Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Téměř 90%. Pro mě (překvapivá) jednička mezi seriály nesoucí se na poslední módní vlně upírské tématiky. Moonlight na to jde s poměrně inovativním přístupem a představy o upírech si vykládá po svém. Navíc, pokud někomu nestačí k extázi vidět v TV upíra, seriál vkusně kombinuje upírskou love story s čistě detektivním krimi žánrem, který nabízí množství možností, jak zatraktivnit každý díl a přicházet se stále novými nápady. Dobrá atmosféra, vychytaný příběh a ucházející herci... Jediné, co v mých očích shazuje kvalitu, jsou poměrně nepovedené úvodní díly - seriál se rozjíždí dost pomalu a nezajímavě. Kolem 4. dílu se vše ale zlomí a začíná kolotoč úžasného děje, chytrého navazování děje jednotlivých epizod a velké efektivity v zaujmutí diváka. Dále pak smutný fakt, že tak dobrý seriál byl po první sezóně zrušen, když zde byl prostor dovyprávět skvěle nakousnutý příběh v minimálně ještě jedné sérii. Shame on you CBS! True Blood působí při porovnání jako trapný vykradač nápadů... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pomalý začátek, relativně nadprůměrný konec a hlavně další nadějný produkt televizní tvorby, kterému studio zatnulo tipec hned po první řadě. Co silně vadí je fakt, že Moonlight kopíruje kde se dá (Angel, Buffy) a díky tomu je dobrá polovina dílů až ostudně předvídatelná. Je to sice zamaskováno stylovými vychytávkami ohledně zobrazení upírské společnosti a podařeným hudebním podtextem, ale jakmile dokáži odhadnout dialogy minutu dopředu, tak je něco špatně. Romantické linky mezi ústředními postavami se navíc až podezřele často blíží k tomu nejbanálnějšímu kýči. Těch dvanáct hodin ve společnosti charismatického Mick St. Johna a ucházející Beth Turner beru jako příjemné zpestření života, ale celkově po tomto seriálu nijak truchlit nebudu. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Ze všech upírovin, které jsem kdy viděl - a že si na ně hodně potrpím - zdaleka ta nejkoukatelnější, vlastně dokonce prudce nakažlivá... Seriálem se sice jako nit táhne klasický milostný problém "ona x upíří princ" a on je, ach, tak přitažlivý, ach, tak mužný a, ach, tak hluboce vážně se vyrovnává se svým existenčním problémem, přesto ale pořád se dá na seriál z nějakého záhadného důvodu koukat a dokonce čím dál tím víc. Vážně nedovedu říct proč. Protože jede tak zlehka? Protože hlavní postavy nakonec opravdu jsou tak moc sympatické? Protože dámy mají svého fešáka na dívání a pánové pro změnu fešandu? A protože seriál není vysloveně hloupý, ba naopak chvílemi i docela vtipný, aniž by si to kazil potenciálně neúspěšnou snahou o nějaké hluboké intelektuálno? Celosvětově seriál zaznamenal úspěch a značnou oblibu, proto je naprosto nepochopitelné, že byl najednou utnut a zrušen. Much much better than True Blood ever. ()

carly 

všechny recenze uživatele

začala som to pozerať kvôli Jasonovi Dohringovi a pilotný diel by som označila za priemerný. lenže tento seriál sa diel od dielu zlepšuje. charaktery sú zaujímavé a hlavne Mick je neuveriteľne sympatická postava. Beth je ako Lois Lane až na to, že ona sa pravdu o svojom Supermanovi dozvie podstatne skôr. a potom je tu Josef. ktorý by si jednoznbačne zaslúžil viac priestoru. a už som spomenula to skvelé herecké obsadenie? ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Osobnej vzhliadnutá upírotéka postráda so zármutkom do dnešného dňa Buffy i True Blood, takže historky a srdcabôle "p. eye" alebo "súkromného očka" Mick St. Johna --- ani po úvodných 3 epizódach vás jeho meno neprestane ohromovať --- zaraďujem na seriálový Olymp. Skvelé monológy hlavnej postavy, čo monológy!, čo tam po nich, dokonalá hlavná postava- charakterný, ohľaduplný, rozhodný, komplikovaný, s krásnym úsmevom a nekonečne charizmatický, no niet čo dodať k stvárneniu, o ktoré sa postaral Alex O´Loughlin, možno len, že Mickove monológy ľahko prepočujete. ,) Kopa slovných vtipov založených na vampirizme, originálne nápady, v každej epizóde vzrušenie a humor a nejaká tá fajn myšlienka v rade neposlednom, no nepovedzte že ešte nie ste zaujatí, kto je Mick St. John... Vyhratý vizuál k tomu a svitá celkom nový mesiac... Moonlight si ma absolútne získava, trochu viac tajností na úkor nadmerného polopatizovania a jednoznačne hodnotím túto výborne štylizovanú sériu ešte vyššie! ! ! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Seriál byl po šestnácti epizodách první série zrušen. I přes nesouhlas fanoušků nebyl obnoven. (Amroth666)

Reklama

Reklama