Reklama

Reklama

Películas para no dormir: Para entrar a vivir

(TV film)
  • USA Films to Keep You Awake: To Let
všechny plakáty

Obsahy(1)

Manželský pár shání byt a jak to obvykle bývá, dostaví se na prohlídku bytu na inzerát. Už od počátku se jim dům nelíbí, ale nechtějí být k realitní agentce arogantní a tak souhlasí s prohlídkou bytu. Čím dál tím více ale zjišťují, že v domě není něco v pořádku a že jsou lapeni v pasti. Začíná boj o holý život..... (LIVINGDEAD)

Recenze (130)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Totální psychošílenost se stupidně chovajícími postavami, ale v tomhle případě si divák tu jejich blbost i užívá. Jednak proto, že aktéři, i když ztvárnili idioty, zahráli výborně a druhak pro neustávající tempo, které nedá vydechnout. No a hlavně je tu záporačka, kterou by člověk s chutí vzal na exkurzi po koncentračních táborech se vším, co k tomu patří. Výborná věc. 85% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadšení (trvající asi do poloviny filmu) rychle vystřídá scénáristická brilance, která dovolí starou anorektickou bábu bez problémů kosit mladý zdravý lidi. Napočítal jsem asi miliardu momentů, kdy ji mohli v klidu zneutralizovat. Tohle fakt nemohlo vyjít, škoda že to vožralým tvůrcům nikdo včas neřek. Asi byli vožralý všici. 40% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró (režisér REC a REC 2) je zkrátka frajer, který ví, jak vám správně navodit hororovou úzkost a jak ji postupně vygradovat. Prohlídka bytu se pro zamilovaný pár stane doslova noční můrou, ne-li přímo peklem. Už od začátku se vám v hlavě vytváří pocit, že něco na tom všem "nehraje", a to, kam tato epizoda zajde je fakt síla. Přitom vlastně s minimem postav a jen v jedné budově. Hororová slast! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Chvilkama docela nervák a celkově je na tom cítit Balaguérova režisérská ruka, ale také film trpí dost laciným technickým zpracováním viditelným především na velmi nepřirozeně klepající se kameře. Navíc je to plné debilit. Od chování postav až po nereálně nebezpečnou (maximálně tak padesátikilovou) bábu, které se kdoví proč všichni hystericky bojí, i když by úplně stačilo ji řádně jebnout kebulou o futra a bylo by po hororu. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Balaguero dokaze navodit pocit absolutneho psycha, beznadeje, strachu a teroru tak perfektne ze nejake logicke nezrovnalosti mu s radostou odpustite. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Para entrar a vivir povedľa Habitacion del niňo považujem za najlepšiu epizódu zo španielskej hororovej série Peliculas para no dormir. Má mrazivú atmosféru, vystupňované napätie a sympatických hrdinov, s ktorými sa možeme ľahko stotožniť. Ide o mladomanželov hľadajúcich vhodné bývanie. Byt, ktorý im ponúka realitná agentka vyzerá fajn, len ona je od začiatku podozrivá. Odmeraná ženská s výzorom prísnej učiteľky so silnými dioprickými okuliarmi neveští nič dobré. Od spoločenskej témy o vstupe mladých ľudí do života sa režisér náhle odkloní a predvedie drsné exploitation. Vlastne od chvíle, keď sa zúrivý psychopat vyslobodí z reťazí je osud mladomanželov spečatený a vo filme je zrazu primnoho krvi - nie však viac, ako je v tomto žánri zdravé. Masaker odľahčujú spomienky mladomanželov, ktoré konfrontujú šťastnú spoločnú minulosť s krvavou prítomnosťou. Vďaka princípu montáže, ktorý Balagueró využil, znesie Para entrar a vivir aj vyššie kritéria hodnotenia. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Aj napriek totálne nelogickému,alebo skôr dementnému chovaniu postav je to fakt pecka.Balaguero to proste vie,len tá logika..mne to proste nejde do hlavy. WTF ??? ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

...že Balagueró atmosférické nerváky umí, to je všeobecně známá věc. Opět musím pochválit výbornou práci s kamerou a nehorázně vybustrovanou dynamiku scén, která vcucne diváka do děje a nepustí. Nejslabší článkem je, ostatně jako už to u tématiky "hrůzných domů" bývá, logika scén, ale přenese-li se konzument přes této nešvar, určitě autorovi odpustí i minimum brutality, která by snímku ohromně sedla ! proto "pouhých" 7/10 ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Jak tady už někteří píšou o naprosté debilitě postav a jejich chovaní, tak pardon, ale mě to teda ten film zkazilo. Jinak bych dala vyšší hodnocení, protože to bylo povedený, i ten konec. Ale takhle jen kroutím hlavou... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Napínavý jak sviňa!! Je vidět, že Balaguero už před filmem Rec podlehl tísnivé atmosféře starýho baráku, jeho chodeb, pokojů a starých výtahů, které tady vyznívají fak špinavě a děsivě. A pak taky občas ta roztřepená kamera. Škodá nějakých kiksů, které požitek filmu kazí, jinak by byl plnej počet. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych se připojil k všeobecnému jásotu na tento horor ale by se hlavní postavy nesměly chovat tak debilně. Plně chápu, že filmy se musí brát s nadsázkou ale tady klaďasové tak duněli, že mi to lezlo na nervy a skoro jsem si přál, aby je ta pošahaná bába vykuchala, jenže ona je chce za každou cenu jako nájemníky, takže se do jejich zabíjení nehrne. Komu teda mám fandit? Partě blbů, která mohla asi 10x utéct a ani jednou se nezachovala logicky nebo nesmrtelné bábě, která je tak těžce pošahaná, že jí člověk přeje taky jen smrt? Takže "nájemníci" bábu neumí zabít jelikož jsou dementní a bába nechce zabít je jelikož je chce v baráku. Tak kde jsou sakra vraždy??? Nikde...za celej film neuvidíte - BACHA SPOILER -ani jeden mord. Atmosféru to má, ale to je bohužel za mě všechno. PS : Po dlouhém váhání a v těžké konkurenci získává cenu NEJVĚTŠÍHO BLBA Mário. Gratuluji ()

TomikZlesa odpad!

všechny recenze uživatele

Promin Jaume, ty víš že tě mám rád, předchozí filmy skvělý, ale takhle dementní postavy nemá ani Uwe Boll. U prvotiny bych to ještě pochopil, ale režisér co má už něco za sebou by si tohle prostě měl odpustit. Film je sice rychlý, napínavý a krvavý, jenže všechno tohle zabijí a totálně kurví jeden fakt, a to neschopnost sejmout jednu jedinou starou blbou bábu. kdyby to byla paní Ganush chápu, ale tohle ? Plus samozřejmě krom neschopnosti je tu ještě totálně nesmyslný chování postav, jejich reakce a "přemýšlení". Stojim, čumim a křičim...jen to ne. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Mám raději inteligentnější horory, ale i takováto jednoduchá, krvavá "escape adventura" může pěkně vyděsit. Jenomže, když se hlavní postavy chovají naprosto stupidně tak vám to pokazí i tu skvělou atmosféru, kterou se tento film určitě může pyšnit. Pak ještě ti psi na konec, hm hm... Osobně španělský horor považuji za to nejlepší z žánru, toto ale zdaleka není to nejlepší ze španělského hororu. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Škoda neracionálního chování hlavních postav, jinak by to bylo na plnej počet. Znovu se potvrdilo to, co pozoruju poslení dobou, totiž, že evropský horory, zejména ze Španělska a Francie, tomuto žánru vévodí a v pohodě strčí do kapsy i americkou velkoprodukci... jen tak dál! * * * Můj žebříček Películasů: 1. Para entrar a vivir, 2. Cuento de navidad, 3. La culpa, 4. La habitación del niño, 5. Adivina quién soy, 6. Regreso a Moira ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Napínavé to sice bylo až do konce, ale dost věcí postrádalo smysl...hlavně manžel/přítel Clary Mario mě od samotného začátku "problému" s paní domácí pekelně štval svou neschopností...ono vůbec jejich chování ke konci dost postrádalo logiku, sice chápu, že ve stresu člověk jedná zkratovitě, ale že se vydá radši než těhotnou manželku/přítelkyni vysvobozovat neznámého chlapa, když má za sebou běsnící fúrii, to je tedy opravdu mimo zdravý rozum...bohužel, protože se jinak jedná o zajímavý a originální nápad... Ale pokud chtěl Balagueró dokázat, že lidská blbost nezná mezí, tak se mu to hodně povedlo. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Asi by som sa mohla začať učiť španielčinu. Je to hatlanina, ale dobre sa počúva, najmä v takýchto príjemných kúskoch a Breaking Bad. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

To, že Jaume Balagueró není zrovna největší fanoušek happyendů, je celkem známá věc. V jeho epizodě španělských mistrů horroru "K PRONÁJMU" si pohrává s hlavními aktéry jako kočka s myší. Sřídavě jim naději dává a bere, ale všechno stejně nakonec skončí černě. Bohužel scénář prostě chce mít hlavní hrdiny v zoufalých situacích a tak jejich chování působí mnohokrát přinejmenším hodně nelogicky. Proto nehodnotím plným počtem. Ještě nesmím zapomenout pochválit Nuria González za jí ztvárněnou roli domovnice. Na takové záporáky je radost se dívat. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Oběť č.1: "Dostaneme se odsud a vezmeme sebou i tvého manžela". Oběť č.2: "Můj manžel je mrtvý, ten svázaný v ložnici je její syn, svázala ho, protože je ještě horší než ona". Polomrtvý manžel oběti č.1 mezitím v ložnici: "Rozvážu tě, ale musíš mi pomoct, jsem hotovej".... Jednoduché, ale kurevsky působivé, Balagueró jede! ()

Reklama

Reklama