Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 300)

H34D 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že příběh filmu vychází prozatím pouze z prvních dvou her z roku 94 a 95 a přesto dokáže rozprostřít poměrně zajímavý a "kompletní" fantasy svět plný síly a magie. Události jsou brány tak trochu letem světem, je toho opravdu hodně, a tak se nelze vyhnout určitému zjednodušování (nečekejte tedy druhého Pána prstenů). Je chvályhodné, že vždy když má film tendenci sestoupit k béčkovosti, okamžitě přijde něco, co jej pozvedne zpět. Jinými slovy i na takto "prostém" příběhu dobra a zla byl odveden velký kus poctivé scenáristické práce, který navíc vytvořil perfektní zázemí pro další dil. Co se týče akčních scén, zůstávají taktéž o krok za Pánem prstenů, avšak vizuálně jsou dost chytlavé. A vůbec, celé prostředí je skvěle propracované. Sečteno a podtrženo, konečně herní adaptace, na kterou mohou být hráči pyšní. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me vcelku prijemny prekvapeni, po tech miliardach odkladu jsem cekal daleko vetsi pruser. Pribeh sice neni buhvijakej, ale je proste v duchu hry, takze je vlastne naprosto dostatecnej, ono ostatne castokrat to vypada, ze spis clovek sleduje nejakou in-game animaci a kolikrat na me padla nostalgie a zavzpominal jsem, jak jsem kdysi Warcraft paril, nektery zabery fakt jako kdyby vypadly ze hry. Coz podporujou taky fajn triky, samozrejme sem tam se neco ne uplne vyladenyho najde, ale nic co by rusilo. Co se tyce hercu, ne ze by hrali spatne, jen tak nejak nemaj dostatek charisma pro svoje role, ale opet, nic, co by vylozene rusilo. Hlavni problem filmu tak vidim v hudbe, ta neni dostatecne chytlava, aby podporila film a dala bojovejm scenam, nebo naopak tem klidnejsim nejakej vetsi naboj, takze i kdyz film odsejpa docela svizne, obcas zacne lehce nudit. No a druha vec, co mi vadilo, je az prilisny zamereni na to, ze mame jakoby prvni dil, nic moc se neuzavre, je to jen takovy povrchni seznameni se svetem a postavama a uprimne bych byl dost prekvapenej, kdyby jsme v nejblizsich letech nejaky pokracovani videli. Ale i tak to da solidni 4*. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

A začíná to tak krásně. Krutohustá, demagogickým čarodějem vypláchlá orcká Horda, udělaná tak, že se z toho každý funoušek Majt end medžik musí probudit s totálně ulepeným pyžamkem, příznačně ve své zhovadilosti vyžrala a zplundrovala vlastní zemi, tudíž se chystá k migraci do kulturního a kultivovaného světa. Co mi to jen připomíná?! Nicméně, po takovém úvodu si člověk ve slastném očekávání málem podvědomě začne epicky leštit palcát a v hlavě mu duní Emrld sórd. Pak ale, KURVA!!!, ta banda nemilosrdných orkamedánů zaútočí na Dyznylend! Palcát je rázem gumový a mezi ušima rezonuje YMCA. V čele toho Mumulendu, obklopen partičkou vyhřátých řytířů, jako vystřižených ze speciální jednotky nemilosrdných zabijáků otylých lesních víl, hrdě stojí brutálně vymydlený homokrál, dobrý akorát tak k tomu, aby rachitickou ručičkou poplácal Sněhurku po zádech a pomohl jí tak vychrchlat z průdušnice zaskočené jabko. O nic víc hetero na tom není ani jeho první genitál Ragnar, který jen trochu smyl vikinský bordel, navlékl přihřátější brnění od Benetonu, ale jinak se dál konstantně culí jak Medvídek Pů a ani si nemusel oholit to vypelichané lůno sedmdesátileté důchodkyně, co si tak pečlivě vypěstoval na bradě. Takovou kohortu teploušů by Horda za normálních okolností smetla jen svým smradem, nebýt vyměklého, altruistického a tolerantního klanového náčelníka Vinetrola a afroorcké humanoidní čokoprincezny Džamily (o tom, jak se dostalo negerské sperma na planetu Gurun nechci raději ani začít polemizovat), kteří jsou jednoznačně pro integraci a naklonění bilaterálnímu dialogu. Džamila navíc neprodleně romanticky vzplane k Ragnarovi, až si z toho slintá na kly, a oba jsou zjevně pro interanimální styk. A tak zatím jediným výrazným tahákem pro druhý díl je zvědavost, jak bude technicky vypadat ta franckovačka s divokým prasetem a také, jestli naše krasavice pod vlivem mocné magie Felu vykrouží svými rtíky dokonale hladké „O“, nebo těmi páráky pohryže Ragnarovi žaluda. Za příběhy z vymatlané počítačové hry nemůžete čekat žádného Džejárára, nýbrž druhořadého brakového rychlopissálka polodebilních kolovrátkových pejprbeků alá Uorhemr, co se stěží vůbec mohou nazývat literaturou. A tak je výsledkem povrchní a prostoduchá kokotinka, dostatečně anemická a přiteplená, aby se do sálu procpala i tolik cinkající cílová skupina retardovaných páťáků, ovšem s několika opravdu velkolepými bitvami a epickými scénami, které ji s odřeným bojovým kladivem dostrkají k hnusné trojce. Každopádně všem těm slaboduchým mentálům včetně velkohubého režiséra, co se to vůbec opovažují dát do jedné věty s Pánem prstenu, bych s chutí nakopal Heryho Potrata! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Děj sám o sobě celkem ušel, ale přehnané množství patetických nechtěně vtipných frází ("když jsem byl/byla malý/malá, zjistil/zjistila jsem, že jsem jiný/jiná než ostatní"), klišovitých řešení ("budu tě chránit" - "ne, jsem velká holka, umím se ochránit sama") a neplynulé vyprávění film velmi sráží dolů. Na tom posledním se asi podepsalo stříhání, možná eventuální režisérská verze tohle odstraní, ale strašně rušilo, když nějaká postava v jedné scéně zaujme určitý postoj k věci nebo jiné postavě, aby v další scéně měla postoj přesně opačný, aniž by ta změna měla nějaký vývoj. Pokud jde o akční scény, když jde o souboje jeden na jednoho, jakž takž, ale hromadnější bitvy jsou naprosto bez choreografie, nepřehledné a zmatené, prostě na sebe dvě armády naběhnou a hotovo (u filmu podle RTS bych čekal, že si s taktikou a strategií trochu pohrají). Nakonec stejně sledujeme boje hlavních bijců obou stran s bezvýznamným komparsem v pozadí. Aspoň můžu pochválit design trpaslíků, kteří jsou daleko podobnější sami sobě než to cosi v Hobitovi (jehož druhý a třetí díl Warcraft trumfuje, je tak fifty fifty s prvním dílem). Dám ***, ale myslím, že Duncan Jones má talent na víc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obrazoborecký videoherní film, na který se čekalo tak dlouho, že ty nejniternější tužby fanoušků snad nebylo možné naplnit. Trailery nedokázaly nejprve příliš přesvědčit o bezkonkurečně dokonalé cgi jízdě, kterou ona přehnaná velkolepost tak nějak vyžaduje, ovšem nakonec z toho vylezl lepší kousek, než jsme jen mohli doufat. Duncan Jones naplnil sliby o svém vysněném projektu a díky svému entuziasmu mnoho fanouškům přinesl přesně to, co chtěli. Měl to být onen oslí můstek pro podstatně známější zápletku z herní trojky, ovšem po velkolépém failu v US jen těžko hádat, co bude dále. Já jsme byl nicméně poměrně spokojený a rád si dám po vydání na domácích nosičích tenhle flák znovu. Opravdu to mohlo dopadnout mnohem hůře. PS : má to skvělý soundtrack, Ozzyho z trailerů už sice naplno využila třístovka, ale i tak super. EDIT : A taky zopakoval a dvojku bych si dal hned, snad si ta Čína dupne...9/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • První scéna, v níž se chystá bojovat člověk proti orkovi, je adapce z intra videa "Wacraft 3: Reign of Chaos". (Yorkcz)
  • Na dabingu filmu se podíleli i dva známí čeští youtubeři - Pedro (kanál PedrosGame) a House (kanál HouseBox). (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru. (Wozungr)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama