Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec zajímavý, prostředek ukrutně dlouhý, klidně to mohli o 20 minut zkrátit. Myšlenka morální transformace arogantních politiků v citlivé a chápající lidi je zde dovedena až do absurdních mezí, nicméně komu by se takováhle myšlenka otevřené, občanské společnosti nelíbila. Proto 4 hvězdičky, protože je fajn, někdy myslet v takovýhle extrémech, které jen poukazují na to, jak nemorální a zkažené politiky doopravdy máme. Mnohem víc mne bavila dramatická linka o vztahu otce a dcery. 8/10! ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

V první půli se Swing Vote tváří jako oddychová pohodovka s pěknou muzikou a příjemnou postavou Buda Johnsona a kdyby si film tuhle tvář udržel dal bych i lepší hodnocení, ale američané to nemohli nechat být a museli tam nacpat ten svůj patriotismus. Občas by se měli přestat brát tak vážně kazej tím filmy. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Originální námět, s velkým komediálním potenciálem - hlas jednoho člověka ovlivní prezidentské volby - mohl nakonec skončit několika různými finálními produkty. 1) Lars von Trier natočí superintelektuální satiru, která bude opravdu divná, ale zato alegorická a přínosná pro výzkum lidské rasy 21. století. 2) Seth Rogen nebo Sacha Baron Cohen budou řádit v přisprostlé teen řachandě, na kterou si nikdo za dva měsíce nevzpomene. 3) Kevin Costner (nebo třeba Adam Sandler... dosaďte libovolného tajtrdlíka) odhalí v kompromisní rodinné komedii životní hodnoty a tajemství na sblížení se svou odcizenou dcerou. Ano, uhádli jste správně - Touchstone Pictures se vydali cestou číslo tři. A má to přes dvě hodiny! 50 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $16,289,867Tržby Celosvetovo $17,633,229Tržby za predaj DVD v USA $6,942,799 //počet predaných kusov 340,607║ Celkom príjemný film na to o čo sa v ňom jedná, hlavne tam sadla nejaká ta uvoľnenosť scén spojená s takou jemnou dramatickou osnovou, fajn oddychovka. /65%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímeček, který kormidluje Kevin Costner s pomocí Madeline Carroll. Film nám odpovídá na otázku co si má člověk počít, když se nenadále na jeho bedra navalí tuna zodpovědnosti. Bud Johson si se svou nečekaně důležitou úlohou ze začátku moc hlavu nedělá, s přibývajícím časem ovšem zjišťuje že to nebude mít vůbec tak lehké jak si původně myslel. Návrat Kevina Costnera do první ligy se sice nekoná, ale film rozhodně dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama