctí. Nezbývá, než se zamyslet, jak by to dopadlo, kdyby se majitele práv skutečně pomátli na mozku a svěřili režii Uwe Bollovi :-D ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Děj sám o sobě celkem ušel, ale přehnané množství patetických nechtěně vtipných frází ("když jsem byl/byla malý/malá, zjistil/zjistila jsem, že jsem jiný/jiná než ostatní"), klišovitých řešení ("budu tě chránit" - "ne, jsem velká holka, umím se ochránit sama") a neplynulé vyprávění film velmi sráží dolů. Na tom posledním se asi podepsalo stříhání, možná eventuální režisérská verze tohle odstraní, ale strašně rušilo, když nějaká postava v jedné scéně zaujme určitý postoj k věci nebo jiné postavě, aby v další scéně měla postoj přesně opačný, aniž by ta změna měla nějaký vývoj. Pokud jde o akční scény, když jde o souboje jeden na jednoho, jakž takž, ale hromadnější bitvy jsou naprosto bez choreografie, nepřehledné a zmatené, prostě na sebe dvě armády naběhnou a hotovo (u filmu podle RTS bych čekal, že si s taktikou a strategií trochu pohrají). Nakonec stejně sledujeme boje hlavních bijců obou stran s bezvýznamným komparsem v pozadí. Aspoň můžu pochválit design trpaslíků, kteří jsou daleko podobnější sami sobě než to cosi v Hobitovi (jehož druhý a třetí díl Warcraft trumfuje, je tak fifty fifty s prvním dílem). Dám ***, ale myslím, že Duncan Jones má talent na víc. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nelegální migraci nepřítele, (který to má hozené prostě trochu jinak, prostě všechny domácí rozmrdat, vyplenit a zas táhnout dál) pohled jakože fantasy s orky, jakože místo "ručníkářů" zelení orkové... Něco jako Angry birds jen s živými herci v rolích homosexuálních rytířů bránících se před hordami hladových agresorů. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Taria Wrynn (Ruth Negga), manželka krále Wrynna, je ve filmu zpracována jako sestra Lothara (Travis Fimmel). Lothar však v předlohách nemá sestru, je posledním z bývalého královského rodu Arathi. (Thommy91)
  • Magické město Dalaran, které je ve filmu ve vzduchu, stojí v předloze na zemi. (Tormund)
  • Tvůrci se na Blizzconu 2014 nechali slyšet, že chtějí, aby film po stránce kostýmů a triků připomínal něco mezi Avatarem (2009) a seriálem Hra o trůny (od r. 2011). (KREI)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama