Reklama

Reklama

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle prostě není film pro mě. Ani vlastně nevím proč jsem se na něj díval. Příběh mentálně zaostalého houslisty, který nic a nikoho nemá rád mě za srdíčko nechytil. No nedá se nic dělat. Nerad dávám podobným filmům odpádek, ale tady není jiná možnost. Ještě že sem neřídil. Jediné co mi film po celou dobu poskytoval byly nepříjemné mikrospánky. Odpad jako vyšitý. Obrovská nuda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Joe Wright potretie stavil na natočenie filmu podľa knižnej predlohy, no tentokrát je film (konečne) zasadený do súčastnosti. Krásne herecké výkony, krásny príbeh o zlomenej duši nadaného muža, ktorý si nevie nájsť cestu do nepochopenej reality. Pomerne jednoduchý príbeh je šikovne zastieraný krásnou hudbou a perfektnými, precítenými hereckými výkonmi. Diváci, ktorí pre podobné veci nemajú primeranú súdnosť si bohužiaľ film asi dostatočne neužijú. Jamie si za svoj výkon zaslúži nekončiaci aplauz. Je až neuveriteľné akú rovnováhu si dokáže tento môj obľúbený akčný herec nájsť medzi charakterovo obtiažnymi úlohami a blockbusterovými oddychovkami. Samozrejme Foxx ale nie je mrzutý herecký sólista a dostatok miesta dostáva aj Robert Downey Jr. 80%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Susannah Grant .. Scénář z druhého šuplíku. Joe Wright po dvou výtečných filmech zamířil pod křídla vypočítavých producentů slunného Hollywoodu, kterým na přání natočil více méně tuctovou příhodu jednoho novináře a jeho konfrontaci s neobyčejným, ale nestabilním hudebním talentem, kde důraz na city a emoce převláda. Ale celkově nefungují, jen občas se zadaří. Což je trochu málo na tak zvučnou sestavu. Navíc se vše dost tááhne. Naštěstí jsem si alespoň částečně spravil chuť díky výborným hercům, lahodné vážné hudbě, režii a kameře. Seamus McGarvey toho s Wrightem po Los Angeles evidentně hodně naběhali a nalítali. Snad jim k tomu bude příště dirigováno shůry něco poutavějšího a uvolněnějšího. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na skutočnú osobu. Je to tak trocha kritika spoločnosti, ktorá hovorí zo začiatku o tom, ako sú ľudia nevnímavý, zaujímajú ich hlúposti, ale nie to ako sa zarába na vojne. Neskôr ukazujú ako sa ubližuje bezdomovcom, hovorí, že v Los Angeles žije okolo 90 000 bezdomovcov, no keďže to bolo natočené ešte pred hlavným úderom krízy, dnes je ich zrejme viac. To je zrejme ten americký sen. Ukazuje ako bývajú niekedy géniovia čudácky, že dar niekedy dostane aj človek, ktorého spoločnosť odvrhuje. Film je dlhý a je to skôr dej na ulici, no bojím sa, že aj udalosťou, ktorá stojí za povšimnutie, to nie je film z ktorého by ste šaleli radosťou a radi si ho púšťali. Niektoré silné veci skrátka nie sú na sfilmovanie, lebo z nich nemôže byť kvalitný film alebo žeby niekde urobili chybu tvorcovia, že mám taký pocit, no asi skôr to. Je to slušné, je to priemer, ale proste nič viac. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Wright je dobrej režisér, což ukázal u Pokání, ale tentokrát to trochu přehnal, až zas tak geniální neni, aby dokázal z celkem nezáživnýho příběhu o bývalým talentu váženhý hudby, kterej teď žije na ulici, udělat něco víc než jen průměrný drama s několika zajímavýma a silnějšíma scénama. Jediný jeho štěstí je, že měl k ruce skvělýho Jamieho Foxxe a znovuzrozenýho Roberta Downeyho, který mi nedovolí jít pod 4*, ale jinak bych neváhal ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jamie Foxx (Nathaniel Ayers) si nechal vytrhať vlastné zuby kvôli úlohe Ayersa, tvrdil: „Moje zuby sú príliš veľké a biele, bezdomovec by také nikdy nemal.“ (Zaara)
  • Vo filme je Steve Lopez (Robert Downey Jr.) zobrazovaný ako rozvedený. V skutočnosti je šťastne ženatý a samotnému Stevovi to bolo vraj divné o sobe počuť ako rozvedenej osobe. (Skleni)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama