Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Moonlight není nic víc než solidní zábava, která vám ukrátí pochmurné podzimní večery. Upíří svět je tu vykreslený povrchně a být jedním z nich je vlastně fajn, protože jste nezranitelní, žijete, jak dlouho chcete, pro krev už nemusíte zabíjet a opačné pohlaví vám leží u nohou. Velkým plusem je sympatický představitel hlavní role, zajímavá Shannyn Sossamon a profesionálně napsané scénáře. A také to, že se seriál netáhne na šest sérií (na které, na rozdíl od True Blood, s odpuštěním ani nemá). ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Chytře a netradičně namixovaný žánrový (upírský) seriál, který má pro mě neskutečné kouzlo. Hlavní plus vidím v tom, že mě žádná postava nelezla na nervy, což se občas u podobných dílek stává. Pro mě je hlavní hrdina kladný tak akorát, žádný přeslazený chlapeček, ale muž, který se snaží žít s tím, co ho potkalo. Mám pár oblíbených dílů, ale i jako celek vše funguje výborně. Škoda, že vše skončilo tak náhle. Jedna série je na takto povedeně rozjetý seriál opravdu málo. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zprvu hodně nápadité case-of-the-week zápletky postupně trochu slábnou, ale je fajn, že se prakticky výhradně točí okolo hlavních postav a tahle osobní zainteresovanost dodává seriálu něco navíc. Protože právě v hlavních charakterech je ta největší síla Moonlight. Jen těžko bych si dokázal představit pro '07 typičtější seriálový styl. Žlutý filtr, klipovitý střih, emo rock fláky na konci každého dílu, spíše epizodické zápletky a na pozadí se pomalu odvíjející ústřední love story. Podobných seriálů vzniklo a vzniká stále mnoho, ale jen málokterý se dokáže vymanit z vod průměrnosti. Moonlight má velkou výhodu v příjemných postavách s funkční chemií a poměrně chytrém writingu, takže mě absence minimálně alespoň ještě jedné série docela mrzí. Na druhou stranu je i přes mnohá otevřená vrátka seriál finální scénou dostatečně uzavřený a uspokojivě vypointovaný. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Joel Silver aspoň na krátky čas dokázal zaplátať dieru, ktorá ostala v seriálovom svete po skončení Buffy a zrušení Angela a pretlačil na televízne obrazovky upírsku detektívku, ktorá si razom získala srdcia fanúšikov. A niet sa čomu diviť, o niečo viac ako krimi zápletky ide totiž o tragicko osudovú romancu pričom dokonalá chémia medzi ústredným párom a dôraz na existenciu výlučne dvoch svetov a kontrastov medzi nimi, naplno zvýrazňujú jej kvality. Scenáristicky slabšie momenty su navyše utlmené aj skvelými vnútornými monológmi hlavného hrdinu, pričom je nutné poznamenať, že sympatickejšieho upíra pre 21. storočie by ste inde hľadali márne. If you can live forever, the search for love never dies ()

carly 

všechny recenze uživatele

začala som to pozerať kvôli Jasonovi Dohringovi a pilotný diel by som označila za priemerný. lenže tento seriál sa diel od dielu zlepšuje. charaktery sú zaujímavé a hlavne Mick je neuveriteľne sympatická postava. Beth je ako Lois Lane až na to, že ona sa pravdu o svojom Supermanovi dozvie podstatne skôr. a potom je tu Josef. ktorý by si jednoznbačne zaslúžil viac priestoru. a už som spomenula to skvelé herecké obsadenie? ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Seriál byl po šestnácti epizodách první série zrušen. I přes nesouhlas fanoušků nebyl obnoven. (Amroth666)
  • Dle původní koncepce měli mít upíři jakési "tepelné senzory". Jinými slovy, měli umět rozeznávat živé a neživé pomocí vydávaného tepla. (Barrymore)
  • Poručíka Carla Davise měl původně hrát James Black. (Barrymore)

Reklama

Reklama