Reklama

Reklama

Fantastický pan Lišák

  • USA Fantastic Mr. Fox (více)
Trailer 1

George Clooney a Meryl Streep propůjčili své hlasy hlavním postavám zábavného a dojemného animovaného dobrodružství od vizionářského režiséra Wese Andersona. Pan a paní Foxovi (George Clooney a Meryl Streep) žijí ve šťastné a poklidné domácnosti společně se svým výstředním synem Ashem (Jason Schwartzman) a synovcem Kristoffersonem, jenž je u nich na návštěvě. Pak si ale pan Fox vzpomene na staré dobré loupežnické časy a zosnuje největší kuřecí loupež, jakou kdy svět zvířat zažil. Film Fantastický pan Lišák, který vznikl na motivy oblíbeného bestselleru Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu), nabízí rodinnou zábavu v té nejlepší podobě. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (666)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Lidská zvířata, zvířecí lidé, přičemž zvířata vykřešou v zájmu vyššího (všezvířecího) blaha své zvířecí já, aby to lidem, spoiler, za pomoci dalšího zvířete natřela jak babička paštiku na chleba. Parádní jízda rafinovaného pana Lišáka, paní Lišky, nerudného Jezevce, rudné Vačice a usměrnitelně agresivního Bobra. A když budete někomu chtít ukopnout hlavu, nezapomeňte ho upozornit, že jste lehčí než krajíc chleba. Tím ho zmatete. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

„You know, you really are... fantastic.” –– Moje guilty pleasure. Film, na němž nevidím snad jediné chybičky. Jedna z mála filmových adaptací knihy, která se kouzlu původní předlohy nejenže vyrovnala, ale o nejeden sáh dokonce překonala. Převést knížku o cirka šedesáti stránkách na devadesát minut animované žranice byla určitě zajímavá výzva, ale Andersonovi a spol. se to bez přehánění povedlo na jedničku s hvězdičkou. Zatímco děj knihy končí někde v polovině děje filmu a zhruba 90% postav filmu se v knize vůbec nevyskytuje, výsledek nepůsobí vůbec přeplácaně, je naopak plný nových, výborných nápadů (realitní kancelář, okopávaná a všechno okolo čmoudění), skvělé hudby a pro mě zkrátka jedinečný zážitek. Už dlouho jsem neměl pocit, že mi nějaký film sedl totálně jak prdel na hrnec jak právě tenhle! Fakt, tohle je jeden z mých nejoblíbenějších západních animáků vůbec. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický pán Lišák nebol zlý, celkom som si ho užil, len to chcelo svoj čas. Už akosi od detstva nemám rád bábkové filmy, takže som bol skeptický už od začiatku. Ale postupne som si na túto zvláštnu bábkovú animáciu zvykol a neskôr mi už vôbec nevadila. Zvláštne, ale niečo podobné je aj s dejovou linkou. Zo začiatku som ohŕňal nos a už som sa pripravoval na nudu, avšak časom, ako príbeh napredoval, si ma získal svojim krásne podmanivým štýlom. Koniec už bol bez problémov a perfektný. Zaujali ma aj tie latinské názvy zvierat, pre mňa ako človeka čo má k biológii blízko to bolo príjemné a nečakané spestrenie. Pán Anderson ma zaujal a určite si od neho ešte niečo pozriem, či už minulú alebo budúcu tvorbu. 69/100 ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Fantastický pan Lišák okouzlí nejúžasnějším Morriconeho soundtrackem, který však ve skutečnosti nikdy nesložil. O to se zasloužil k zbláznění chytlavý Alexandr Desplat. A zbytek? Rozkošná animace a starý dobrý Wes, tak jak ho máme rádi. A až u Lišáka si člověk uvědomí, jak moc je u Andersonových filmů zbytečná jakákoliv story. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jsem ortodoxní andersonovec, ale tohle mě dalece minulo. Animace je sice moc pěkná, jenže i těch 87 minut na téma "pan Lišák je nepolepšitelný zloděj a schovává se se zbytkem zvířecího světa v podzemí" je až až. Písničky nejsou tak dobré, jak je u Wese zvykem, humor polulhává (většinou boduje akorát Schwartzmanův mladý lišák) a zhypnotizovaná vačice to všechno nezachrání. Možná mi jen nesedla Dahlova poetika, ale docela se divím, že do nečeho takového šlo tolik hvězd. [Londýn] ()

Galerie (110)

Zajímavosti (35)

  • Pan Lišák vysloví pro každé zvířátko jeho latinské jméno. Nezná však latinský název vačice – je to Didelphis virginiana. (HellFire)
  • Vesnice, kde lišky bydlí, byla zpracována podle údolí Great Missenden, kde Dahl žil. (D3VIL)
  • Paní Lišákovou původně dabovala Cate Blanchett, nahradila ji však Meryl Streep. (D3VIL)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Reklama

Reklama