Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Originální námět, s velkým komediálním potenciálem - hlas jednoho člověka ovlivní prezidentské volby - mohl nakonec skončit několika různými finálními produkty. 1) Lars von Trier natočí superintelektuální satiru, která bude opravdu divná, ale zato alegorická a přínosná pro výzkum lidské rasy 21. století. 2) Seth Rogen nebo Sacha Baron Cohen budou řádit v přisprostlé teen řachandě, na kterou si nikdo za dva měsíce nevzpomene. 3) Kevin Costner (nebo třeba Adam Sandler... dosaďte libovolného tajtrdlíka) odhalí v kompromisní rodinné komedii životní hodnoty a tajemství na sblížení se svou odcizenou dcerou. Ano, uhádli jste správně - Touchstone Pictures se vydali cestou číslo tři. A má to přes dvě hodiny! 50 % ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Kdo od rodinné komedie na nudné večery čekal hloubku, ten ji od Swing Vote nedostane. Postava Buda Johnsona mi připomíná Earla z My name is Earl, s tím rozdílem, že se zde nedočkáte nuceného mravokárství, moralizování na každém kroku, filosofování o politice a podobné ptákoviny. Jedná se jednoduše o uvolněné téma o člověku, který během 10 dní vyzraje ze zkrachovalce na zkrachovalce-občana. Pokud postava dcerky neodlehčuje načaté téma dostatečně, určitě se o to postarají sami prezidenští kandidáti a jejich kroky k zajištění toho jediného a rozhodujícího hlasu. Který jej dostane? Snad se nedočkáme sequelu :) ()

Reklama

Cracker 

všechny recenze uživatele

Toto je film ako stvorený pre nedeľné dopoludnie! Podľa mňa sa Costnerovi nehodila rola obyčajného prosťáčka aj keď je to milé ho konečne vidieť v niečom takom a nie len vo westernoch a politických drámach... Vôbec by nesedel ten český dabing, tak si to radšej pozrite v originále :) Myslím si že presne takto nejako by to dopadlo keby sa niečo také naozaj stane ;) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nebýt závěrečného Budova dojemného deklamování tuctu frází, mohla to být velmi dobrá satira. Takhle byla sžíravost rozmělněna americkou potřebou poplácat si po rameni ve stylu "jak my to sakra dobře děláme, že jsme nejlepší na celém širém světě". Ale politické korouhvičky byly zobrazeny krásně a reklama proti přistěhovalcům byla fantastická. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, který mohl být sžíravou satirou (což se projevuje ve videoklipech kandidátů), politickým dramatem (samotná premisa s jediným rozhodujícím hlasem) nebo rodinným dramatem (předčasně vyzrálá dcerka a ocko hozeni do víru událostí) ... Není to ani jedno, ale chce to být vším a mě z toho jen rozbolela hlava a břicho... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama