Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při dobývání jednoho z měst na severu Afriky Solomon Kane jen tak tak unikne ďáblovu vyslanci, který si přišel pro jeho duši. Důvodem je Solomonova hamižnost a vraždy, které kvůli ní spáchal. Solomon pochopí, že je zle, a rozhodne se pro pokání. Stane se mnichem a vstoupí do kláštera. Z toho je však mnichy vykázán s tím, aby se vrátil domů, na hrad svého otce a bratra. Solomon se sice nechtě, ale přesto vydává na cestu. Na cestě je přepaden lupiči, kterým se ale odmítne bránit. Oni ho nejenom okradou, ale také vážně zraní. Od jisté smrti ho zachrání puritánská rodina Crowthornových, která právě tudy putuje do přístavu, aby odplula do Nového světa, kde si chce hledat lepší život. Solomon si v bezvědomí vzpomíná, jak byl otcem vyhnán z jeho hradu, když se odmítl stát mnichem. Později shodou nešťastných náhod Solomon shodil z útesu svého násilnického bratra Marcuse, který se měl stát jako prvorozený majitelem hradu po jejich otci. Solomon se uzdravuje a snaží se Crowthornovým pomoci projet nebezpečným krajem. Anglii totiž právě sužují nájezdy vojáků a příšer čaroděje Malachyáše. Solomon s rodinou putuje krajinou a pomalu se uzdravuje. Vůz Crowthornových je náhle přepaden Malachyášovými vojáky, které vede tajemný muž. Útočníci zavraždí otce a syna Crowthornovy a dívku Meredith unesou. Solomon slíbí umírajícímu otci Crowthornovi, že dívku osvobodí. Starý Crowthorn zato slíbí Solomonovi spásu jeho duše. Solomon se vydává po stopách únosců. Ve starém kostele je místním zrádným knězem předhozen příšerám, kterým se Solomon ubrání. Od umírajícího Malachyášova vojáka se dozví, že Meredith je údajně mrtvá. Solomon ztratí smysl žít, a začne pít. Opilého ho v jedné krčmě chytí Malachyášovi vojáci a pokusí se ho ukřižovat. Ve chvíli, kdy Solomon visí na kříži, jede okolo vůz s otroky. V něm je i Meredith. Ta Solomona na kříži uvidí a začne křičet. On se z posledních sil z kříže osvobodí a spadne na zem pod něj. Poté ho zachrání několik místních mužů, kteří vedou odboj proti Malachyášovi. Když se Solomon uzdraví, vypraví se na hrad svého otce, kde právě teď sídlí zlý čaroděj Malachyáš. Solomon s muži do hradu pronikne a v podzemí hradu objeví svého starého otce v okovech... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (940)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zapomente na homoussky fantasy, kde bojuje particka pubertaku se zviratkama, pripadne jezdi na drackovi, tohle je drsny temny fantasy jaky tady dlouho nebylo. Kdo by cekal chudsiho brasku Conana, ten se kurevsky plete, Kane sice vypada jak prokletej a ukrizovanej spinavejsi bracha Zorra, ale Zorro by si z nej nadelal do gati a sel brecet do kouta. Rozjede se to hned od prvni minuty, skoda, ze ale uz jen maloco se vyrovna kulervoucimu uvodu, presne takle si predstavuju sluhu satana. No a po zhruba pulhodinovy neakcni pauzicce, kde si Solomon hraje na hodnyho "Ja jsem clovek miru a nervu se" chlapka, vyrazi do akce, ktera uz nepolevi do konce filmu a za tu hodinu stihne zmasakrovat hromady obycejnej banditu, ale i carodejnice, demony, netvory a prisery z pekla. Rozseka proste co mu pride pod ruku, vse se spravne hororovou atmosferou, docela slusnejma trikama a hlavne vsechno hezky spinavy a krvavy. Navic Purefoy je prekvapive perfektni, sice umi jen tak dva, tri vyrazy, ale to bohate staci a jakmile nasadi svuj drsnackej vyraz, vytahne mece a s nejakou cool hlaskou vyrazi do akce, neni si absolutne na co stezovat. Navic po celou dobu s paradni drsnou hudbou. Proste hodne jsem se tesil a nebyl jsem absolutne zklamanej, jen vic takovejch fantasy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že z tohoto filmu vytřískali maximum. James Purefoy je drsňák od přírody (ale to já vím už od dob Resident Evil a Římu) a když jej podpoří skvělý Pete a krásná Rachel Hurd-Wood, tak to prostě nemůže dopadnout špatně. Navíc je zde i Marek Vašut a nemá tu jen epizodní roličku, což mě opravdu potěšilo. Prostě a jednoduše, Solomon Kane je čistokrevné historické béčko, které má sice k dokonalosti daleko, ale ke spokojenosti mu neschází nic. Takže ano, dávám spokojené čtyři hvězdy. P. S. Všimněte si, že filmy Michaela J. Bassetta mají vzestupnou tendenci. Jeho debut zde má 58 %, jeho druhý film 62 % no a hodnocení Solomona vidíte sami (komentář psán 6. 8. 2010, kdy zde film měl 67 %.) ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Mnoho výborných záberov, veľa blata, špiny a dažďa + Marek Vašut :) .... ale nezaujímavý príbeh, ktorý neosloví. Heroické hlášky a výstupy sú v rámci všetkej správnosti, ale nezachránia slabosť a nezáživnosť spracovania. Solomon je hero, ktorý by potreboval ozajstný príbeh. Je to škoda, pretože atmosféra bola slušná. There are many paths to redemption, not all of them peaceful. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Takhle měla vypadat každá zfilmovaná Howardovská fantasy. Bassett za málo peněz předvedl snímek, který se hrdě může postavit bok po boku třeba PÁNOVI PRSTENŮ. Příběh je přímočarý, ale několikrát vás moc příjemně překvapí, hlavně tím jak realisticky místy působí (stejně jako v povídkách). A James Purefoy? Boží. Lepšího Solomona Kanea asi nemohli vybrat. Skvěle zvládá přeměnu ze zlé svině na umírněnější zlou svini, která chce vyrvat svou duši ze satanových spárů. Akční scény, plné krve a bláta vzbuzují obdiv. Prostě paráda. Celé to podbarvuje příjemná Badeltova hudba. Snad se jednou dočkáme i nějákého toho pokračování. Když zachráníš mou dceru, bude i tvá duše spasena. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kdo přišel na výpravnou trikovou fantasy, asi bude zklamán, že jsou všechna (nepříliš kvalitní) triková lákadla nacpaná v prvních a posledních minutách filmu. Ve zbytku sledujeme potemnělou story o souboji napraveného parchanta se středověkým Michaelem Myersem. Příběh samotný nemá moc co nabídnout - není zrovna nejoriginálnější, vnitřní boj titulní postavy je značně rozháraný a závěrečné zvraty divák přejde bez mrknutí oka. Hudba nijaká, akční scény bez vzruchu. Nejlepší je pasáž, v níž se Solomon jako vyděděnec potuluje krajinou a překážkou jsou mu maximálně lupiči či čarodějnice. Pasáž to bohužel není dlouhá. Michael J. Bassett si buduje pověst notorického béčkaře. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (16)

  • Některé scény se točily na pobřeží Severního Devonu, který kdysi patřil siru Richardu Grenvillovi (1542-1591), alžbětinskému námořníku, který hraje v Howardových kaneovských povídkách významnou úlohu. (gjjm)
  • V Čechách proběhlo celkem 60 z 62 natáčecích dnů. Zbylé dva dny se pak natáčelo ve Velké Británii. (POMO)
  • Přípravu herců na bojové scény vedl Čech Petr Nůsek, který se podílel například i na filmech Hellboy (2004) nebo Johanka z Arku (1999). (Beckett51)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Conan a bulharská kletba?

Conan a bulharská kletba?

12.05.2009

Když jste hollywoodský tvůrce a chcete něco natočit „za hrst dolarů“, jedete do Bulharska nebo Rumunska. Běžně tam točí Seagal či Van Damme (ten to v JCVD popsal jako to nejhorší, co vůbec může… (více)

Reklama

Reklama